Κοσμος

Νέες απειλές Ερντογάν: Η στήριξη από ΕΕ και ΗΠΑ δεν θα σας σώσει

Η 'Αγκυρα εξακολουθεί να κλιμακώνει την ένταση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απειλές Ερντογάν: Η στήριξη από ΕΕ και ΗΠΑ δεν θα σας σώσει
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα © EPA/POOL

Ελληνοτουρκικά - Νέες απειλές Ερντογάν: Η στήριξη από ΕΕ και ΗΠΑ δεν θα σας σώσει -Προστατεύετε δολοφόνους στο Λαύριο.

Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδος προχώρησε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε σύνοδο των προέδρων επαρχιών στην έδρα του κυβερνώντος AKP, σχεδόν παράλληλα με τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι η στήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν θα σώσει την Ελλάδα.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις εκείνων που μας προκάλεσαν και μας επιτέθηκαν από την Ελλάδα. Αφενός δεν θα παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αποφασιστικότητα. Και αφετέρου δεν θα ενδώσουμε σε βρώμικα παιχνίδια. Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς», είπε ο Ερντογάν, για να προσθέσει ειρωνικά: «με αυτά απλά μπορείτε να κάνετε πατινάζ».

Και συνέχισε: «Η δύναμή μας είναι πολύ πέρα ​από αυτά. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτό σημαίνει μυστική κατοχή για την εν λόγω χώρα. Πιστεύετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη θα σας σώσει; Δεν μπορεί να σας σώσει».

Στην ομιλία του ο Ερντογάν εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι παρέχει καταφύγιο σε γκιουλενιστές και εκπαίδευση σε μέλη του PKK.

«Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος σήμερα συνδέεται με την ένταση και τους θανάτους μεταναστών. Χιλιάδες καταπιεσμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα μανιασμένα νερά της Μεσογείου. Οι πόρτες που ήταν κλειστές για τους πρόσφυγες άνοιξαν διάπλατα στους τρομοκράτες του PKK και στους αχρείους της FETO [οπαδούς της οργάνωσης του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν]. Σε κάθε χώρα της Ευρώπης, ειδικά στο “στρατόπεδο του Λαυρίου”, προστατεύονται οι δολοφόνοι που έχυσαν το αίμα των πολιτών μας. Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων δημιούργησαν ανοιχτά στρατόπεδα για τον εαυτό τους σε ορισμένες χώρες καθώς οι φωλιές του τρόμου καταστρέφονται. Το ίδιο ισχύει και για τις δυτικές χώρες. Η αυξανόμενη προστασία από τις δυτικές χώρες των τρομοκρατών, των οποίων τα κεφάλια καταστρέψαμε στη Συρία είναι, πάνω απ' όλα, απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια αυτών των κρατών. Θυμηθείτε, το φίδι τελικά τσιμπάει το τεντωμένο χέρι.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ege ve Akdeniz'in husumetlerle kirletilmesini asla tasvip etmiyoruz

Μητσοτάκης για Τουρκία: Έχουν απέναντί τους την Ευρώπη και τους συμμάχους μας

Υπενθυμίζεται ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβουλίου.

«Απέναντί τους, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Τουρκία.

«Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ. Τόσο για τις κόκκινες γραμμές της όσο και για τη φιλική της διάθεση απέναντι στον τουρκικό λαό. Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαλϊτανάκι όμως έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του διεθνούς δικαίου, την επιφυλακή των ενόπλων δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ