Tip of the day

Πού θα βρεις τα ωραιότερα και πιο fashion πασχαλινά αυγά της Αθήνας;

Mε κεντήματα, απλικαρισμένα σχέδια, πετράδια, φουντίτσες, κρόσια, δαντέλες, παγέτες και πούλιες.

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πασχαλινά αυγά

Τα σοκολατένια αυγά του Στέλιου Παρλιάρου ντύνονται με τα πολυτελή υφάσματα των Deux Hommes

Μικρά, μεγάλα, μίνιμαλ ή γεμάτα στολίδια. Τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά είναι για πολλούς ότι τα μελομακάρονα τα Χριστούγεννα, ξεχωριστά αντικείμενα λατρείας για τα οποία ανυπομονούν-όχι μόνο οι νονοί με τα βαφτιστήρια τους αλλά και όσοι αγαπούν την σοκολάτα ή/και νοσταλγούν τα παιδικά τους χρόνια. Κάθε χρόνο οι ζαχαροπλάστες της Αθήνας επιστρατεύουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους ώστε να παρουσιάσουν τη δική τους ξεχωριστή πρόταση πασχαλινών αυγών.

Πασχαλινά αυγά
Αυτά που ξεχωρίσαμε εμείς φέτος είναι τα πασχαλινά αυγά «haute couture» που εντοπίσαμε στο Sweet Alchemy του Στέλιου Παρλιάρου στο Κολωνάκι. Η ιδέα ανήκει στην ομάδα των Deux Hommes και συγκεκριμένα στους Δημήτρη Αλεξάκη και Γρηγόρη Τριανταφύλλου που αποφάσισαν να ανατρέψουν την κλασική μορφή και εμφάνιση των σοκολατένιων αυγών και μαζί με τον καλό τους φίλο, τον σπουδαίο Στέλιο Παρλιάρο μετέτρεψαν το σοκολατένιο αυγό σε fashion statement, ένα τόσο όμορφο αντικείμενο που εδώ που τα λέμε λυπάσαι να το φας και προτιμάς να το βλέπεις σαν μπιμπελό στον χώρο σου.  
Πασχαλινά αυγά
Δημιούργησαν λοιπόν μια limited edition όπου τα νόστιμα αυγά από μπίτερ σοκολάτα φτιάχνονται στο Sweet Alchemy και ύστερα τυλίγονται μέσα σε πολυτελή και πολύχρωμα υφάσματα που ράβονται στο χέρι, στην πλειοψηφία τους μπροκάρ, με τρέσες, κεντήματα, απλικαρισμένα λουλούδια, μεταλλικές πεταλούδες, πετράδια, μπουτονιέρες, πούπουλα ή φτερά παγωνιού, φουντίτσες, κρόσια, δαντέλες, παγιέτες και πούλιες. «Θέλαμε ουσιαστικά να χρησιμοποιήσουμε διακοσμητικά στοιχεία της τρέχουσας μόδας και απροσδόκητους συνδυασμούς που ίσως δεν λειτουργούν σε ρούχα αλλά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον σε πασχαλινά αυγά και είδη διακόσμησης», μας λένε οι Deux Hommes.
Πασχαλινά αυγά

Τα βρίσκεις, σε δυο τύπους, «απλά» ή και γεμάτα με πολλά μικρότερα αυγουλάκια στο εσωτερικό τους, μόνο στο κατάστημα του Κολωνακίου. Κι αυτό μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, οπότε σπεύσε!

Sweet Alchemy by Parliaros, S. (Sweet Alchemy by Stelios Parliaros), Ηροδότου 24, Κολωνάκι 21 0724 0205

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ