Blue Monkey, ένας μικρός παράδεισος νοστιμιάς στη Βουκουρεστίου
Η μπλε μαϊμού μαγειρεύει υπέροχα εδώ και 16 χρόνια
Το κέντρο έχει τα μικρά μυστικά του. Μυστικά που μας ξυπνάνε το πρωί, μας σώζουν τις δύσκολες ώρες, και έχουν πάντα μια νόστιμη απάντηση στις μεγάλες λιγούρες της μέρας. Το Blue Monkey είναι ένα από αυτά τα λαχταριστά μυστικά που τα τελευταία 16 χρόνια δίνει γεύση στην καθημερινότητα όσων μένουν ή δουλεύουν στο κέντρο της πόλης.
Από το 2002 που άνοιξε, η φιλοσοφία του είναι η ίδια: ποιοτικό, οικονομικό φαγητό ή αλλιώς, όπως λένε περήφανοι οι ιδιοκτήτες του «φαγητό 5 αστέρων σε τιμές delivery!». Το Blue Monkey ξυπνάει από τις 8.30 το πρωί και σε περιμένει για τον τέλειο καφέ που φτιάχνουν εξειδικευμένοι baristi. Όχι μόνο…Σπιτικά κέικ, γαλλικά κρουασάν με σπιτική μαρμελάδα, καυτές τυρόπιτες με χειροποίητο φύλλο (δοκίμασε οπωσδήποτε τη Μυκονιάτικη με κοπανιστή), tortillas και ό,τι άλλο ονειρεύεσαι για το πρωινό σου.
Η ποικιλία των γεύσεων δεν περιορίζεται μόνο στο πρωινό. Αυτή η…μπλε μαϊμού μαγειρεύει καθημερινά δεκάδες πιάτα, που ξεκινούν από τα μαγειρευτά και φτάνουν τις πιο περίπλοκες, σύγχρονες αποχρώσεις της γαστρονομίας. Κριθαρότο με γλυκιά κολοκύθα, λάδι τρούφας και κυκλαδίτικη λόντζα, ριζότο με φιλετάκια κοτόπουλου, ντοματίνια και χαλούμι, σουβλάκια από φιλέτο κοτόπουλου που σερβίρεται μαζί με άγριο ρύζι, ανανά, μάνγκο και dip από αγριοράπανο είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα βρεις καθημερινά.
Χώρια τις πλούσιες σαλάτες, τη μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς (πάνω από 25 διαφορετικές προτάσεις) και τα ζουμερά burgers. Ειδική μνεία όμως αξίζει στο μαύρο burger σε ψωμάκι brioche με ενεργό άνθρακα, μοσχαρίσια ταλιάτα από κόντρα νεαρού μόσχου, kale αρωματισμένο με λάδι τρούφας, flakes παρμεζάνας και σος γουακαμόλε, που συνοδεύεται με βραχάκια τηγανιτής πατάτας. Είναι από τα πιο νόστιμα που θα δοκιμάσεις στην Αθήνα.
Όλες οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από κοινού με τον σεφ του Blue Monkey και γνωστούς διαιτολόγους. Έτσι, αν προσέχεις τη διατροφή σου, στον κατάλογο μπορείς να δεις τις θερμίδες κάθε πιάτου. Πέρα από τις θερμίδες όμως, να ξέρεις ότι οι παραλαβές σε νωπά κρέατα και λαχανικά γίνονται καθημερινά, τα μπιφτέκια ζυμώνονται εδώ, ενώ ακόμα και τα μπαχαρικά είναι βιολογικά! Κι άμα δεν θες να κάνεις το launch break σου χαζεύοντας την περατζάδα της Βουκουρεστίου, υπάρχει η δυνατότητα της online παραγγελίας.
Βουκουρεστίου 36, Κολωνάκι, 210 3641180, www.bluemonkey.gr, Fb: Blue Monkey, Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-18.30
Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.