Κοσμος

Μπαν Κι Μουν: «Εγκληματίας πολέμου ο Άσαντ»

Τη Δευτέρα η έκθεση για την επίθεση με χημικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49050-100800.jpg

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγόρησε το Σύρο δικτάτορα Άσαντ ο κ. Μπαν Κι Μουν, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ενώ ταυτόχρονα προδίκασε σε ανάλογη κατεύθυνση το περιεχόμενο της έκθεσης των παρατηρητών για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Λεπτομερέστερα, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του Διεθνούς Φόρουμ Γυναικών, που έγινε στην έδρα του διεθνούς οργανισμού κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Μπαν Κι Μουν φέρεται να είπε: «Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ έχει τελέσει πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Γενικός Γραμματέας Παράλληλα αναφέρθηκε επίσης στην έκθεση των παρατηρητών του ΟΗΕ για την επίθεση κατά του λαού της Δαμασκού με χημικά την 21η Αυγούστου: «Πιστεύω πως η έκθεση θα είναι συντριπτική στο ότι έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα. Αλλά δεν μπορώ ακόμα να το δηλώσω δημόσια, πριν την παραλάβω», φέρεται ότι είπε στις παρούσες.

Η έκθεση θα του δοθεί τη Δευτέρα. Εφόσον οι πληροφορίες αληθεύουν αίρεται το "εμπόδιο" του ΟΗΕ, επομένως οποιαδήποτε παρέκκλιση του καθεστώτος Άσαντ από ό,τι του επιβάλουν τις επόμεννες μέρες οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι από κοινού, ίσως αποδειχτεί μοιραία για μια επέμβαση που θα προκαλέσει αποδυνάμωση ή πτώση του.

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ