- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Loukoumelo, το πιο αμαρτωλό σημείο στο Κολωνάκι
«Το πιο αμαρτωλό μαγαζί στο Κολωνάκι βρίσκεται διαγώνια απέναντι από τον Άγιο Διονύσιο και δεν το έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι; Σήκω ντύσου και φύγαμε!» Αυτά ήταν τα λόγια του φίλου μου την Κυριακή το μεσημεράκι. Σε μισή ωρίτσα ήμουν έτοιμη, ραντεβού δώσαμε ακριβώς εκεί, Σκουφά 37.
Η πρώτη μου εντύπωση εξαιρετική. Ένα μικρός χώρος σύγχρονης αισθητικής με τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα έτσι όπως συνδυάζει το βιομηχανικό design με παραδοσιακά ρουστίκ στοιχεία. Ένας πάγκος βιτρίνα, τύπου κοσμηματοπωλείο, κλέβει την παράσταση. Εκεί ήταν που πήρα την πρώτη γεύση από τα μπιζουδάκια του Loukoumelo. Στην αρχή του πάγκου το μάτι σου πέφτει σε μία ιδιαίτερη βιτρίνα παγωτού. Όπως μου εξήγησαν είναι ένα ειδικό σύστημα ψύξης αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί καλοί Ιταλοί παγωτατζήδες το οποίο έχει τη δυνατότητα να κρατάει το χειροποίητο φρέσκο παγωτό που σερβίρεται στο loukoumelo, κρεμώδες με αυτή τη βελουδένια υφή που μόνο στις πολύ ψαγμένες ιταλικές gelateries μπορείς να συναντήσεις.
Δώδεκα διαφορετικές γεύσεις, η μία καλύτερη από την άλλη. Οι άνθρωποι του Loukoumelo μου πρότειναν να κάνω τη δική μου γευσιγνωσία παγωτού για να ανακαλύψω αυτή που θα λατρέψω περισσότερο. Κατέληξα ότι οι δικές μου αγαπημένες είναι η κρέμα βενετσιάνα με πορτοκάλι και σοκολάτα με ρούμι και σταφίδες. Ο φίλος μου –γνωστός και για τους υπέροχους κοιλιακούς του– προτίμησε ένα συνδυασμό sorbet extra black σοκολάτας χαμηλών λιπαρών, sorbet φράουλας φτιαγμένο από φρέσκες φράουλες και βανίλια Μαδαγασκάρης με στέβια.
Στη συνέχεια του πάγκου-έκπληξη είδαμε βιτρίνες με ένα σωρό γαρνιτούρες που μπορούν να συνοδέψουν τα παγωτά αλλά και πιάτα λουκουμάδων. Εδώ πια άρχισαν κυριολεκτικά να μου τρέχουν τα σάλια…ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ! Ετοιμάζονται φρέσκοι και λαχταριστοί ακριβώς μπροστά στα μάτια σου και εσύ επιλέγεις αν θα τους φας παραδοσιακούς με γνήσιο πολυποικιλιακό μέλι (χωρίς υποκατάστατα και σιρόπια) ή γεμιστούς με πραλίνα σοκολάτας ή κρέμας. Ή ακόμα καλύτερα με την πιο αμαρτωλή λιωμένη βέλγικη σοκολάτα γάλακτος. Βάλε και λίγο τριμμένο μπισκοτάκι από πάνω ή συνόδεψέ τους με το παγωτό της επιλογής σου και θα με θυμηθείς.
Και εκεί που λέω ότι οι εκπλήξεις και οι αμαρτίες κάπου εδώ τελειώνουν, ρίχνω μία ματιά στον κατάλογο και ανακαλύπτω άλλες τόσες γλυκές και αλμυρές προκλήσεις! Τι να πρωτοδοκιμάσω; Τους αλμυρούς λουκουμάδες γεμιστούς με μανιτάρι και blue cheese φέτα ή κοπανιστή, ντοματίνια κρητικά και μυρωδικά ή μήπως αυτούς με την κρέμα τυριού, καπνιστή πιπεριά και καγιέν; Δεν αντιστέκομαι. Ζητάω να τους δοκιμάσω και αποφασίζω πως είναι ό,τι πιο αφράτο, πικάντικο και ιδιαίτερο μεζεδάκι θα μπορούσε να συνοδέψει την μπίρα ή το κρασί μου.
Την επόμενη φορά θα έρθω για αλμυρούς λουκουμάδες και φρέσκα tramezzini με σολομό ή ζαμπόν και μαγιονέζα τρούφας, αλλά και για το αυθεντικό espresso από την Bolognia που σερβίρεται στην κλασσική μορφή αλλά και σε πρωτότυπες παραλλαγές και συνδυασμούς μαζί με τα υπέροχα παγωτά του Loukoumelo. Πολλές οι αμαρτίες στο Loukoumelo... Γλυκές- αλμυρές, όλες τους υπέροχες!
Σκουφά 37, Κολωνάκι, 211 0125330
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.