- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μοσκοβισί: Ρεαλιστική η πρόταση των θεσμών στην Ελλάδα
«Μένει λίγος χρόνος -χρειάζεται πολιτική βούληση από την ελληνική κυβέρνηση»
«Ο χρόνος που απομένει ως τις 30 Ιουνίου που λήγει το ελληνικό πρόγραμμα είναι λίγος» και «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας», υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτή μια συμφωνία, αν υπάρξει πολιτική βούληση από ελληνικής πλευράς και αν η Ελλάδα κάνει μια τελική προσπάθεια για να δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά της Επιτροπής και των θεσμών ανέφερε ότι έχει γίνει σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί συμφωνία.
Tόνισε ότι η πρόταση που υπέβαλαν οι θεσμοί στις ελληνικές αρχές, αποτελεί «καλή βάση για συμφωνία», σημειώνοντας ότι είναι «λογική», «ρεαλιστική» και «κοστολογημένη».
«Είναι λάθος να παρουσιάζει κανείς την Επιτροπή ως κάποιον που προσπαθεί να επιβάλει λιτότητα στην Ελλάδα», ειπε ο κ. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι οι θεσμοί έχουν επιδείξει σημαντική ευελιξία, ειδικότερα όσον αφορά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Όσον αφορά μέτρα, όπως ο ΦΠΑ στα φάρμακα και το ηλεκτρικό, αλλά και οι μικρές συντάξεις, ο επίτροπος δήλωσε ότι οι θεσμοί είναι έτοιμοι να συζητήσουν εναλλακτικά μέτρα που δεν θα πλήττουν τα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού της Ελλάδας. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ελληνική πλευρά δεν αρκεί να λέει μόνο τι δεν θέλει να κάνει, «αλλά να μας πει και τι θέλει να κάνει».
Για το Eurogroup της Πέμπτης εκτίμησε ότι θα είναι χρήσιμο, αν και δεν αναμένει αποτελέσματα. Επίσης, ανέφερε ότι αύριο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ώστε να δώσουν κάποιες κατευθύνσεις για τη συνέχιση των εργασιών. Καταλήγοντας, ο κ. Μοσκοβισί συνέστησε «ψυχραιμία» και «πολιτική βούληση», προκειμένου να καταφέρουν η Ελλάδα και οι θεσμοί να συμφωνήσουν σε μια λίστα μεταρρυθμίσεων που θα διέπεται από «πνεύμα δικαιοσύνης». Υπογράμμισε, τέλος, ότι το μόνο σενάριο πάνω στο οποίο εργάζονται όλοι είναι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.