Κοσμος

Οι μαρμελάδες της Κομισιόν «απειλούν» το αγγλικό πρωινό

Οι Βρυξέλλες απαιτούν μείωση του ποσοστού ζάχαρης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52895-107619.jpg

Η πρόθεση των Βρυξελλών να μειώσουν από το 60 στο 50% την ποσότητα επιτρεπόμενης ζάχαρης στις μαρμελάδες, αποτελεί απειλή για το παραδοσιακό εγγλέζικο πρόγευμα. Το ζήτημα έθεσε η Τέσα Μαντ, βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος που μετέχει στη Βρετανική κυβέρνηση. «Φοβάμαι ότι η συζήτηση αυτή θα σηματοδοτήσει το θάνατο του παραδοσιακού εγγλέζικου πρωινού, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα», είπε η Μαντ απευθυνόμενη στους Βρετανούς συναδέλφους της.

«Μειώνοντας το ποσοστό της ζάχαρης η μαρμελάδα θα χάσει τη χαρακτηριστική υφή της. Το αποτέλεσμα θα είναι μια ομοιογενής μάζα, που δεν θα μοιάζει με τίποτα απ' όσα ξέρουμε», εξήγησε η βουλευτής, εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο οι παρασκευαστές μαρμελάδων να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με φτηνότερα και αμφίβολης ποιότητας υποκατάστατα.

Υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν στο τραπέζι των Βρετανών «προϊόντα παραπλήσια με τις γαλλικές και τις γερμανικές μαρμελάδες ή, ακόμη χειρότερα, με τις αμερικάνικες», σχολίασε η Μάντ, μιλώντας στο BBC. Πάντως, η Βρετανική κυβέρνηση στηρίζει την οδηγία της Ε.Ε. και όπως είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, η μείωση της ζάχαρης στις μαρμελάδες «θα δώσει ώθηση στην οικονομία» καθώς «θα διευκολύνει τους Βρετανούς παραγωγούς να κάνουν εξαγωγές».

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.