Ελλαδα

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι - Οι κινήσεις του «πιστολέρο» και του συνεργού του

Εξιτήριο για τον 28χρονο Κρητικό - Σε καταστολή ο μεγαλύτερος αδελφός του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το βίντεο ντοκουμέντο των πυροβολισμών στο Γκάζι
Στιγμιότυπο από το βίντεο ντοκουμέντο των πυροβολισμών στο Γκάζι © Glomex / OPEN

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του επεισοδίου - Οι κινήσεις των δραστών - Εξιτήριο για τον 28χρονο Κρητικό

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο βρήκε το φως της δημοσιότητας από τους πυροβολισμούς που καταγράφηκαν στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου (16.12). Σε αυτό καταγράφεται η ψυχρότητα με την οποία έδρασε ο «πιστολέρο», αλλά και ο συνοδηγός του οχήματος, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα (23.12) το OPEN, αποτελεί υλικό από κάμερες ασφαλείας. Όπως θα δείτε, ο 37χρονος «πιστολέρο», που αναζητείται από τις αρχές, πυροβολεί στην ευθεία τους τρεις Κρητικούς, οι οποίοι γιόρταζαν σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής μπάτσελορ πάρτι. Μάλιστα, στο βίντεο - εκτός από τη στιγμή των πυροβολισμών - καταγράφονται και οι κινήσεις του συνεργού, ο οποίος διακρίνεται να βγάζει την πινακίδα του αυτοκινήτου που επέβαιναν, λίγο πριν τραπούν σε φυγή. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxvvtcjxswm9)

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: «Είμαι τυχερός που ζω» λέει ο 28χρονος Κρητικός

Ο 28χρονος Γιάννης, ένας από τους τρεις Κρητικούς, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του στα Μάλια της Κρήτης, τη στιγμή που ο αδελφός του νοσηλεύεται σε καταστολή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

«Νιώθω τυχερός που κατέληξα ζωντανός και δεν έπαθα ζημιά. Είναι η χειρότερη περιπέτεια της ζωής μου και θα συνεχίσει εφόσον ο αδερφός μου είναι μέσα στο νοσοκομείο και μέχρι να ξεχαστεί θα περάσουν χρόνια. Όλοι έχουμε το μυαλό μας στο Δημήτρη. Οι γιατροί μας είπαν ότι είναι εκτός κινδύνου αλλά η νοσηλεία του θα πάρει πολύ καιρό. Για να ξυπνήσει το μίνιμουμ λένε οι γιατροί θα πάρει 10 μέρες γιατί είναι σε καταστολή. Η αγάπη που έχουμε εισπράξει είναι τεράστια. Είναι απίστευτα και μας έχουν συγκινήσει», είπε σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxutxzbnq789)

Προφυλακίστηκε ο 33χρονος συνεπιβάτης του τζιπ για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

Προφυλακιστέος ο 33χρονος, ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός στους πυροβολισμούς τα ξημερώματα του Σαββάτου (16.12) στο Γκάζι, που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός 33χρονου άνδρα από την Κρήτη και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων δύο νεαρών. Ο κατηγορούμενος παραδόθηκε στις αρχές και κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονιας με δόλο κατά συρροή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxt73ayekfu9)

Προανακριτικά έχει δηλώσει ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη όπλου στο όχημα και ότι όλα ξεκίνησαν από αντίδραση, διότι προηγουμένως είχε δεχθεί μία υβριστική πράξη από κάποιον εκ των παρευρισκομένων στο σημείο και χαστούκισε ένα από τα θύματα της επίθεσης. Αναζητείται από τις Αρχές ο 37χρονος οδηγός που «άνοιξε» πυρ όπου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονιας με δόλο και κατά συρροη, οπλοφορια και οπλοχρησία. Ο «πιστολέρο», δράστης της αιματηρής επίθεσης, παραμένει άφαντος με τις έρευνες για τον εντοπισμό του σε Ελλάδα και Αλβανία να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ