- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Το καινούργιο Noell της Θεσσαλονίκης είναι ένα παλάτι της Βικτωριανής εποχής
Απόψε θα πιεις cocktail με τη βασίλισσα
Σκηνικό ταινίας; Κομμάτι ονείρου στο μυαλό κάποιου μυστήριου τύπου; Μια κλεφτή ματιά σε ένα παλάτι της Βικτωριανής εποχής; Δύσκολο να χαρακτηρίσω το καινούργιο υπέρλαμπρο Noell της συμπρωτεύουσας, πάντως είναι ξεκάθαρο ότι στο κεφάλαιο «ατμόσφαιρα» ακολουθεί τα χνάρια του μεγάλου αδερφού. Όπως και στο Noel της Κολοκοτρώνη, έτσι και εδώ, έχεις την ίδια αλλόκοτη αίσθηση. Αυτή τη βεβαιότητα ότι άνοιξες ξαφνικά μια πόρτα και εισέβαλες σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα, σε άλλη εποχή, σε ένα σύμπαν όπου είναι πάντα γιορτή. Είναι η επιμονή ακόμα και στις πιο αμελητέες λεπτομέρειες που κάνει τη διαφορά και το Noell δείχνει ότι το ξέρει πολύ καλά τοποθετώντας, για παράδειγμα, μια ασημένια κανάτα με στόμιο σε σχήμα πάπιας για να γεμίζει το ποτήρι του νερού σου.
Αποχαυνωμένη για μερικά λεπτά πάνω στην Παλιών Πατρών Γερμανού, κλείνω τελικά το ανοιχτό μου στόμα και αποφασίζω πως ήρθε η ώρα να αρχίσω το ταξίδι μου στο χρόνο. Ενώ το Noel της Αθήνας μας ταξίδεψε στην Belle Epoque του Παρισιού, το μικρό του αδερφάκι διαλέγει να μας εισάγει στον κόσμο της Βικτωριανής Αγγλίας. Η εισαγωγή ξεκινάει –φυσικά- από τους… κήπους. Ανθισμένα λουλούδια διακλαδίζονται πάνω από το κεφάλι σου, υπέροχες τοιχογραφίες καλύπτουν τους τοίχους γύρω σου, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι σιγοντάρουν το φως της μέρας που μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες. Όταν ξεπεράσεις το πρώτο σοκ, προχωράς στα ενδότερα. Εκεί που σε περιμένουν δύο μεγάλες μπάρες, τοποθετημένες ολόσωστα στην καρδιά του Noell, μια και εδώ παίζεται όλο το παιχνίδι. Όχι μόνο τα φοβερά cocktail που έτσι κι αλλιώς είναι σήμα κατατεθέν και των δύο Noell, αλλά και οι λαχταριστές, crispy πίτσες, τα πλατό αλλαντικών και τυριών, και τα τόσα ακόμα τσιμπολογήματα που έχει εφεύρει η κουζίνα για να μας κρατήσει για πάντα κοντά της μια μεγαλειώδη, αμαρτωλή νύχτα, εδώ σερβίρονται.
Γύρω από αυτά τα μπαρ απλώνεται η υπόλοιπη βικτωριανή έπαυλη. Τα prive «διαμερίσματα» στα αριστερά σας, η μεγάλη τραπεζαρία στα δεξιά σας, το dj booth υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Τα αυστηρά πορτραίτα είναι κλειδί της ατμόσφαιρας. Πώς να μη νιώσεις ότι μπήκες σε άλλο κόσμο όταν το βλέμμα σου διασταυρωθεί με εκείνο του Λεονάρντο Λορεντάν, Δόγη της Βενετίας, πώς να μην αναρωτηθείς τι έχει στο μυαλό της η βασίλισσα κάτω από το μυστηριώδες πορτραίτο της; Ω, ναι, στο παιχνίδι των εντυπώσεων, το Noell δεν χάνει ποτέ.
Όταν αρχίσεις να συνηθίζεις σε αυτόν τον πρωτόγνωρο κόσμο πιες μια Elizabeth II, ένα Buckingham Palace, ένα Butler και ό, τι άλλο χρειαστεί μέχρι να νιώσεις κι εσύ Άγγλος ευγενής. Η cocktail list του Noell κρύβει στις σελίδες της το cocktail που θα σου κλέψει την καρδιά, όποια κι αν είναι τα γούστα σου. Γιατί στα αλήθεια το Noell ξέρει τις κρυφές σου αδυναμίες και το εκμεταλλεύεται. Όχι μόνο στην μπάρα, αλλά και στα πιάτα που δημιουργούν ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης και ο Αργύρης Αγλαμίσης.
Πώς θα μπορούσες να αντισταθείς σε ένα πιάτο με αυγά ποσέ σε τριμμένη τραγανή ψητή πατάτα με μπέικον και αβοκάντο ή στο χειροποίητο λουκάνικο με κρέμα πατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια ή –ακόμα πιο αμαρτωλά- στα χειροποίητα ζυμαρικά; Κι αυτά είναι μόλις τρία από τα δεκάδες νόστιμα πιάτα που μοιράζονται μεταξύ του breakfast menu, του bar menu, του all day menu και του Sunday brunch menu. Οι κατάλογοι αλλάζουν ανάλογα με τη στιγμή της ημέρας, παίζουν με τη διάθεσή σου και σε προκαλούν να βρεις το δικό σου μονοπάτι προς την απόλαυση. Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείς.
Παλαιών Πατρών Γερμανού 13, Θεσσαλονίκη, 231 0231260, Fb: @noellbar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.