Tip of the day

Πού θα βρεις την «πηγή» των κατσαρολικών και άλλων κουζινοαντικειμένων

Αν ψάχνετε καπάκι κατσαρόλας με συγκεκριμένες διαστάσεις, μπρίκι με κοντό λαιμό, τρίφτη τυριού, έναν σπάστη σκόρδου…

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατσαρόλες
Φωτογραφία: Klaus Nielsen/ Pexels

Κατσαρολικά (και πολύ περισσότερα), σε πολύ καλές τιμές στο «ΚΑΤΟΥ ΑΦΟΙ»

Τα γυάλινα κατσαρολο-καπάκια σπάνε, και τα άλλα, από «ανθεκτικό παράγωγο αθραύστου υλικού» (βλέπε: πλαστικά), τα αύθραυστα τέλος πάντων, έχουν ένα χερούλι στη μέση που ξεκολλάει, ξεβιδώνεται ή και σπάει από τις πολλές μαγειρικές. Κι όταν σπάσει, παίρνεις σβάρνα τα σχετικά μαγαζιά ψάχνοντας για καπάκι – ή φουντάρεις την κατσαρόλα κι αγοράζεις καινούργια.

Αλλά: δεν ξεφορτώνεσαι έτσι εύκολα μια βολική κατσαρόλα, αν δεν έχεις εκατομμύρια, εννοώ εκατομμύρια κατσαρόλες, καβαντζωμένες κάπου. Τη χρησιμοποιείς χωρίς καπάκι, που δεν είναι το ίδιο εκτός που σου φαίνεται ξεβράκωτη, και ψάχνεις για καινούργιο καπάκι στο σωστό μέγεθος. Επειδή έψαξα πολύ, και επειδή ξεχνάω άλλα κι άλλα ωστόσο κολλάω με συγκεκριμένα πράγματα, συνήθως μικρότερης σημασίας από τα άλλα κι άλλα, που θα έπρεπε να επιληφθώ αντί να ψάχνω για καπάκι… τελικά βρήκα την πηγή των κατσαρολο-καπακιών στο «ΚΑΤΟΥ ΑΦΟΙ». Υποθέτω ότι πρόκειται για αδέρφια που έχουν το επώνυμο «Κάτου», στο «Κάτου» λοιπόν βρήκα μεγάλη συλλογή από καπάκια για κατσαρόλες σε όλα τα πιθανά και απίθανα μεγέθη, μέχρι και για τη δικιά μου την αντάιγ.

ΚΑΤΟΥ ΑΦΟΙ

Πέρα από την συλλογή καπακιών, το μαγαζί είναι θησαυρός για εστιατόρια, ταβέρνες και μάγειρες, ίσως και για σεφ, γιατί έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ: μαχαιροπήρουνα, σκεύη μαγειρικής, μικροσυσκευές, μεγαλο-συσκευές, σουπλά, σουβέρ, εργαλεία κουζίνας που δεν έχεις ιδέα τι κάνουν αλλά δείχνουν σόκιν, σουρωτήρια, αυτά που ακουμπάς το κουτάλι απάνω για να μη στάζει ενώ μαγειρεύεις και δεν ξέρω πώς τα λένε, τάπερ, κουτιά, κατσαρόλια και πάει λέγοντας. Το προσωπικό, ΚΙ ΑΝ έχει δει άσχετο πελατάκι να ψάχνει μια κουλαμάρα (π.χ. ένα καπάκι) και όχι για κανονικό εξοπλισμό κουζίνας, αλλά είναι πολύ εξυπηρετικό ό,τι κι αν ψάχνεις. Οι τιμές είναι χαμηλές σε σχέση με τα μαγαζιά στα οποία μπήκα και βγήκα ψάχνοντας για καπάκι χωρίς επιτυχία. Μέχρι να ανακαλύψω το «ΚΑΤΟΥ ΑΦΟΙ» και να λυθεί το πιο ασήμαντο και χαζό από όλα μου τα προβλήματα…

«ΚΑΤΟΥ ΑΦΟΙ», Αθηνάς 51 & Ευριπίδου, 2103216448

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.