Tip of the day

Ο καλύτερος καφές Αιθιοπίας και πού θα τον βρεις

Η γνωστή Αιθιοπία είναι γνωστό ότι βγάζει εξαιρετικό καφέ. Που σερβίρεται σε εξαιρετικό καφέ της Αθήνας.

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
White Turtle

Στο White Turtle Coffee House βρήκαμε καταπληκτικό καφέ που έρχεται από την Αιθιοπία

Το καφέ το είδα σε μια ανάρτηση του καλού συγγραφέα Αλέξανδρου Κεφαλά (ωραιότατα διηγήματα, ψάχτε τα). Δεν πίνω καφέ, τον έκοψα χρόνια πριν μαζί με το τσιγάρο επειδή ταίριαζαν τόσο καλά μαζί, που ήταν αδύνατον να κόψω το ένα και να αφήσω το άλλο. Έχω φίλους όμως που εκτιμούν τον καλό καφέ, και ο καφές που σερβίρει το πολύ συμπαθητικό «White Turtle Coffee House» είναι τοπ και ακόμα παραπέρα: λέγεται Ethiopia Burtukaana η ποικιλία, και βγάζει έναν πολύ αρωματικό, δυνατό espresso, χωρίς να χάνει από το άρωμα και τη γεύση του όταν βγαίνει σε καφέ φίλτρου. H Burtukaana είναι μία από τις 6-10.000 ποικιλίες καφέ της Αιθιοπίας, και η λέξη σημαίνει πορτοκάλι: ο σπόρος του καφέ είναι στρόγγυλος και έχει λέει μια υπό-γευση πορτοκαλιού… έτσι μου’ ρχεται ειλικρινά να τα βροντήξω όλα και να ξαναρχίσω καφέ/τσιγάρο στον αμαρτωλό συνδυασμό, αλλά κρατιέμαι, επειδή είναι και μαύρη νύχτα την ώρα που γράφω οπότε το καφέ το ίδιο είναι κλειστό. Σνιφ.

White Turtle

Το «White Turtle Coffee House» λοιπόν έχει και άλλα πράγματα εκτός από τον σούπερ καφέ του. Φτιάχνει ωραία κέικ, ένα με βυσσινάκια μέσα σκίζει, που μπορεί να είναι και μύρτιλλα, πάντως είναι τέλεια μαζί με το κέικ που τα φιλοξενεί. Έχει κούκις, κρουασάν και γλυκά από αυτά που συνοδεύουν τον καφέ, είναι όμορφο, ανοιχτόκαρδο και φιλικό, με καθαρά γαλάζια χρώματα που παραπέμπουν σε νησί του Αιγαίου έστω κι αν βρίσκονται τσακ-μπαμ πάνω στην οδό Στουρνάρη - πιο κέντρο, πεθαίνεις. 

Τέλος πάντων ανακάλυψα το «White Turtle Coffee House» χάρη στον Αλέξανδρο, και το συστήνω βασικά επειδή μου άρεσε, αλλά και επειδή οι καφεπότες φίλοι και γνωστοί μου ορκίζονται ότι ο καφές του είναι ο καλύτερος του κέντρου, ή έστω, ο καλύτερος του κέντρου που έρχεται κατευθείαν από την Αιθιοπία.

«White Turtle Coffee House», Στουρνάρη 43, 2103300030.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ