- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακούστε τις «Περίεργες μέρες» της Λήδας Μανιατάκου
Mια μελωδία που θα μπορούσε να περιφέρεται άνετα στους δρόμους της πόλης
«Περίεργες μέρες»: Tο νέο τραγούδι της Λήδας Μανιατάκου που κυκλοφορεί από την Ammos Music σε όλες τις γνωστές μουσικές πλατφόρμες.
«Οι περίεργες μέρες μού αρέσουν πολύ, σε στάση λεωφορείου περιμένω φιλί, αφημένο σκυλί στο σκαλί». Η Λήδα Μανιατάκου είναι ηθοποιός, τραγουδοποιός και multimedia artist. Έχει σπουδάσει και εργαστεί στην Ελλάδα, την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. «Πόσοι ουρανοί αλητεύουν στο μπλε, απορείς, τη φουρτούνα της θάλασσας στη στεριά δεν μπορείς».
Οι «Περίεργες μέρες» είναι ένα τραγούδι που ήρθε στον Athens Voice 102.5 και με το πρώτο άκουσμα το αργόσυρτο τέμπο του θυμίζει πλεύση. Ακούγοντάς το ήταν σαν μια βάρκα να ξεκίνησε να πλέει από τη Σαλαμίνα και το μικρό λιμανάκι που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού για το Μπρίστολ. Ταυτόχρονα με γυρίζει στην Κυψέλη, λίγο πριν τη δεύτερη καραντίνα, στη Φωκίωνος Νέγρη για την ακρίβεια, μιας και την τελευταία φορά που ανταμώσαμε με τη Μανιατάκου είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα περί των μαγικών ενεργειών που συνδέουν το σιντριβάνι του καφέ Select με τη Λήμνο, τόπο καταγωγής της, και άλλα τέτοια φαντασιοφαντασιακά!
Αποχαιρετιστήκαμε δίνοντας ραντεβού στη σκηνή του Rex - Εθνικό Θέατρο, μιας και η Λήδα, αν όλα ρόλαραν κανονικά και όχι έγκλειστα, τον φετινό χειμώνα θα συμμετείχε στον «Κοτζαμπάση του Καστρόπυργου». Η τριλογία, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου (η Μανιατάκου συνεργάζεται με το Θέατρο Πορεία) και σε διασκευή του Θανάση Τριαρίδη, θα ζωντάνευε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τρία μυθιστορήματα του συγγραφέα: «Αίμα χαμένο και κερδισμένο», «Τα Στερνά του Μίχαλου» και «Κοτζαμπάσης του Καστρόπυργου». Καταραμένε, Covid!
«Ο Θεός που περίεργα λάτρεψες είναι θνητός». Συνθέτοντας χρόνια μουσική για θέατρο, μελοποιώντας ποίηση και γράφοντας αυτοβιογραφικά τραγούδια, στη μελωδία Παράξενες Μέρες η Λήδα Μανιατάκου είναι ξεκάθαρη. «Αγαπημένε μας ραδιοφωνικέ σταθμέ, η ομορφιά δεν κρύβεται μόνο στην ευτυχία! Το φως ξετρυπώνεται και στο πιο πυκνό σκοτάδι. Ας ανυπομονούν οι περισσότεροι για καλύτερες μέρες. Εμένα οι περίεργες μέρες μου αρέσουν πολύ. Τώρα σιωπή, αλλά και η σιωπή είναι γόνιμη. Σας ασπάζομαι και ανυπομονώ να βρεθούμε στον έξω κόσμο».
Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σκέφτομαι ακούγοντας το τραγούδι της, η δεσποινίς Μανιατάκου έγραψε μια μελωδία που θα μπορούσε να περιφέρεται άνετα στους δρόμους της πόλης συνοδεύοντας πιτσιρικάδες, που υπό άλλες συνθήκες θα τριγυρνούσαν λέγοντας τα κάλαντα, κρατώντας στα χέρια τους ένα μεγάλο, φωτεινά στολισμένο καράβι. Του χρόνου, αν είμαστε γεροί και δυνατοί! Έως τότε απολαύστε ένα τραγούδι που ήδη εντάχτηκε στην πλέιλιστ μας. Το αναπόφευκτον φυγείν αδύνατον. Κυψέλη με Μπρίστολ ή και Λήμνος με λιμάνι Νέας Υόρκης, μια καραβιά μελωδίες δρόμος. Κολλητικό!
Στίχοι: Ειρήνη Ψημίτη
Μουσική - Ερμηνεία - Ενορχήστρωση: Λήδα Μανιατάκου
Έπαιξαν οι μουσικοί: Άρης Ζέρβας: τσέλο, Κωστής Βήχος: μπάσο, Ηλίας Καραχάλιος: τύμπανα, Λήδα Μανιατάκου: πιάνο – keyboards
Ηχογράφηση - Μίξη - Παραγωγή: Γιώργος Μπουσούνης - Γιώργος Γκίνης
Οι «Περίεργες Μέρες» κυκλοφορούν από την Ammos Music σε όλες τις γνωστές μουσικές πλατφόρμες.
Ακούστε τη Λήδα Μανιατάκου στο Spotify
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.