Trending Now

Κωπαΐδα: Ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα από 7 αλεξιπτωτίστριες

Οι επτά Ελληνίδες αλεξιπτωτίστριες έπεσαν στο κενό από τα 13.000 πόδια ύψος

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξιπτωτίστριες
© Ioannis Vlachiotis

Φωτογραφίες και βίντεο από το γυναικείο αλεξιπτωτικό σχηματισμό στην Κωπαΐδα

Βουητό και κρύος αέρας γεμίζουν την καμπίνα. Οι επτά ατρόμητες συνεπιβάτισσες του αεροπλάνου, η μία πίσω από την άλλη, βουτούν και χάνονται στα σύννεφα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο στόχος τους; Να πετύχουν έναν συγκριμένο σχηματισμό μέσα σε λίγο χρόνο πάνω από την περιοχή της Κωπαΐδας – πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα (ανεπίσημο ρεκόρ). Και το πέτυχαν! 

Αλεξιπτωτίστριες

Ο λόγος για τις Κέλλυ Αποστολοπούλου, Μαντώ Ζουγγρή, Μαριέλε Μιχαλιτσιάνου, Ρία Σοφρά, Αγγελική Γκρος, Λίλιαν Γούσιου και Χριστίνα Σπυροπούλου.

Το ραντεβού τους δόθηκε το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο της Κωπαΐδας, όπου και οι επτά διπλωματούχες αλεξιπτωτίστριες από τα σωματεία του Skydive Athens, Skydive Greece και της Αερολέσχης Πάχης Μεγάρων, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κάτω από τις οδηγίες του φωτογράφου ελεύθερης πτώσης Ιωάννη Βλαχιώτη (ο οποίος είχε αναλάβει και την οργάνωση της προσπάθειας), κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον απαιτούμενο σχηματισμό από το πρώτο κιόλας άλμα!

Αλεξιπτωτίστριες

Πιο συγκεκριμένα, οι αλεξιπτωτίστριες πηδώντας από το αεροπλάνο στα 13.000 πόδια ύψος, είχαν στη διάθεσή τους λιγότερο από 50 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους. Με ταχύτητες που φτάνουν και τα 220 klm/h προς το έδαφος, μπόρεσαν να «χτίσουν» μία μία τον προβλεπόμενο σχηματισμό πριν τη λήξη του διαθέσιμου χρόνου ώστε να προσγειωθούν με ασφάλεια στο έδαφος.

Αλεξιπτωτίστριες

Αμέσως μετά την επιτυχία του πρώτου άλματος, ακολούθησε νέα προσπάθεια για την επίτευξη όχι ενός, αλλά δύο διαφορετικών σχηματισμών στο ίδιο άλμα!
Παρότι έφτασαν πολύ κοντά, ο λιγοστός χρόνος δεν τους επέτρεψε την ολοκλήρωση της προσπάθειας και όλη η ομάδα ανανέωσε το ραντεβού με σκοπό να επιτευχθεί ο στόχος στο άμεσο μέλλον.

Αλεξιπτωτίστριες

Στον ίδιο χώρο τον Οκτώβριο του 2020 είχε πραγματοποιηθεί το 1ο Πανελλήνιο ρεκόρ μεγαλύτερου σχηματισμού με 15 αλεξιπτωτιστές και αλεξιπτωτίστριες από όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά η προσπάθεια ήταν καθαρά γυναικεία υπόθεση και ταυτόχρονα μια πρόσκληση για να μπουν ακόμα περισσότερες γυναίκες στον μαγικό κόσμο της ελεύθερης πτώσης.

Περισσότερα για όποιους θέλουν να επιχειρήσουν μια βουτιά στο... κενό μπορούν να διαβάσουν εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY