- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε κολακευτικά σχόλια για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της σερβικής κυβέρνησης, σε αντίθεση με την «εντελώς διαφορετική» κατάσταση της Ελλάδας, προχώρησε η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε κατά την επίσκεψή της στο Βελιγράδι.
Τα κύρια σημεία των δηλώσεών της:
· Η Σερβία απέχει από το «ελληνικό σενάριο», η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική απ΄ ότι στην Ελλάδα. «Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που επιθυμεί να διαβεί μία όχι και τόσο εύκολη οδό και αυτό θα αποδώσει καρπούς, όπως στις περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Είμαι πεπεισμένη γι΄ αυτό»
· «Οι μεταρρυθμίσεις στη Σερβία δεν γίνονται για να κολακευτούν κάποιοι, αλλά για να μην συνεχίσει η χώρα να δανείζεται πληρώνοντας υψηλά επιτόκια, όπως και για να δημιουργηθούν συνθήκες για επενδύσεις».
· «Αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός Βούτσιτς το πράττει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας»
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μέρκελ επιεκέπτεται τα Δυτικά Βαλκάνια. Ήταν χτες Τετάρτη στα Τίρανα, ενώ αύριο Παρασκευή θα είναι στο Σεράγεβο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Ιστορίες Αμερικανών που πίστεψαν την εικόνα της Ρωσίας ως καταφύγιο συντηρητικών αξιών και ανακάλυψαν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής υπό τον Πούτιν.
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.