Κοσμος

Ισραήλ: Παρέλαβε την πρώτη παρτίδα του εμβολίου της Pfizer

Νετανιάχου: «To τέλος της πανδημίας έχει αρχίσει να φαίνεται».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
israil.jpg
Παραλαβή του εμβολίου της Pfizer στο Ισραήλ © EPA

Το Ισραήλ παρέλαβε την πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου της Pfizer - Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Tο Ισραήλ παρέλαβε σήμερα την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού, με τους ειδικούς να προβλέπουν πως η χώρα θα μπορεί να καλύψει περίπου το ¼ του πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους και τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να aναφέρει πως το «τέλος της πανδημίας έχει αρχίσει να φαίνεται».

Ένα αεροπλάνο cargo προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, μεταφέροντας πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer και προχωρώντας προς το επόμενο στάδιο, αυτό της μεταφοράς και αποθήκευσης.

שידור חי! דברי רה"מ נתניהו עם נחיתת המטוס הראשון עם משלוח החיסונים של "פייזר" נגד נגיף הקורונה


Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, το Ισραήλ σχεδιάζει να ξεκινήσει την χορήγηση των εμβολίων στις 20 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο διανομέας Teva Pharmaceutical Industries Ltd, ενώ ο προωθυπουργός Νετανιάχου θα είναι ένας από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί.

«Πιστεύω σε αυτό το εμβόλιο. Περιμένω ότι θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο Νετανιάχου στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο.

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παράσχουν στο Ισραήλ 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο η Βρετανία χθες άρχισε να χορηγεί στους πολίτες της. Το Ισραήλ έχει επίσης παραγγείλει εμβόλια από την Moderna Inc. και την AstraZeneca Plc.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Teva Israel, Γιοσί Οφέκ, τόνισε ότι τα εμβόλια θα φτάσουν με μεγαλύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια του μήνα. «Μιλάμε για ένα τεράστιο εκτιμώμενο εύρος 4 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους», είπε στο Ισραηλινό Ραδιόφωνο του Στρατού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ