Κοσμος

Ρουμανία: Ο πύργος του Κόμη Δράκουλα έγινε εμβολιαστικό κέντρο

Δείτε εικόνες και βίντεο από την προσπάθεια της ρουμανικής κυβέρνησης για προσέλκυση τουριστών αλλά και για να παρακινήσει τους πολίτες να εμβολιαστούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πύργος του Κόμη Δράκουλα
Πύργος του Κόμη Δράκουλα © PIXABAY

Ρουμανία: O πύργος όπου έζησε ο πραγματικός Κόμης Δράκουλας, στην Τρανσυλβανία, μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο

Στη Ρουμανία αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά την καμπάνια του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού επιστρατεύοντας τον πύργο του κόμη Δράκουλα.

Στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών αλλά και για να πείσουν τους πολίτες της χώρας να κάνουν το εμβόλιο κατά της covid-19 αποφάσισαν να μετατρέψουν τον πύργο του κόμη δράκουλα στην Τρανσυλβανία σε εμβολιαστικό κέντρο.

‘Dracula’s castle’ offers Covid vaccines in Romania | AFP

Μάλιστα και οι νοσηλεύτριες που έχουν αναλάβει τους εμβολιασμούς, στις ειδικές στολές που φορούν, έχουν έναν σήμα με τα χαρακτηριστικά δόντια του βρυκόλακα. 

drakoulas.jpg

Σύμφωνα με το BBC, ήδη εκατοντάδες Ρουμάνοι αλλά και ξένοι συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο προκειμένου να συνδυάσουν το εμβόλιο της Pfizer με δωρεάν ξενάγηση στο κάστρο και στην αίθουσα των βασανιστηρίων

drakoulas-2.jpg

Εμβολιασμός, πιστοποιητικό και ξενάγηση στα δωμάτια του κόμη Δράκουλα

Οσοι λοιπόν επισκέπτονται τον πύργο του κόμη Δράκουλα, αφού εμβολιαστούν, παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό τους και μαζί με αυτό αποκτούν άδεια για δωρεάν ξενάγηση σε όλο το κάστρο προκειμένου να δουν πού κατοικούσε το ιστορικό πρόσωπο Βλαντ Γ΄ Τσέπες, πρίγκιπα της Βλαχίας, ο οποίος έζησε κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα, αν και όπως είναι λιγότερο γνωστό, έζησε ελάχιστα στον συγκεκριμένο πύργο στην επαρχία Bran.

Για να προωθήσουν ακόμη περισσότερο την εκστρατεία του εμβολισμού, οι Ρουμάνοι έχουν διοργανώσει και ένα 24ωρο «μαραθώνιο» εμβολιασμού στην εθνική βιβλιοθήκη στο Βουκουρέστι. Μέχρι στιγμής 3.6 εκατομμύρια Ρουμάνοι, από ένα πληθυσμό 19 εκατομμυρίων έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ποσοστό που θεωρείται χαμηλό, για αυτό και οι τουριστικές και άλλες ατραξιόν.

«Η καμπάνια στοχεύει κυρίως στους τουρίστες αλλά και στον τοπικό πληθυσμό και τους υπαλλήλους», είπε ο διευθυντής του μάρκετινγκ Alexandru Priscu.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ