- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πού θα μάθεις ζωγραφική σε κεραμικά μαζί με την παρέα σου;
Και θα πιεις και καφεδάκι ή κρασάκι
ΓΗ Art: Ένα μοναδικό κεραμείο στο Θησείο
Σάββατο απόγευμα, περπατάω στο Θησείο, έτοιμη να δοκιμάσω για άλλη μια φορά τις δεξιότητές μου στα κεραμικά. Αυτή τη φορά δεν θα τα φτιάξω, αλλά θα τα ζωγραφίσω. Έχω πάρει και την κολλητή μου τη Μαργαρίτα μαζί, γιατί τι πιο κοριτσίστικο από το να ζωγραφίζεις κουπάκια και πιατάκια, κουτσομπολεύοντας και αναλύοντας τα νέα της εβδομάδας; Τίποτα! Και όταν όλο αυτό συνοδεύεται από καφεδάκι ή/και κρασάκι, είναι η καλύτερή μας!
Στο δρόμο χάσαμε 2-3 στενά, αλλά τελικά το βρήκαμε. Ο χώρος ήταν μαγικός, γεμάτος φυτά και υπέροχες δημιουργίες. Εκεί μας υποδέχτηκε η Πηνελόπη, μία από τις ιδιοκτήτριες, και μας εξήγησε τι θα κάναμε τις επόμενες ώρες. Η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη: ξεκινάς επιλέγοντας το σκεύος που θέλεις να ζωγραφίσεις και αμέσως πιάνεις δουλειά.
Εγώ στόλισα το δικό μου πιατάκι με γιρλάντες και λεμόνια, εμπνευσμένη από τα κεραμικά που βλέπουμε στη νότια Ιταλία. Πόσο γρήγορα περνάει η ώρα όταν συγκεντρώνεσαι σε κάτι που σου αρέσει πολύ και ταυτόχρονα συζητάς με τις φίλες σου. Την ώρα που ζωγραφίζαμε, έξω έβρεχε – κάτι που έκανε την ατμόσφαιρα ακόμα πιο ζεστή και cozy.
Πριν φύγουμε, η Πηνελόπη μας μίλησε λίγο για την ιστορία τους. Μαζί με τη συνεργάτιδά της, την Ιωάννα, ξεκίνησαν να ασχολούνται με την κεραμική το 2012. «Είμασταν πάντα στον χώρο της τέχνης. Εγώ έχω σπουδάσει φωτογραφία, η Ιωάννα είναι γραφίστρια και φωτογράφος. Η κεραμική και για τις δυο μας ήταν έρωτας κεραυνοβόλος. Το πρώτο μας στούντιο ήταν στα Κάτω Πετράλωνα, και το πρώτο μίνι εργαστήριο ήταν κυριολεκτικά το σπίτι μας. Μέχρι που παραμεγάλωσε και πατούσαμε πάνω σε καφάσια γεμάτα σκεύη. Προσευχόμασταν να μην βρέξει, γιατί είχαμε το καμίνι στη βεράντα!» ανέφερε γελώντας η Πηνελόπη.
Όπως λένε πολλοί άντρες «να είχαμε ένα μπαρ», έτσι και εκείνες ήθελαν έναν χώρο τέχνης που θα μπορούσαν να μοιραστούν με τους φίλους τους. Το εργαστήρι μεταφέρθηκε το καλοκαίρι στην οδό Νηλέως, στο Θησείο. Εκτός από προσωπικό τους εργαστήριο, λειτουργεί και ως χώρος για σεμινάρια διακόσμησης κεραμικών – όπως αυτό στο οποίο συμμετείχαμε – που γίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα, καθώς και για μαθήματα κεραμικής.
Αυτό που κάνει το ΓΗ Art να ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα κεραμεία είναι η αγάπη των ιδιοκτητριών για το αντικείμενο και η γαλήνια, ξέγνοιαστη αύρα που μεταδίδουν στους επισκέπτες. Αν, λοιπόν, θέλετε να ηρεμήσετε, να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, να δημιουργήσετε με τα χέρια σας, αλλά ταυτόχρονα να περάσετε όμορφα με φίλους ή να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους, δεν έχετε παρά να κλείσετε μία θέση.
Η εμπειρία είναι μοναδική και αξίζει κάθε της στιγμή!
ΓΗ Art: Νηλέως 17, Θησείο
Τηλέφωνο: 697 750 2256
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτιάξε το δικό σου body oil, λοσιόν ή σκραμπ σώματος
Ένα τραγανό τυροπιτάκι με πλούσια τυρένια γέμιση και ξεροψημένο φύλλο είναι το καλύτερο στη νοτιοανατολική Αττική
Εδώ θα μπεις σε έναν πραγματικό παιχνιδότοπο με πολύ χρώμα και pure nostalgia
Λαχταριστό παγωτό με κρέμα παρφέ, καραμελωμένα αμύγδαλα και σπασμένες μαρέγκες
Αφράτο ψωμάκι μπριός με τραγανό κοτόπουλο!
Κι όμως, είναι γλυκά και είναι εμβληματικά νησιώτικα κομψοτεχνήματα
Αν βρίσκεσαι σε οργανωμένη παραλία και βλέπεις κάτι ιπτάμενο στον ορίζοντα...
Ένα μίνι φαγάδικο με τέσσερα τραπεζάκια που γεμίζουν και αδειάζουν συνέχεια από πιστή πελατεία
Το πετύχαμε τυχαία και πραγματικά δεν έχουμε δοκιμάσει καλύτερο έβερ
Καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει δροσερό ποτό και καλή παρέα, κάπου έξω στα «όρθια»
Σπάνια και λιγότερο σπάνια, συλλεκτικά (!) και μη, όμορφα όμως και ασυνήθιστα φυτά, ξεκινούν από ένα πολύ περιποιημένο ανθοπωλείο και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.
Καλά άκουσες, χλαπάτσα ή όπως λέμε slime και μάλιστα χειροποίητη
Μια ωραία και διαφορετική ατμόσφαιρα, επιτέλους
Και πολύ chic, όπως αρμόζει σε ένα καφέ μπαρ ρεστοράν που συνορεύει με το κλασικό, πιο γαλλικό και από την Μαρία Αντουανέττα, “L’ Abreuvoir”
Το σιροπιαστό γλυκό που θα βρεις μόνο στο νησί των Επτανήσων
Όταν έχω ανακαλύψει τον καλύτερο γιατί να ψάχνομαι;
Τυρόπιτες κουρού, κασερόπιτες και κιμαδόπιτες εγγυημένα νόστιμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.