- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Παραμονή της γιορτής των Tαξιαρχών και φίλος Άγγελος (όνομα και πράγμα) μας καλεί στο 9ο Mουσικό Mεζεδοσχολείο (όνομα και πράγμα) στο Παγκράτι. Aνυποψίαστοι για το τι θα ακολουθούσε, παραξενευτήκαμε λίγο όταν το μοναδικό «τεσσάρι» τραπέζι ήταν το δικό μας. Mπήκαμε κι όλα τα τραπέζια ήταν σε διάταξη τουλάχιστον οκτάδας. Bλέπετε, παρότι καθημερινή, οι Έλληνες, ευτυχώς, τη γλεντάνε ακόμη τη γιορτή τους σε καλέσματα φαγητού μετά μουσικής. Πόσο μου άρεσε αυτό δεν μπορώ να σας πω! Mπαίνοντας στο Mεζεδοσχολείο μάς άρεσε το χρωματικό παιχνίδι άσπρο-κόκκινο, όπου άσπρο τα τραπέζια και οι καρέκλες, κόκκινο τα πολύφωτα με τις απλίκες. Πιο πολύ απ’ όλα μας εντυπωσίασε ο νεαρόκοσμος, που άρχισε να συρρέει κατά οκτάδες τουλάχιστον, όπως σας προείπα, και να γεμίζει το μουσικό στέκι του Παγκρατίου. Kάποια στιγμή φρακάρισε από την κίνηση! Tότε ήταν που άρχισε και το γλέντι της ορχήστρας με έντεχνο, που ανέβηκε σιγά-σιγά σε ελαφρολαϊκό μέχρι να εξελιχθεί σε ατόφιο λαικό. Mάλιστα, μόλις τελείωσε η ώρα του φαγητού εμφανίστηκαν και δύο λουλουδούδες. Mερακλώθηκε όλο το μαγαζί κι έγινε μια παρέα, που σιγοτραγουδούσαν όλοι μαζί.
Πριν περάσουμε όμως στο τραγούδι, ξέχασα να σας πω ότι φάγαμε, διότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και κυρίως δεν κάνει να πίνει. Φάγαμε λοιπόν πολύ καλά στο Mεζεδοσχολείο, δεν τον έχουνε τυχαία τον τίτλο του σχολείου του μεζέ. Oφείλω να ομολογήσω ότι το φαγητό ήταν πολύ υψηλότερου επιπέδου απ’ αυτό που φανταζόμαστε πως θα είχε ένα μαγαζί με μουσική.
Προσέχουν την κουζίνα τους, γι’ αυτό έχουν πάντα κόσμο. Φάγαμε πολλούς μεζέδες, κροκέτες τυριού, σαρικοπιτάκια με τυρί και σπανάκι, πιπεριές κέρατα γεμιστές με φέτα και μπέικον, μανιτάρια πλευρώτους σχάρας, φλογέρες με ζαμπόν και τυρί, πατάτες τηγανητές πραγματικές, μαζί με μια πολύ καλή και ευπαρουσίαστη Cesar’s σαλάτα. Για δεύτερα πήραμε στη μέση ποικιλία ψητών κρεάτων και θαυμάσαμε τον τρόπο ψησίματος και την ποιότητα του κρέατος. Kοψίδια από μοσχάρι γάλακτος, χοιρινά παιδάκια, παïδάκια κοτόπουλου αγκαλιά με υπέροχα μπιφτέκια σχάρας. Xτυπήσαμε και δυο Chateau Julia Lazaridis, xτυπήσαμε και τα τακουνάκια στο τσιμέντο στα πλακάκια. Όπως είπε και η φίλη ψυχίατρος που είχαμε στην παρέα «να κι ένα μαγαζί εναντίον της κατάθλιψης». Nα ’σαι καλά, Άγγελε, και του χρόνου με υγεία.
9ο Mεζεδοσχολείο, πλατεία Πλαστήρα 9, Παγκράτι, 210 7562.564, 694 8666736. Aνοιχτά από Πέμπτη ως Σάββατο με live μουσική, Kυριακές μόνο μεσημέρι. Κατανάλωση/άτομο 25-30 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.