- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Στη ΝΔ βιάστηκαν να χρωματίσουν τον εκλογικό χάρτη - Απόψε η πρώτη νύχτα χαράς»
«Μεγαλειώδης νίκη των προοδευτικών δυνάμεων» σημειώνουν
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Το σχόλιο για τα αποτελέσματα του β' γύρου και η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν το αποτέλεσμα του β' γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023 και κάνουν λόγο για μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά και μεγάλη ρωγμή στην αλαζονεία, τη μονοκρατορία και την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη.
«Ήττα της αλαζονείας ΝΔ- Κ. Μητσοτάκη, που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών και να χρωματίσουν τον εκλογικό χάρτη της χώρας (αφού είχαν προηγουμένως φροντίσει να μειώσουν στο 43% το ποσοστό εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών από τον πρώτο γύρο)» σημειώνουν από την Κουμουνδούρου και προσθέτουν: «Μεγαλειώδης και ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στον δήμο Αθηναίων, τον δήμο Θεσσαλονίκης και σε κομβικές περιοχές της χώρας. Στο πολιτικό μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνεται η πολιτική αξία του σημερινού αποτελέσματος για την πορεία της πολιτικής αλλαγής: "Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη"».
Την ίδια ώρα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρουν τον νικητή στην περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, που έδωσε τη «μητέρα των μαχών απέναντι στον μηχανισμό της ΝΔ και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς της. Στη μεγαλειώδη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και τη συντριπτική ήττα του κ. Αγοραστού της ΝΔ συνέβαλε καθοριστικά η επιλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να ρίξει μεγάλο πολιτικό βάρος στη μάχη της Θεσσαλίας ενάντια στη γαλάζια επιτελική αλαζονεία, κακοδιαχείριση και ανεπάρκεια που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της περιοχής» σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και παραπέμπουν στη σχετική ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη.
Σε άλλο σημείο, αναφέρουν ότι «πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ: Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο. Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος. Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα. Η μεγάλη ανατροπή και η αλλαγή στο δήμο της Αθήνας καταδεικνύει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων για την νίκη των ακηδεμόνευτων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόντρα στο αδηφάγο υπερσυγκεντρωτικό επιτελικό κράτος της δεξιάς, του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας».
Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι «η μεγαλειώδης η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στον δήμο Θεσσαλονίκης με τη θριαμβευτική επικράτηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Στέλιου Αγγελούδη, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο δεύτερο γύρο, κόντρα στον απερχόμενο δήμαρχο. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είχε εκλεγεί δήμαρχος τέσσερα χρόνια πριν ως ανεξάρτητος, ενδύθηκε τον μανδύα του γαλάζιου υποψηφίου, είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Οι Θεσσαλονικείς καταψήφισαν τόσο την ανεπάρκειά του όσο και την ίδια την κυβέρνηση στο πρόσωπό του».
«Η νίκη του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι, ήταν μια ηχηρή και δυνατή απάντηση των πολιτών, που δεν φοβήθηκαν και απέκρουσαν τους αποκρουστικούς και επικίνδυνους εκβιασμούς των κυβερνητικών στελεχών. Πολύ σπουδαία η νίκη της Τίνας Καφατσάκη στο δήμο Ζωγράφου, όπου έγινε μεγάλη ανατροπή. Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όσο και του συνόλου των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων σε κάθε μικρό και μεγάλο δήμο της χώρας» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.
Στέφανος Κασσελάκης: Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη
Για «πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη» κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια πρώτη αντίδραση για τα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους», συμπληρώνει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη
Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ: Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε...
Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Sunday, October 15, 2023
«Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ:
Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο.
Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος.
Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα.
Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους.
Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη».
Διαβάστε περισσότερα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Είχε προαναγγείλει την προσχώρησή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.