Ελλαδα

Παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι δύο τραυματίες μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την κατάσταση του 34χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι δύο τραυματίες μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου
Παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι δύο τραυματίες μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Γκάζι: Παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι δύο Κρητικοί - Αισιόδοξοι οι γιατροί για την κατάσταση του 34χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Την Παρασκευή οι δύο 29χρονοι που τραυματίστηκαν στους πυρολοβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώμετα του Σαββάτου (16.12) αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, οι δύο 29χρονοι θα επιστρέψουν στο Ηράκλειο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxsboyh5qedt)

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του 34χρονου

Σε καλή κατάσταση εξακολουθεί, να είναι ο 34χρονος που πυροβόλησαν στο κεφάλι. Μετά την δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, κατά την οποία οι γιατροί του αφαίρεσαν την σφαίρα από το κεφάλι, η εξέλιξη της πορείας της υγείας του είναι ομαλή, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι.

Τι υποστηρίζει ο 33χρονος - Η υπερασπιστική γραμμή και όσα δηλώνει η δικηγόρος του

Χειροπέδες έχουν περάσει ήδη από την Κυριακή (17.12) οι αστυνομικοί στον 33χρονο άνδρα που φέρεται να είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, ο οδηγός του οποίου φέρεται να άνοιξε πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι το περασμένο Σάββατο (16.12) τραυματίζοντας τρεις Κρητικούς. Η συνήγορος του 33χρονου μίλησε για την υπόθεση και μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη όπλου στο όχημα. 

Η κ. Σταματία Μάρκου σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ σημείωσε ότι ο 33χρονος δεν αποδέχεται την πρόκληση οποιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, ενώ διαχώρισε τη θέση του από τον 37χρονο άνδρα που αναζητείται ως ο «πιστολέρο». «Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής. Κατέθεσε το τι ακριβώς είχε συμβεί κατά την επίδικη ημέρα και ώρα. Διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος» υποστήριξε η κα Μάρκου.

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Γιατί κατέβηκε από το όχημα ο 33χρονος

Επιπλέον, η συνήγορος του 33χρονου προσπάθησε να αιτιολογήσει γιατί ο εντολέας της κατέβηκε από το τζιπ και χαστούκισε ένα από τα θύματα της επίθεσης, λίγο πριν πέσουν οι πυροβολισμοί στο Γκάζι. «Το χαστούκι πράγματι το έριξε. Ήταν όμως από αντίδραση, διότι προηγουμένως είχε δεχθεί μία υβριστική πράξη από κάποιον εκ των παρευρισκομένων στο σημείο. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στο υλικό που υπάρχει από τις κάμερες».

«Εκτοξεύθηκε μία ποσότητα νερού από την κίνηση του οχήματος πλησίον τους. Εκεί λοιπόν ήταν ανοιχτά τα τζάμια του αυτοκινήτου, τον εξύβρισε και πέταξε ένα μπουκάλι νερό πάνω στον οδηγό. Ο οδηγός θύμωσε. Έτσι αποφάσισε και σταμάτησε το αυτοκίνητο», ισχυρίστηκε η συνήγορος του 33χρονου και πρόσθεσε ότι δεν είχε σκοπό αρχικά να κατέβει να εξέλθει από το αυτοκίνητο αλλά το έκανε επειδή όμως γνώριζε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εξήλθε απλά για να μεσολαβήσει, για να μην εκτραπούν οι μεταξύ τους λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο εντολέας της έχει ποινικό μητρώο, η δικηγόρος του τόνισε ότι στην προκειμένη στιγμή δεν διώκονταν ενώ δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών κάθε μήνα σε αστυνομικό μήνα. «Έχει εμπλακεί γιατί ήταν εργαζόμενος σε συγκεκριμένη επιχείρηση όπου εντοπίστηκε ένα κλεμμένο όχημα να είχε μετακινηθεί για επισκευή».

Το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί στο Γκάζι αποκλεισμένο με κορδέλα της αστυνομίας
Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Η κατάσταση υγείας των Κρητικών © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Αφαίρεσαν τη σφαίρα από το κεφάλι του 34χρονου Κρητικού

Νεότερα για την κατάσταση των τριών Κρητικών που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν, το βράδυ της Δευτέρας (18.12) ολοκληρώθηκε το κρίσιμο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο 34χρονος Δημήτρης.

Σύμφωνα με το creta24.gr, οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα που ήταν σφηνωμένη στο κεφάλι του και να αισιοδοξούν, αναμένοντας να περάσουν τα πρώτα 24ωρα μετά την επέμβαση για να μπορέσουν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του 34χρονου Δημήτρη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο άκουσμα της εξέλιξης, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς με τους γονείς του 34χρονου να ξεσπούν σε κλάματα. Αυτό ήταν το δεύτερο χειρουργείο για τον 34χρονο Δημήτρη. Το πρώτο έγινε το Σάββατο. 

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ο αδελφός του, αλλά και ένας ακόμη φίλος του. Οι δύο άνδρες νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Γεννηματάς», από όπου εξήλθαν τη Δευτέρα (18.12) και μεταφέρθηκαν σε απλό θάλαμο.

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός εκ των τραυματιών αλλά και της υπόλοιπης παρέας τους, οι δράστες δεν γνωρίζονταν με τα θύματα, προσθέτοντας πως οι τρεις Κρητικοί δεν προκάλεσαν τους δράστες.

Διαβάστε περισσότερα για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ