- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο καιρός το τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Οι περιοχές με βροχές - Αναλυτική πρόγνωση
Ποιες περιοχές επηρεάζονται από την κακοκαιρία Genesis
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2022. Ο καιρός ανά περιοχή. Η πρόγνωση ΕΜΥ για τις περιοχές με βροχές και καταιγίδες το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Το τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2022 έχει ξεκινήσει και ο καιρός απασχολεί τους ταξιδιώτες που έχουν ήδη ξεκινήσει για κοντινές ή μακρινές εκδρομές. Αρκετές περιοχές της χώρας θα έχουν βροχές και καταιγίδες, καθώς η κακοκαιρία Genesis έχει προκαλέσει επιδείνωση καιρού.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα προβλέπονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος καιρός: Η πρόγνωση ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο (11/6)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρά θα εξασθενήσουν το βράδυ .
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων ισχυροί.
- Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
- Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ.
- Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
- Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
- Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
- Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και το απόγευμα.
- Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΕΥΒΟΙΑ
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
- Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση το βράδυ.
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
- Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός το τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2022 - Η πρόγνωση ΕΜΥ για την Κυριακή (12/6)
Στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα το βράδυ της Κυριακής (12/6) θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός ανήμερα του Αγίου Πνεύματος - Η πρόγνωση ΕΜΥ για τη Δευτέρα (13/6)
Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 που είναι του Αγίου Πνεύματος, στη δυτική Ελλάδα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευνατινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο Αγίου Πνεύματος και την κακοκαιρία Genesis από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου:
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.