Tip of the day

Πού θα βρεις τις πιο φαντασμαγορικές αποκριάτικες στολές προς ενοικίαση;

Κετελαπόνγκο, ήρθε η ώρα σου. To jacket του Jimmy Hendricks, το outfit του Elvis Presley και το φόρεμα της Marilyn Monroe, θα τα βρεις στο Costumier.

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
33’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
κοπέλα με αποκριάτικα φτερά
© Instagram/customier_athens

Costumier: το βεστιάριο με τις πιο πρωτότυπες στολές βρίσκεται στην 3ης Σεπτεμβρίου 

Απόκριες. Κάποιοι τις λατρεύουμε, άλλοι τις μισούν και άλλοι απλά προσπαθούν να τη βγάλουν με μια μάσκα ή ένα μποά, «φωνάζοντας» πόσο αδιάφορες τους είναι. Τι γίνεται όμως εάν είσαι καλεσμένος/η αυτό το ΣΚ σε αυτό το αποκριάτικο πάρτυ που θες να εντυπωσιάσεις; Δεν έχεις πολύ χρόνο, ούτε κάποια συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό σου. Όχι μόνο δε θες να είσαι εκτός concept, αλλά θες να είσαι και το highlight της βραδιάς. Αυτό που ψάχνεις, θα το βρεις στο βεστιάριο Costumier.

Αυτή η «μαγική ντουλάπα» στο κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτη φορέματα, κάπες, περούκες, καπέλα, παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα- χρόνο και όρεξη να έχεις να ψάχνεις. Το Costumier διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από κοστούμια (vintage και θεατρικά), αποκριάτικες στολές- με έμφαση στους κινηματογραφικούς χαρακτήρες που λατρεύει ο κόσμος να ντύνεται-, καθώς επίσης και πολλά αξεσουάρ που δίνουν τις απαραίτητες τσαχπίνικες πινελιές στο ντύσιμο- εκτός από τα κλασικά και μπέρτες, headpieces, σκήπτρα κ.ά., όλα προς ενοικίαση.

Η Ειρήνη Στίβη, ιδιοκτήτρια του βεστιαρίου, μου αναφέρει ότι μεγάλη απήχηση έχουν οι μεσαιωνικές στολές, καθώς και τα steampunk, βικτωριανά looks.

Όποιο χαρακτήρα και αν έχεις ονειρευτεί –ή όχι ακόμα-, θα βρεις να τον «ντύσεις» σε αυτή τη γκαρνταρόμπα που μοιάζει κρυμμένος θησαυρός. Προτιμάς το Game of Thrones, το Lord of the Rings, το Harry Potter ή μήπως κάποια all time classic ταινία της Disney; Ή μήπως είσαι στο mood να ενσαρκώσεις κάποιο icon; To jacket του Jimmy Hendricks, το outfit του Elvis Presley- φυσικά και το μαλλί, αλλιώς δε θα συζητούσαμε, το φόρεμα της Marilyn Monroe, της Gilda και της Jessica Rabbit, όλα αυτά θα τα βρεις στο Costumier.

Ίσως σκέφτεσαι «θα μου κάνει;», «θα ταιριάζει στο σώμα μου;», μάθε όμως πως η κυρία Στίβη, με 30 χρόνια εμπειρία στο χώρο, και η ομάδα της αναλαμβάνει μεταποιήσεις στα ήδη υπάρχοντα κομμάτια, αλλά και την κατασκευή και ραφή κοστουμιών από το μηδέν-το τελευταίο κράτα το για του χρόνου. Με τη βοήθεια τους- γιατί στα αλήθεια ασχολούνται με σένα-, θα βρεις αυτό που θες να βάλεις και θα χορέψεις «κετελαμπόνγκο», αλλά φέτος ντυμένος όπως πρέπει. 

Τα κοστούμια αυτά διαφέρουν τόσο πολύ από τις στολές του εμπορίου –που εξυμνούν την «αγάπη από νάιλον»-, για το λόγο ότι τα περισσότερα είναι φτιαγμένα στο χέρι από θεατρικές μοδίστρες, τολμώ να πω τις καλύτερες του είδους. Μαθαίνω μάλιστα ότι το Costumier εκτός από θεματικά και αποκριάτικα πάρτυ, «ντύνει» τηλεοπτικές σειρές, όπως Αυτή η νύχτα μένειΟ παράδεισος των ΚυριώνΆγριες Μέλισσες, τηλεοπτικές παραγωγές, όπως Mad Walk και τα Μad Video Music Awards, το GNTM, κινηματογραφικές παραγωγές, video clips και διαφημιστικά spots. 


Στοιχεία επικοινωνίας Costumier
3ης Σεπτεμβρίου 154 &, Ιθάκης, Αθήνα 112 51
210-3214990 
Facebook: Costumier
Instagram: costumier_athens
Ωράριο αποκλειστικά για Απόκριες
Καθημερινές 10:00-20:00
Σάββατο 11:00-19:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ