Κοσμος

Πιο σημαντική η αποφοίτηση της Μάλια από την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

Οι Ομπάμα θα στείλουν γράμμα στην οικογένεια του εκλιπόντος θρύλου της πυγμαχίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130470-295732.jpg

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, δεν θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση του θρύλου της παγκόσμιας πυγμαχίας και των πολιτικών δικαιωμάτων, Μοχάμεντ Άλι, καθώς συμπίπτει με την τελετή αποφοίτησης της κόρης Μάλια από το λύκειο.

Ηγέτες της διεθνούς κοινότητας θα δηλώσουν «παρών» στην κηδεία και στην επιμνημόσυνη δέηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η οικογένεια Ομπάμα θα στείλει γράμμα στην οικογένεια του Άλι με τη σύμβουλο Βάλερι Τζάρετ, η οποία γνώριζε προσωπικά τον εκλιπόντα πυγμάχο. Ο Μπομπ Γκάνελ, εκπρόσωπος της οικογένειας Άλι, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και η χήρα του μποξέρ έχουν ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο.

Ο Μοχάμεντ Άλι γεννήθηκε το 1942 και απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών σε νοσοκομείο του Φοίνιξ της Αριζόνα.

Ανάμεσα στους ηγέτες που θα παρευρεθούν στην τελετή θα είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας. Επικήδειους πρόκειται να εκφωνήσουν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο κωμικός Μπίλι Κρίσταλ. Το αίτημα του Τούρκου προέδρου να εκφωνήσει επικήδειο απορρίφθηκε από την οικογένεια του θρύλου της πυγμαχίας.

Ο Βρετανός πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας στην κατηγορία βαρέων βαρών και ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, που έχει υποδυθεί τον Άλι στην μεγάλη οθόνη, θα είναι μεταξύ των ατόμων που θα σηκώσουν το φέρετρο του Μοχάμεντ Άλι. Η κηδεία θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.