- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χέλμουτ Κολ: Η Ευρώπη δεν θα γίνει πατρίδα των προσφύγων
Ο πρώην καγκελάριος έμμεσα επιπλήττει την Μέρκελ και ανοίγει το σπίτι στον Ούγγρο Βίκτορ Όρμπαν
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ πιστεύει πως η Ευρώπη δεν μπορεί να «μετατραπεί σε νέα πατρίδα» για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, και έμμεσα κατακρίνει, χωρίς να την κατονομάζει, την πολιτική που άσκησε η Άγκελα Μέρκελ στην κρίση των προσφύγων, στον νέο πρόλογο ενός βιβλίου του.
Το κείμενο, που αναδημοσιεύει η εφημερίδα Tagesspiegel στο κυριακάτικο φύλλο της, ανοίγει την ουγγρική έκδοση του βιβλίου του Κολ «Από ενδιαφέρον για την Ευρώπη» (Aus Sorge um Europa). Σε αυτό, ο πρώην καγκελάριος κρίνει πως η λύση στην μεταναστευτική κρίση «δεν βρίσκεται στην Ευρώπη» αλλά στις περιοχές από τις οποίες οι άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν.
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να μετατραπεί σε νέα πατρίδα για τα εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο», γράφει ο Κολ, ο οποίος αναμένεται να υποδεχθεί στο σπίτι του την Τρίτη τον Βίκτορ Όρμπαν, πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και σφοδρό πολέμιο της πολιτικής της Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.
Χωρίς να την κατονομάζει, ο Κολ επιπλήττει την Μέρκελ για την υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στη Γερμανία το περασμένο καλοκαίρι. «Οι μονομερείς αποφάσεις, όσο δικαιολογημένες κι αν μπορεί να τις θεωρούν εκείνοι που τις λαμβάνουν, και οι εθνικές πολιτικές τύπου μοναχικού καβαλάρη, θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν», υποστηρίζει ο πρώην καγκελάριος, που θεωρείται πατέρας της επανένωσης της Γερμανίας.
Φωτογραφία: EPA/ARNO BURGI
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.