Κοσμος

Ουκρανία: Άλλαξε διαδρομή το κονβόι του Έλληνα πρόξενου

Λόγω των βομβαρδισμών στο σημείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβαρδισμένο τοπίο στο Ίρπιν της Ουκρανίας
Βομβαρδισμένο τοπίο στο Ίρπιν της Ουκρανίας © EPA

Σε αλλαγή δρομολογίου λόγω των διαρκών βομβαρδισμών φέρεται να εξαναγκάστηκε το κονβόι που μεταφέρει τον Έλληνα πρόξενο, Μανώλη Ανδρουλάκη.

Αλλαγή στο δρομολόγιο του έκανε αναγκαστικά το κονβόι που μεταφέρει τον Έλληνα πρόξενο, Μανώλη Ανδρουλάκη, από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια.

Αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οφείλεται στους βομβαρδισμούς των Ρώσων στη Ζαπορίζια που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του κονβόι.

Έτσι, η αυτοκινητοπομπή με τον ίδιο και τους διπλωμάτες του ΟΑΣΕ θα κατευθυνθούν ξανά μεν δυτικά, αλλά από άλλη κατεύθυνση.

Μαριούπολη: Τι είπε ο Έλληνας πρόξενος

Καλά στην υγεία του αλλά αρκετά ταλαιπωρημένος εμφανίστηκε ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού του από την πόλη.

Πλέον, ο Έλληνας πρόξενος έχει μεταφερθεί σε περιοχή κοντά στη Ζαπορίζια όπου και διανυκτέρευσε μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο του ΟΑΣΕ και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στις δηλώσεις του, ανέφερε αρχικά πως «τα νέα δεν είναι καλά από την Μαριούπολη. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Είχα στο μυαλό μου τους ανθρώπους που θα πρέπει να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Σκεφτόμουν την οικογένεια μου και τους ανθρώπους μου και έπαιρνα κουράγιο. Δόξα τω Θεώ τα καταφέραμε. Δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι» και πρόσθεσε για τις αντίξοες συνθήκες που έζησε μέχρι να απεγκλωβιστεί από τη Μαριούπολη:

«Στο καταφύγιο έπρεπε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες. Με τις τοπικές αρχές είχαμε πολύ καλή επικοινωνία. Προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα μέρος της δουλείας μας χωρίς τα βασικά. Περνούσαμε πολλές ώρες στο καταφύγιο. Κινδυνέψαμε αρκετές φορές. Σήμερα έκλεινα ένα μήνα στη Μαριούπολη. Πολλοί ομογενείς στη Μαριούπολη δεν θέλουν να φύγουν, αλλά από χθες ξεκίνησε η εκκένωση της πόλης και θα φύγουν. Μέχρι και σήμερα οι μάχες συνεχιζόντουσαν, μέχρι και την ώρα που φεύγαμε είχε βομβαρδισμούς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ