- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στράβωσε το κλίμα στην Αυστραλία
Η συντηρητική κυβέρνηση διέλυσε το Συμβούλιο Κλιματικών Αλλαγών
Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τη συμβολή του ανθρώπου στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή δεν πτοούν την νέα συντηρητική κυβέρνηση της Αυστραλίας. Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού Τ. Άμποτ μάλιστα, η κυβέρνηση αποφάσισε τη διάλυση του Συμβουλίου Κλιματικών Αλλαγών και την απόλυση του καθηγητή Τιμ Φλάνερι, επικεφαλής του συμβουλίου και στενού συνεργάτη της πρώην πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ.
Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Ρετζ Χαντ, ήταν εκείνος που πληροφόρησε με επιστολή του τον κ. Φλάνερι για την απόλυσή του και τη διάλυση του Συμβουλίου. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργού, «ο Συνασπισμός πιστεύει ότι είναι ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος να προσφέρει μελέτες, αναλύσεις και προτάσεις αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές, οπότε δεν υπάρχει λόγος λειτουργίας του Συμβουλίου Κλιματικών Αλλαγών». Η αρχηγός των Πρασίνων, Κριστίν Μάιλν, χαρακτήρισε «μαύρη μέρα» για την Αυστραλία και τις μελλοντικές γενιές, την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει τον Φλάνερι και να διαλύσει το Συμβούλιό του. «Οι γενιές του μέλλοντος θα βλέπουν αυτήν τη μέρα ως τη χρονική στιγμή που ο Άμποτ καταδίκασε τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους στο κλιματικό χάος», είπε.
Ο καθηγητής Φλάνερι είχε από το 2007 εκφράσει τις ανησυχίες του για την υπερθέρμανση του πλανήτη, υποστηρίζοντας ότι «ούτε η βροχή δύναται να γεμίσει τα αποθέματα νερού και το σύστημα των ποταμών της χώρας. Στο Σίδνεϊ και την Αδελαΐδα, αλλά και στο Μπρισμπέιν, τα αποθέματα νερού είναι τόσο χαμηλά, που απαιτούνται άμεσα μηχανισμοί αφαλάτωσης ύδατος». Μετά την απόλυσή του δήλωσε με απογοήτευση, «Ο αυστραλιανός λαός έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει τι συμβαίνει αναφορικά με τις κλιματολογικές αλλαγές, ποιες είναι οι επιπτώσεις τους στην υγεία μας, την οικονομία μας και το μέλλον μας. Έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν, παίρνοντας τις πληροφορίες αυτές από ένα ανεξάρτητο, αξιοκρατικό σώμα. Μόλις τώρα είδαμε ένα πρωτοφανές κλιματικό φαινόμενο, αυτό των πυρκαγιών στο Σίδνεϊ, πριν μπει η άνοιξη ακόμη, έπειτα από 12 μήνες απίστευτα υψηλής συνεχούς θερμοκρασίας».
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο γήπεδο ο «Οδυσσέας» Ματ Ντέιμον
Στη θέση για τον πρόεδρο των ΗΠΑ έχει τοποθετηθεί μεγάλο αλεξίσφαιρο πλέξιγκλας
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι κατά το οποίο παρατηρείται αυξημένη παρουσία του συγκεκριμένου είδους
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε στην πιθανότητα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού όταν θα μεταβεί στην πόλη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Αντίσκηνα διανεμήθηκαν σε περίπου 300 πληγέντες
Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης
Πώς μια συνηθισμένη επαγγελματική συνάντηση κατέληξε σε τραγωδία
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες «γύρισαν σε βίντεο τη σκηνή του θανάτου αστυνομικών και μετέδωσαν τις εικόνες σε τηλεοπτικά δίκτυα»
Στο επίκεντρο ο πρόεδρος των ΗΠΑ για το σκάνδαλο με τον Μπαλογκάν
Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για τη δολοφονία δύο ληστών που είχαν εισβάλλει στο κατάστημά του
Κουβέιτ και Μπαχρέιν ανακοίνωσαν αναχαίτιση ιρανικών επιθέσεων
«Έτσι ξεκινά ταινία τρόμου» τους έγραψαν στο TikTok
Από σήμερα σε ισχύ ο νέος νόμος
Τι υποστηρίζουν μέσω του δικηγόρου τους
Από τη σκοτεινή ύλη και την προέλευση της ζωής έως τη συνείδηση, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα άλυτα μαθηματικά προβλήματα που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις.
Η τοποθέτησή του προκάλεσε άμεση αντίδραση από το Ισραήλ και τον πρέσβη της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη
Η γραπτή δήλωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Είναι η δεύτερη εκκένωση της περιοχής μέσα σε διάστημα 24 ωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.