Πολιτικη & Οικονομια

Ναύπλιο: Έχασε τις εκλογές ο δήμαρχος που πετούσε περιττώματα στον αντίπαλό του

Ο Δημήτρης Ορφανός εξελέγη με 27 μονάδες διαφορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Κωστούρος
© EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - Ναύπλιο: Δεν εξελέγη ο Δημήτρης Κωστούρος - Νέος δήμαρχος το «θύμα» του, Δημήτρης Ορφανός

Ο Δημήτρης Κωστούρος μπορεί στην Α' Κυριακή να διατηρούσε προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, Δημήτρη Ορφανού, ωστόσο, στον β' Γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023, ο νυν δήμαρχος Ναυπλιέων, ο οποίος παραδέχθηκε ότι πετούσε σακούλες με περιττώματα στο σπίτι του συνυποψηφίου του, δεν κατάφερε να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. 

Ο Δημήτρης Ορφανός θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου 2024 τη διοίκηση του Δήμου Ναυπλιέων, ενώ θα αντιμετωπίσει ξανά τον κ. Κωστούρο, όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στα δικαστήρια. 

Με ενσωμάτωση στο 97,26%, ο Δημήτρης Ορφανός εκλέγεται νέος δήμαρχος Ναυπλιέων με 63,69%, ενώ ο νυν δήμαρχος παίρνει το 36,31%. 

Είχε παραδεχθεί ότι πετούσε περιττώματα στο σπίτι του αντιπάλου του

O κ. Κωστούρος είχε παραδεχθεί με ανάρτησή του το περιστατικό κατά του υποψήφιου δημάρχου και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, Δημήτρη Ορφανού. 
«Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου. Δεν απάντησα, δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στη δικαιοσύνη, όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις. Δυστυχώς, όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στην πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού. Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά», έγραφε στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Κωστουρός. 

Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο...

Posted by Dimitris Kostouros on Friday, August 11, 2023

Για το εν λόγω περιστατικό ξεκίνησε από το Υπουργείο Εσωτερικών πειθαρχική διαδικασία έναντι του δημάρχου Ναυπλίου. «Τα γεγονότα στο Ναύπλιο -εφόσον επιβεβαιωθούν και από την έρευνα- δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν το μέλλον του τόπου μας. Ήδη τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου Αποκεντρωμένου Γραμματέα, ο οποίος αποφάσισε την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων», είχε αναφέρει το καλοκαίρι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος. 

Διαβάστε περισσότερα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ