Resto

Γαστρονομία με φανταστική θέα στο Art Lounge του New Hotel

Στην καρδιά της Αθήνας ο Αύγουστος είναι άκρως γοητευτικός

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαστρονομία με φανταστική θέα στο Art Lounge του New Hotel

Επισκεφτήκαμε το ανανεωμένο Art Lounge στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου New Hotel στην καρδιά του Συντάγματος

Επτά ορόφους πάνω από το έδαφος η Αθήνα μοιάζει με άλλη πόλη. Οι ταράτσες των σπιτιών της, τα φώτα που μοιάζουν με ρομαντικές γιρλάντες, ο λόφος του Λυκαβηττού να εποπτεύει τη ζωή που κυλάει στα πόδια του… Εικόνες που πλέκουν ένα σκηνικό μιας ομορφιάς τόσο αθάνατης όσο ο Αττικός Ουρανός πάνω από τα κεφάλια μας. Κι αυτό είναι μόνο ένα μέρος της μαγευτικής θέας που θα συναντήσει κανείς στο εστιατόριο Art Lounge, στην κορυφή του ξενοδοχείου NEW Hotel.

Στην καρδιά της πόλης, λίγα μόλις βήματα από το Σύνταγμα ή την Πλάκα, το ξενοδοχείο αυτό μετρά ήδη 10 χρόνια. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του η ανάδειξη του σύγχρονου design και της τέχνης, φιλοσοφία που ακολουθείται και στο ανανεωμένο εστιατόριο. Το ιδιαίτερο design του NEW Hotel επιμελημένο από το βραβευμένο δίδυμο των Βραζιλιάνων σχεδιαστών Fernando και Humberto Campana σε συνεργασία με φοιτητές αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φέτος επεκτείνεται και στο Art Lounge.

Art Lounge
Art Lounge

Ο χώρος είναι πράγματι εντυπωσιακός: από τα φωτιστικά σε σχήμα καμπάνας (τα ίδια με αυτά που υπάρχουν στο Café Campana του Μουσείου Musee d'Orsay στο Παρίσι) μέχρι τα έπιπλα με τα εντυπωσιακά βελούδινα υφάσματα, το σύγχρονο design κάνει αισθητό την παρουσία του δίνοντας ταυτόχρονα την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη σάλα κάποιου φιλόξενου, (και μάλλον νεοϋορκέζικου) σπιτιού. Αίσθηση που εντείνεται κι άλλο αν ανοίξεις κάποιο βιβλίο από τη σπάνια συλλογή βιβλίων τέχνης που είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες ή αν απλώς θαυμάσεις τα έργα τέχνης του πρωτοποριακού Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons. Αν τώρα, προσπεράσεις τις λινές κουρτίνες που χωρίζουν τη σάλα από το μπαλκόνι με το ξύλινο πάτωμα και τις λευκές Φερ φορζέ καρέκλες, αμέσως μεταφέρθηκες σε μια δροσερή βεράντα παλιάς αστικής γειτονιάς! Εδώ, καθισμένος αναπαυτικά και με μια πανοραμική θέα της Αθήνας να ξεδιπλώνεται μπροστά σου, ετοιμάσου να απολαύσεις τις μικρές, γαστρονομικές εκπλήξεις που ακολουθούν…

Μπάμπης Κουντούρης
Μπάμπης Κουντούρης
χταπόδι «Σπετσιώτα»
Χταπόδι «Σπετσιώτα»

Ο Μπάμπης Κουντούρης, ως executive chef του Ομίλου YES! Hotels, έχει και την επιμέλεια του μενού που σερβίρεται στο Art Lounge. Ο σεφ προτιμά να χρησιμοποιεί στην κουζίνα του ελληνικά προϊόντα καθώς και πλήθος μυρωδικών και βοτάνων στα πιάτα του, οπότε το αποτέλεσμα είναι ένα μεσογειακό μενού με έντονες ελληνικές επιρροές, αλλά και αρκετά fusion στοιχεία. Εμείς δοκιμάσαμε το νοστιμότατο φρέσκο χταπόδι «Σπετσιώτα», που συνοδευόταν από μία βελούδινη κρέμα πατάτας με μάραθο και σάλτσα «Σπετσιώτα», μία σαλάτα με άγρια ρόκα και barbequed παντζάρι, ξύγαλο Σητείας και vinaigrette μαύρης τρούφας, αλλά και bao buns με γαρίδα panko relish καυτερής πιπεριάς.

Beef Tartare
Beef Tartare
Goat cheesecake
Goat cheesecake

Το πιάτο, ωστόσο που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν το αρνίσιο kebab με pesto λιαστής ντομάτας και μια αέρινη, όσο και γευστική μπεσαμέλ. Οι λάτρεις του γλυκού δεν θα απογοητευτούν… Στον κατάλογο θα βρουν πολλές προτάσεις, όπως το μοναδικό Goat cheesecake, η τροπική πανακότα ή η λαχταριστή τάρτα σοκολάτας. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα αρτοσκευάσματα που θα δοκιμάσετε παρασκευάζονται καθημερινά στο in-house αρτοποιείο του ξενοδοχείου.

Ολόφρεσκα αρτοσκευάσματα από το in-house αρτοποιείο του ξενοδοχείου
Ολόφρεσκα αρτοσκευάσματα από το in-house αρτοποιείο του ξενοδοχείου

Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με κάποια ετικέτα από την ενημερωμένη wine list ή με ένα δροσερό cocktail. Και κάπως έτσι, ο Αύγουστος στην Αθήνα γίνεται απρόσμενα γοητευτικός…

Φιλελλήνων 16& Ναυάρχου Νικοδήμου 1, 210 3273170, Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 12.00-00.00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.