- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Στο Diego στο Μαρούσι θα βρεις υπέροχη πίτσα, ακαταμάχητα burgers και δροσερά cocktails στη σκιά των πλατανιών
Πάνω ακριβώς στην πλατεία Αμαρουσίου, το Diego δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τον ολόδροσο κήπο του. Ξύλινα τραπέζια, καναπέδες, μαξιλάρια, ψάθινα φωτιστικά, λεπτομέρειες που συνθέτουν μια boho ατμόσφαιρα, ικανή να σε μεταφέρει στα καλοκαίρια της Καραϊβικής. Εδώ, κάτω από την παχιά σκιά των πανύψηλων πλατανιών και δίπλα σε ένα εξωτικό bar, θα έρθεις για να δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα, δροσερά cocktails, μα κυρίως για να ζήσεις εκείνη την απαράμιλλη καλοκαιρινή ραστώνη…
Η μέρα στον κήπο του Diego ξεκινά από νωρίς το πρωί με υπέροχο καφέ, αλλά όσο προχωράει τόσο τα πράγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα… Το μεσημεράκι, ας πούμε, είναι η ώρα για μια πληθωρική Cobb Salad με αβοκάντο, blue cheese, καπνιστή γαλοπούλα και σέλερι ή για μια λαχταριστή quesadilla που θα απολαύσεις παρέα με μια draught μπίρα ή ένα aperitivo. Μήπως, όμως, προτιμάς μια pinsa romana peperone με τραγανή ζύμη; Τι θα έλεγες για ένα χειροποίητο Pasadena Cheeseburger -δηλαδή το κλασικό cheeseburger, όπως ακριβώς το δημιούργησε τυχαία ο Lionel Sternberger το 1926- με ζουμερό μπιφτέκι από 100% βοδινό κρέας, τραγανές πίκλες, λιωμένο cheddar και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες; Το all day menu στο Diego αγαπά τις comfort γεύσεις κι έτσι παρότι περιορισμένο σε έκταση, καταφέρνει να καλύψει όλα τα γούστα (μια που ποτέ κανείς δεν είπε «όχι» σε μια αχνιστή πίτσα ή σε ένα ολόσωστο burger…).
Στα αλήθεια, όμως, η μεγάλη γοητεία του Diego ξεδιπλώνεται το βράδυ, τότε που τα ρομαντικά φωτάκια ανάβουν την ίδια στιγμή με τα αστέρια πάνω από το κεφάλι σου, τα πλατάνια χαρίζουν απλόχερα τη δροσιά τους και οι μουσικές σε ταξιδεύουν μακριά… Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να εξερευνήσεις την άκρως ενδιαφέρουσα cocktail list που έχει την υπογραφή του Ray και τον εξωτισμό τροπικών καλοκαιριών. Ξεκίνα με το best seller cocktail που ακούει στο όνομα “Save the Peach”, συνέχισε με την πάντα καλοδεχούμενη Paloma και κλείσε τη βραδιά με μια παγωμένη Margarita ή ένα επιβλητικό Negroni, αν προτιμάς… Να που τελικά τα καλοκαίρια της Αθήνας πού και πού αποδεικνύονται ακαταμάχητα…
Περικλέους 1, Μαρούσι, 210 6146686, Facebook: @diegomarousi, Instagram: @diegomarousi
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.