Κοσμος

Η Μαριούπολη έχει ισοπεδωθεί από τους Ρώσους - Νέο βίντεο από τις καταστροφές

Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί - Ερήμωσαν ολόκληρες συνοικίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βομβαρδισμένη Μαριούπολη στην Ουκρανία
Η βομβαρδισμένη Μαριούπολη στην Ουκρανία © YouTube/The Sun

Η Μαριούπολη έχει διαλυθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Νέες εικόνες καταστροφής από την πόλη στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

Στη Μαριούπολη η καταστροφή είναι τεράστια από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τις σφοδρές μάχες ανάμεσα στον ρωσικό στρατό και τους Ουκρανούς υπερασπιστές της πόλης. Νέες εικόνες καταστροφής δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η πόλη - κλειδί μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, ωστόσο το τίμημα είναι τεράστιο για τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο στη Μαριούπολη, τα σπίτια 84.000 κατοίκων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος μαίνεται.

Το βίντεο που ακολουθεί από τη Μαριούπολη, δείχνει τις τεράστιες καταστροφές που έχει υποστεί η πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, η οποία πριν από τη ρωσική εισβολή είχε πληθυσμό 500.000 κατοίκους.

Ukraine's Mariupol heavily destroyed by Russian shelling, as over '10,000 killed'

Ύστατη μάχη για να μην πέσει η Μαριούπολη στους Ρώσους

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε παραδεχτεί πως «δεν υπάρχει ο απαιτούμενος οπλισμός για να υπερασπιστούμε τη Μαριούπολη».
 

«Αν είχαμε μαχητικά αεροσκάφη και αρκετά βαριά τεθωρακισμένα, το απαραίτητο πυροβολικό, θα τα καταφέρναμε» είχε πει, προσθέτοντας: «Είμαι σίγουρος πως θα λάβουμε σχεδόν όλα όσα χρειαζόμαστε. Αλλά δεν χάνεται μόνο χρόνος. Χάνονται ζωές Ουκρανών. Ζωές που δεν θα γυρίσουν πίσω».

Από τη μεριά του ο επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, είχε ισχυριστεί ότι το λιμάνι στη Μαριούπολη, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες εδώ και εβδομάδες, βρίσκεται πλέον στη ρωσική πλευρά.

Ωστόσο, ο επικεφαλής των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κοπεί η σύνδεση με τα στρατεύματα που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη, διαψεύδοντας πληροφορίες κατά τις οποίες οι Oυκρανοί πεζοναύτες στην πόλη δεν έχουν καμία επαφή με την ουκρανική στρατιωτική ηγεσία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Εκτιμάται πως περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη, την ώρα που η Ρωσία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση την πολιορκία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ