Αθλητισμος

Ξέσπασμα χουλιγκανισμού στο Euro

Δεκάδες τραυματίες στη Μασσαλία (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130785-296591.jpg

Με αποδοκιμασία και ανησυχία υποδέχονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα του βρετανικού και του γαλλικού Τύπου, τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη Μασσαλία, στo περιθώριo του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Ρωσίας και της Αγγλίας (1-1).

«Ντροπή», γράφει στον τίτλο της η Εκίπ, περιγράφοντας ως «σκηνή αντάρτικου πόλης» όσα συνέβησαν στην παραλιακή πόλη, προκαλώντας τον τραυματισμό 35 άνθρωπων, ένας εκ των οποίων, ένας Άγγλος οπαδός, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Για τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αθλητική εφημερίδα της Γαλλίας, «το Euro ήδη έχει παραδοθεί στον φόβο».

«Η Γαλλία απέναντι στους χούλιγκαν», τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της η Λε Παριζιέν, ενώ η η Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς γράφει πως «Οι χούλιγκανς αυτοπροσκλήθηκαν στο Euro».

Ο βρετανικός τύπος αναφέρεται στους χουλιγκανισμούς που αμαύρωσαν την πρεμιέρα του Εuro 2016 με τη Μέιλ ον Σάντεϊ να τιτλοφορεί το αθλητικό της ένθετο «Επιστροφή στα μαύρα χρόνια». Η Σάντεϊ Τέλεγκραφ εκφράζει επίσης την «ντροπή» της και επιρρίπτει την καταισχύνη στους «ταραξίες οπαδούς».Τα θλιβερά επεισόδια αμαύρωσαν το Euro πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα της Αγγλίας με τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, διαψεύστηκε η είδηση πως ένας οπαδός σπρώχτηκε στο μετρό της Μασσαλίας και σκοτώθηκε. Λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα υπήρξε σχετική ανακοίνωση που ανέφερε πως απλώς υπήρξε ένας τραυματισμός από επεισόδια στο μετρό, χωρίς να υπάρξει νεκρός.

ΦΩΤΟ: EPA/TOLGA BOZOGLU

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ