Κοσμος

Τη θανατική ποινή ζήτησαν οι εισαγγελείς για την υπόθεση τετραπλής δολοφονίας στο Άινταχο

Το συμβάν είχε κλονίσει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάντισον, Κάιλι,  Ζάνα, Ήθαν δολοφονήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο

Τετραπλή δολοφονία στο Άινταχο: Θανατική ποινή για τον δράστη αιτήθηκαν οι εισαγγελείς

Οι εισαγγελείς δηλώνουν ότι θα ζητήσουν τη θανατική ποινή εναντίον ενός άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων φοιτητών στo Άινταχο.

Ο Bryan Kohberger, 28 ετών, αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού για τη δολοφονία των φοιτητών σε ένα σπίτι εκτός πανεπιστημιούπολης τον περασμένο Νοέμβριο. Ο ίδιος συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό έξι εβδομάδων.

Μετά από νέα κατάθεση στο δικαστήριο τη Δευτέρα, οι εισαγγελείς σημείωσαν ότι «λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που είναι σήμερα γνωστά στην Πολιτεία, η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να ζητήσει τη θανατική ποινή».

Ο ανώτατος εισαγγελέας, Μπιλ Τόμσον, ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση αυτή πληροί τις προϋποθέσεις για τη θανατική ποινή, καθώς οι πράξεις του δράστη ήταν «ιδιαίτερα αποτρόπαιες, φρικτές και σκληρές και ο ίδιος επέδειξε πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή».

Η Kaylee Goncalves και η Madison Mogen, ηλικίας 21 ετών, και η Xana Kernodle και ο Ethan Chapin, και οι δύο 20 ετών, σκοτώθηκαν σε ένα διαμέρισμα εκτός της πανεπιστημιούπολης στις 13 Νοεμβρίου.

Η αποτρόπαια δολοφονία των τεσσάρων φοιτητών λίγες ημέρες πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών το 2022 συγκλόνισε το έθνος.

Η οικογένεια της Goncalves δήλωσε ότι είναι «ευγνώμων» που οι εισαγγελείς επιδιώκουν τη θανατική ποινή στην υπόθεση.

«Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για όλες τις οικογένειες των θυμάτων και εκτιμούμε όλη την υποστήριξη που έχουμε λάβει», ανέφερε η οικογένεια σε δήλωσή της τη Δευτέρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY