Κοσμος

Η Ρωσία μπλοκάρει και το Instagram - Περιορίζει την πρόσβαση

Μετά τους περιορισμούς σε Facebook και Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Instagram
Instagram © Pixabay

Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Instagram. Κατηγορεί την πλατφόρμα για προπαγάνδα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι περιορίζει την πρόσβαση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, το οποίο κατηγόρησε ότι προπαγανδίζει τη βία κατά των Ρώσων στρατιωτών σε σχέση με την εμπλοκή τους στην Ουκρανία.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία επιμένει ότι δεν υπάρχει «πόλεμος», «εισβολή» ή «επίθεση» στην Ουκρανία αλλά «στρατιωτική επιχείρηση που στόχο έχει την αποναζιστικοποίηση της χώρας», όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Βάσει του αιτήματος της γενικής εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η πρόσβαση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram θα περιοριστεί στην Ρωσία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor.

Νωρίτερα, η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από τη ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση», μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία μπλόκαρε Facebook και Twitter ως απάντηση -όπως ισχυρίζεται η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της χώρας- στους περιορισμούς που επέβαλε η Δύση στην πρόσβαση πολιτών σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ