- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στράβωσε το κλίμα στην Αυστραλία
Η συντηρητική κυβέρνηση διέλυσε το Συμβούλιο Κλιματικών Αλλαγών
Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τη συμβολή του ανθρώπου στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή δεν πτοούν την νέα συντηρητική κυβέρνηση της Αυστραλίας. Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού Τ. Άμποτ μάλιστα, η κυβέρνηση αποφάσισε τη διάλυση του Συμβουλίου Κλιματικών Αλλαγών και την απόλυση του καθηγητή Τιμ Φλάνερι, επικεφαλής του συμβουλίου και στενού συνεργάτη της πρώην πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ.
Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Ρετζ Χαντ, ήταν εκείνος που πληροφόρησε με επιστολή του τον κ. Φλάνερι για την απόλυσή του και τη διάλυση του Συμβουλίου. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργού, «ο Συνασπισμός πιστεύει ότι είναι ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος να προσφέρει μελέτες, αναλύσεις και προτάσεις αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές, οπότε δεν υπάρχει λόγος λειτουργίας του Συμβουλίου Κλιματικών Αλλαγών». Η αρχηγός των Πρασίνων, Κριστίν Μάιλν, χαρακτήρισε «μαύρη μέρα» για την Αυστραλία και τις μελλοντικές γενιές, την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει τον Φλάνερι και να διαλύσει το Συμβούλιό του. «Οι γενιές του μέλλοντος θα βλέπουν αυτήν τη μέρα ως τη χρονική στιγμή που ο Άμποτ καταδίκασε τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους στο κλιματικό χάος», είπε.
Ο καθηγητής Φλάνερι είχε από το 2007 εκφράσει τις ανησυχίες του για την υπερθέρμανση του πλανήτη, υποστηρίζοντας ότι «ούτε η βροχή δύναται να γεμίσει τα αποθέματα νερού και το σύστημα των ποταμών της χώρας. Στο Σίδνεϊ και την Αδελαΐδα, αλλά και στο Μπρισμπέιν, τα αποθέματα νερού είναι τόσο χαμηλά, που απαιτούνται άμεσα μηχανισμοί αφαλάτωσης ύδατος». Μετά την απόλυσή του δήλωσε με απογοήτευση, «Ο αυστραλιανός λαός έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει τι συμβαίνει αναφορικά με τις κλιματολογικές αλλαγές, ποιες είναι οι επιπτώσεις τους στην υγεία μας, την οικονομία μας και το μέλλον μας. Έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν, παίρνοντας τις πληροφορίες αυτές από ένα ανεξάρτητο, αξιοκρατικό σώμα. Μόλις τώρα είδαμε ένα πρωτοφανές κλιματικό φαινόμενο, αυτό των πυρκαγιών στο Σίδνεϊ, πριν μπει η άνοιξη ακόμη, έπειτα από 12 μήνες απίστευτα υψηλής συνεχούς θερμοκρασίας».
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.