Κοσμος

Φοιτητές δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους στο Αϊντάχο - Άκαρπες οι έρευνες για τους δράστες

Φόβοι στην πανεπιστημιακή κοινότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα θύματα του στυγερού εγκλήματος κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Αϊντάχο των ΗΠΑ
© Youtube / CNN

Έγκλημα με θύματα φοιτητές στο Αϊντάχο: Το χρονικό, οι έρευνες των αρχών χωρίς αποτέλεσμα και η αξιολόγηση του υλικού από κάμερες

Παραμένει ανεξιχνίαστη η στυγερή δολοφονία τεσσάρων φοιτητών στο σπίτι όπου διέμεναν κοντά στο πανεπιστήμιο του Αϊντάχο. Το έγκλημα καταγράφηκε στις 13 Νοεμβρίου και, κατά τις πρώτες πληροφορίες, τα νεαρά θύματα μαχαιρώθηκαν από άγνωστο ή άγνωστους δράστες ενώ κοιμούνταν στα κρεβάτια τους. 

Οι τρεις φοιτήτριες Kaylee Goncalves, Xana Kernodle και Madison Mogen βρίσκονταν μαζί με τον φίλο τους Ethan Chapin στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν σε ένα τριώροφο οίκημα  που φιλοξενούσε και άλλους φοιτητές. Αν και οι αρχές εκτιμούν ότι το τριώροφο σπίτι δεν ήταν τόσο μεγάλο για να μην αντιληφθεί κανείς τη διάπραξη ενός στυγερού εγκλήματος, κανείς από τους συγκατοίκους δεν άκουσαν ουρλιαχτά ή κάποιον θόρυβο που να σηματοδοτούσε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν προχωρήσει στη σύλληψη υπόπτου προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της «Μόσχας», όπως ονομάζεται η περιοχή. Αν και οι τοπικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι δολοφονίες είναι στοχευμένες, συστήνουν στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.

Όπως αναφέρει το BBC, πολλοί από τους φοιτητές ζουν υπό τον φόβο ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος και μετά τις διακοπές για την Ημέρα των Ευχαριστιών, επέλεξαν να μην επιστρέψουν στην πανεπιστημιούπολη. 

Police make major reversal after Idaho killings

Αϊντάχο - δολοφονία φοιτητών: τι συνέβη λίγες ώρες πριν το έγκλημα

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, δύο από τα θύματα, οι φοιτήτριες Goncalves και Mogen, βρίσκονταν σε ένα μπαρ στο κέντρο της Μόσχας τη νύχτα των δολοφονιών. Εθεάθησαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος προτού φτάσουν στο σπίτι τους στη 01:56 τοπική ώρα το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου. Οι δύο άλλοι φοιτητές που σκοτώθηκαν στην επίθεση, η Kernodle και ο φίλος της, Chapin, είχαν φτάσει στο σπίτι λίγο πριν αφού επισκέφτηκαν ένα σπίτι αδελφότητας στην πανεπιστημιούπολη. Άλλα δύο άτομα βρίσκονταν επίσης στο σπίτι όταν συνέβησαν οι δολοφονίες, αλλά η αστυνομία είπε ότι δεν πιστεύει ότι συμμετείχαν στο έγκλημα.

Από τις καταθέσεις που έχει πάρει η αστυνομία έχει ήδη αποκλείσει μία σειρά από πρόσωπα από τον κύκλο των υπόπτων. Ανάμεσά τους και ο οδηγός που μετέφερε στο σπίτι τους τούς φοιτητές λίγο πριν χάσουν τη ζωή τους. Από τις πρώτες ώρες, περισσότεροι από 25 ερευνητές εργάζονται για την υπόθεση με τη βοήθεια του FBI και της Αστυνομίας της Πολιτείας του Αϊντάχο. Ο Gov Little ενέκρινε έως και 1 εκατομμύριο δολάρια σε κονδύλια έκτακτης ανάγκης για την έρευνα.

Αϊντάχο - Δολοφονία φοιτητών: Συγκίνηση σε αγρυπνία για τη μνήμη των νεκρών νέων

Την Τετάρτη (30.11) οι οικογένειες των θυμάτων βρέθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Αϊντάχο σε μία αγρυπνία στη μνήμη των τεσσάρων νεκρών φοιτητών. Συγγενείς τους εκφώνησαν συγκινητικές ομιλίες. 

Η μητέρα του Chapin είπε ότι έγραψε τον γιο της στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο με τα δύο αδέρφια του, αφού ερωτεύτηκαν την κοινότητα της πανεπιστημιούπολης. «Τα τρίδυμα μας εγγράφηκαν εδώ μαζί λόγω της αίσθησης της μικρής πόλης, της όμορφης πανεπιστημιούπολης και του συστήματος», είπε. Όλα τα θύματα ήταν μέλη αδελφοτήτων του πανεπιστημίου.

Ο πατέρας της Goncalves, Steve, είπε ότι η κόρη του και η Mogen ήταν κολλητές  από την έκτη δημοτικού και πήγαιναν μαζί στο γυμνάσιο. «Μετά άρχισαν να κοιτάζουν τα κολέγια και ήρθαν εδώ μαζί… και στο τέλος πέθαναν μαζί, στο ίδιο δωμάτιο και στο ίδιο κρεβάτι», είπε. Την Mogen τη θυμόταν ως σκληρά εργαζόμενη ο πατέρας της, Ben, ο οποίος είπε ότι ήταν μια μαθήτρια που είχε επίσης βαθιά αγάπη για τη ζωντανή μουσική.

Την αγρυπνία παρακολούθησαν φοιτητές, το προσωπικό του πανεπιστημίου καθώς και ο κυβερνήτης του Αϊντάχο, Μπραντ Λιτλ.

Were Idaho students targeted in quadruple murder? Authorities make conflicting statements

Με πληροφορίες από BBC και CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ