Κοσμος

Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέματα στους Έλληνες

«Μεγάλο λάθος αν αυξανόταν ο ΦΠΑ σε φάρμακα και ρεύμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100013-199887.jpg

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλoντ Γιούνκερ εξαπέλυσε επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι παραπλανά τους Έλληνες σχετικά με τις προτάσεις των δανειστών. «Δεν με νοιάζει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά οι έλληνες πολίτες» δήλωσε ο Γιούνκερ από τις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Δεν είχα καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από την περασμένη Κυριακή, διότι οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαιναν πουθενά» είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι είπε στους Ελληνες πράγματα που ο ίδιος δεν έχει πει ποτέ.

«Η συζήτηση στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα θα ήταν ευκολότερη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς τι πραγματικά προτείνει η Κομισιόν. Λένε πράγματα στον ελληνικό λαό τα οποία δεν είναι σύμφωνα με αυτά που εγώ έχω πει στον έλληνα Πρωθυπουργό», τόνισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα ήταν μεγάλο λάθος αν αυξανόταν ο ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ηλεκτρικό ρεύμα» είπε ακόμη ο κ. Γιούνκερ, προτείνοντας άλλους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για τον προϋπολογισμό, όπως μια «μέτρια περικοπή» των αμυντικών δαπανών.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ