Εκλογες 2023

Ο «άγνωστος Χ» στο μυαλό του Νίκου Ανδρουλάκη: Το νέο σποτ του ΠΑΣΟΚ

Η Χαριλάου Τρικούπη προαναγγέλλει απαντήσεις στο ερώτημα που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ποιον έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη θέση του πρωθυπουργού - Το σποτ του κόμματος που προαναγγέλλει την απάντηση.
Με ένα σποτ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προαναγγέλλει ότι θα δοθεί σύντομα η απάντηση για το «πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης» για τη θέση του πρωθυπουργού © Dimitris Kapantais/SOOC

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ποιον έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη θέση του πρωθυπουργού - Το σποτ του κόμματος που προαναγγέλλει την απάντηση

Με ένα σποτάκι που δημοσίευσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Χαριλάου Τρικούπη προαναγγέλλει ότι θα δοθεί σύντομα η απάντηση για το «πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης» για τη θέση του πρωθυπουργού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί υπέρ της τοποθέτησης ενός πολιτικού προσώπου στη θέση του πρωθυπουργού σε κυβέρνησης συνεργασίας, γεγονός που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Το βίντεο του ΠΑΣΟΚ:

Νίκος Ανδρουλάκης: Ποια είναι τα πολιτικά διακυβεύματα των εκλογών

Σε συνέντευξή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα πολιτικά διακυβεύματα ενόψει των εθνικών εκλογών. «Για να σταθεί η χώρα όρθια, πρέπει να σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά της Ελλάδας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της νέας γενιάς είναι πως θα απογαλακτιστεί από την οικογένειά της. Δηλαδή να βρει ένα ενοίκιο σε αξιοπρεπές επίπεδο. Σύμφωνα με τις πρακτικές της σοσιαλδημοκρατίας όπως αυτές εφαρμόστηκαν σε πόλεις της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, στη Βιέννη και αλλού, προτείνουμε τη δημιουργία δεξαμενής με 150.000 κοινωνικές κατοικίες, οι οποίες θα είναι είτε νεόδμητες με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είτε ανακατασκευασμένα κλειστά σπίτια με παροχή φορολογικών κινήτρων. 150.000 νέα ζευγάρια θα τις ενοικιάσουν με χαμηλό ενοίκιο κι έτσι θα πέσουν συνολικά τα ενοίκια στην αγορά. 

»Δεν είπα ποτέ ότι θα πω ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Ποτέ. Είπα, πρώτα απ’ όλα, να έχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε την τελευταία φορά και, φυσικά, πολύ κοντύτερα στους αντιπάλους μας. Δεύτερον, προγραμματικές συγκλίσεις, γιατί δεν μπορούμε να λέμε ότι θα αλλάξουμε πολιτική μόνο στα πρόσωπα. Η πολιτική αλλάζει με συγκλίσεις. Και, τρίτον, τα πρόσωπα. Δεν θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Αυτό θα ήταν αλαζονεία και αμετροέπεια. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού και των κορυφαίων υπουργείων θα είναι κοινής αποδοχής» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για το πρόσωπο του πρωθυπουργού και αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης: 

»Ποιος θα φταίει αν πάμε σε αστάθεια; Θα φταίει αυτός που βάζει πάνω απ’ όλα την καρέκλα του ή αυτός που βάζει πάνω απ’ όλα τα προβλήματα του ελληνικού λαού; Ενδιαφέρομαι για το μέλλον της πατρίδας μας και όχι για το μέλλον δύο πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι έχουν κυβερνήσει και δεν ξεκινούν από το μηδέν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.