Κοσμος

Πέντε άνδρες εκτελέστηκαν για τον βιασμό μιας γυναίκας στο Ιράν

Ρεκόρ στους απαγχονισμούς καταγράφει η χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιράν: Πέντε άνδρες εκτελέστηκαν για τον βιασμό μιας γυναίκας - Ρεκόρ στους απαγχονισμούς καταγράφει η χώρα - Τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας.
Διαμαρτυρία μελών της ιρανικής κοινότητας στη Λισαβόνα για τις εκτελέσεις στο Ιράν © EPA/Antonio Pedro Santos

Ιράν: Πέντε άνδρες εκτελέστηκαν για τον βιασμό μιας γυναίκας - Ρεκόρ στους απαγχονισμούς καταγράφει η χώρα - Τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας

Το Ιράν εκτέλεσε σήμερα πέντε άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τον βιασμό μίας γυναίκας τον Μάιο του 2022 στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της ιρανικής δικαιοσύνης.

«Πέντε άνδρες που είχαν απαγάγει και βιάσει μια γυναίκα τον Μάιο του 2022 στην πόλη Μάραντ (βορειοδυτικό Ιράν) εκτελέστηκαν σήμερα (Τετάρτη)» μετέδωσε το Mizan Online.

Οι εκτελέσεις στο Ιράν γίνονται συνήθως δι' απαγχονισμού.

«Οι κατηγορούμενοι, που είχαν βαρύ ποινικό μητρώο, συνελήφθησαν τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα» ανέφερε η ίδια πηγή.

Στις αρχές Ιουνίου, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι 282 άνθρωποι είχαν εκτελεστεί μέχρι τότε το 2023 στο Ιράν, δηλαδή «σχεδόν διπλάσιοι» του αριθμού των εκτελέσεων που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο της περυσινής χρονιάς.

Ιράν: Εκτελεί περισσότερους ανθρώπους από κάθε χώρα με εξαίρεση την Κίνα

Το Ιράν εκτέλεσε 582 ανθρώπους το 2022, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα με εξαίρεση την Κίνα, σύμφωνα με πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Αμνηστία.

Στις αρχές Ιουλίου, η ιρανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε την εκτέλεση τριών ανδρών που είχαν κριθεί ένοχοι ότι είχαν ναρκώσει και συνέχεια βιάσει περίπου 10 γυναίκες στα τέλη του 2021 σε ένα κέντρο αισθητικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ