Κοσμος

Ιράκ: 50 νεκροί, 60 τραυματίες

Από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49550-101745.jpg

Βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στο οποίο επέβαινε κοντά σε σκηνή όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για την κηδεία ενός άνδρα στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, όπου η πλειονότητα των πολιτών είναι σιίτες.

Στην έκρηξη που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους 50 άτομα, ενώ τουλάχιστον 60 έχουν τραυματιστεί.

Η επίθεση η οποία σημειώθηκε μία ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση εναντίον ενός σουνιτικού τεμένους κοντά στη Σαμάρα, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Σε άλλες επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα Σάββατο, πέντε βομβιστές-καμικάζι οι οποίοι φορούσαν στολές των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, σκοτώνοντας τέσσερις αστυνομικούς. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ακόμη σκοτώθηκαν σε άλλες επιθέσεις στο Ιράκ σήμερα.

Κ. Τ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)
Ανατολική Γερμανία: Το τείχος που δεν έπεσε ποτέ

Το AfD έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλά κρατίδια της Γερμανικής Ομοσπονδίας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ατμομηχανής της Ευρώπης

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY