Πολιτικη & Οικονομια

Σε ποιους δήμους έχει ζητηθεί επανακαταμέτρηση ψήφων

Το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε με διαφορά λίγων ψήφων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 23,5 μονάδες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες
Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 23,5 μονάδες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες © ΚΩΣΤΑ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Δημοτικές εκλογές 2023: Επανακαταμέτρηση ψήφων στους δήμους Αιγιαλείας, Καστοριάς και Παλαμά Καρδίτσας

Σε επανακαταμέτρηση ψήφων φαίνεται πως οδηγούνται στους δήμους Αιγιαλείας Αχαΐας, Καστοριάς και Παλαμά Καρδίτσας έπειτα από τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Και στους τρεις αυτούς δήμους η νίκη κρίθηκε οριακά, με αποτέλεσμα οι ηττημένοι να ζητούν να μετρηθούν ξανά οι ψήφοι.

Τι προβλέπει ο νόμος για την επανακαταμέτρηση των ψήφων

Σύμφωνα με το Άρθρο 76 «Προθεσμία για την άσκηση της ένστασης Τροποποίηση του άρθρου 248 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας:

«Η ένσταση ασκείται μέσα σε προθεσμία επτά (7) ημερών από τη λήξη του χρόνου έκθεσης της πράξης (πέντε ημέρες) με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί, καθώς και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που εκλέγονται ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί.

Οι συνδυασμοί ή οι υποψήφιοι που εντοπίζουν πρόβλημα θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανακαταμέτρησης στα πρωτοδικεία. Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα τελειώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Δήμος Παλαμά: Ζήτησε επανακαταμέτρηση ο απερχόμενος δήμαρχος

Μόλις ολοκληρωθεί η επίσημη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από το Πρωτοδικείο, ο απερχόμενος δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου θα ζητήσει επανακαμέτρηση, όπως ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ.

Ο κ. Σακελλαρίου επικαλείται το γεγονός ότι ο νικητής Σωκράτης Δασκαλόπουλος κέρδισε το Δήμο Παλαμά με μόλις 11 ψήφους (4.575 έναντι 4.564), αλλά και τον μεγάλο αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων (190).

Ο Γούτος θέλει επανακαταμέτρηση στον δήμο Αιγιαλείας

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος εξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δήμαρχος Αιγιαλείας, καθώς κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα και τερμάτισε στην πρώτη θέση έναντι του Χρήστου Γούτου, με διαφορά μόλις 98 ψήφων.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του pelop.gr, με αφορμή την ισχνή διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλεία Μαζί για το Αύριο», Χρήστος Γούτος, με δήλωση του ζήτησε την επανακαταμέτρηση των ψήφων στον δήμο Αιγιαλείας:

«Ευχαριστώ όλες και όλους του Αιγιαλείας πολίτες που επέλεξαν την Παράταξή μας και μας ψήφισαν εγκρίνοντας το Πρόγραμμα, τις Προτάσεις και τους Ανθρώπους μας. Είναι προφανές όμως ότι το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα είναι οριακό.

Είναι επίσης προφανές ότι σεβόμαστε την επιλογή των Συμπολιτών μας, όμως η μικρή διαφορά των μόλις 98 ψήφων μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε στο να ζητήσουμε την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων».

Θρίλερ και στον δήμο Καστοριάς

Μάχη ψήφο με ψήφο δόθηκε για την εκλογή του νέου δημάρχου στον δήμο Καστοριάς.

Ο Κορεντσίδης Ιωάννης συγκέντρωσε 50,5% και 8.512 ψήφους έναντι του Γρηγόρη Γρηγοριάδη που συγκέντρωσε 49,5% και 8.344 ψήφους, δηλαδή το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε σε 168 ψήφους διαφορά.

Το γραφείο Τύπου, του συνδυασμού του κ. Γρηγοριάδη «Αλλαγή τώρα με στρατηγική», εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την επανακαταμέτρηση των ψήφων:

«Μετά την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αμφίρροπων αποτελεσμάτων της Κυριακής 15ης Οκτωβρίου, αποφασίσαμε να υποβάλουμε αίτηση επανακαταμέτρησης. Το γεγονός ότι το εκλογικό σώμα διχάστηκε μεταξύ της συνέχειας της δημοτικής αρχής στη διοίκηση του Δήμου Καστοριάς και της πρότασης μας για αλλαγή της μέχρι σήμερα κατάστασης, μας υποχρεώνει να προβούμε στο έννομο μας δικαίωμα. Μετά το πέρας της επανακαταμέτρησης, θα επανέλθουμε με νέα δήλωση.

Ευχαριστούμε όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και όλους τους πολίτες που άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY