Trending Now

Δείτε πώς μετρούν τα χρήματά τους σε 70 διαφορετικές χώρες

Ο Έλληνας και ο Ισραηλινός ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες φιγούρες του βίντεο του Conde Nast Traveller

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70 People Reveal How To Count Money in Their Country | Condé Nast Traveler

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller αποφάσισε να πρωτοτυπήσει στο τελευταίο του βίντεο, βάζοντας 70 ανθρώπους από διαφορετικές χώρες να μετρήσουν τα χρήματά τους μπροστά στην κάμερα, ώστε να γίνουν αντιληπτές οι διαφορές των λαών στον τρόπο που μετριούνται τα χρήματα και να γίνουν γνωστές ορισμένες συνήθειες της κάθε χώρας.

Η τεχνική ήταν πάνω - κάτω η ίδια σε όλες τις χώρες, με τους πολίτες του κόσμου, να μετρούν στις περισσότερες περιπτώσεις ένα - ένα τα χαρτονομίσματα που τους δόθηκαν. Πολλοί χρησιμοποίησαν το παραδοσιακό γλείψιμο του δαχτύλου, ώστε να μην τους γλιστρούν τα χρήματα, ενώ άλλοι έδειξαν τόση οικειότητα με τα χρήματα, που δεν χρειάστηκαν παρά λίγα δευτερόλεπτα, για να ξεμπερδέψουν.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο Ισραηλινός, ο οποίος είναι με μεγάλη διαφορά ο πιο άνετος από όλους, ενώ η Γιαπωνέζα ξεχώρισε για το αργό της στυλ, πιθανώς επηρρεασμένη από τη χρήση καρτών. Ο Έλληνας πάντως με το που τελείωσε το μέτρημα, έδειξε τα χρήματα στην κάμερα σαν να λέει «ορίστε, πάρτε τα τώρα», ίσως εμπνευσμένος από τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ