Είναι δύσκολο να μη σταθείς τουλάχιστον μια στιγμή να το χαζέψεις. Έχει χρώματα έντονα, που δηλώνουν με πάθος τον ethnic χαρακτήρα του, μουσικές που ομορφαίνουν όλη την Κολοκοτρώνη, και πινελιές από κάθε γωνιά του κόσμου. Τα πλακάκια, για παράδειγμα, είναι χειροποίητα και φερμένα από την Ισπανία. Οι τοίχοι είναι ντυμένοι με κλώστρα, παραδοσιακό διακοσμητικό στοιχείο του Μαρόκο, ενώ τα ράφια φιλοξενούν βαζάκια με όσπρια και μπαχαρικά, που βοηθούν στα μικρά θαύματα της κουζίνας. Ρεβίθια, κόκκοι κακάο, ζατάρ (μείγμα μπαχαρικών), κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδής γλυκάνισος και άλλα πολλά που περιμένουν να μεταμορφωθούν σε φαλάφελ, να γλιστρήσουν στην guacamole, να μπερδευτούν με τον κιμά του burrito. Και αν δεν το καταλάβατε ακόμα, το Etnico είναι ξεφτέρι στις πολυεθνικές γεύσεις.
Αυτό που το διαφοροποιεί όμως, είναι η μαγική φράση «street food» που τόσο ιδανικό ταίρι κάνει με τη λεξούλα «πολυεθνικό». Και εδώ φτάνουμε στο επίμαχο σημείο της γεύσης. Στις δύο εβδομάδες που είναι ανοιχτό, νομίζω ότι έχω καταφέρει να δοκιμάσω όλο τον κατάλογο. Πληθωρικά φαλάφελ (€2,50 το μικρό, €3,50 το μεγάλο), burritos με κιμά, με λαχανικά, ή κοτόπουλο (€4), nachos με υπέροχες σος (€3-€4,50), μεξικάνικη quesadilla (€3.80), ινδικά samosas (€3,30) και τη μεγάλη σταρ: chimichanga με κοτόπουλο (€3 η μικρή, €4,50 η μεγάλη).
Όλα μπορείς να τα πάρεις και στο χέρι, αν βιάζεσαι τόσο που δεν θες να κάτσεις στα ξύλινα τραπεζάκια του. Πίσω από τη μεγάλη τους νοστιμιά, κρύβεται η εμπειρία του εστιατορίου Altamira, που κατάφερε να προσαρμόσει τα πιο διάσημα πιάτα του στη street food εκδοχή τους. Κάθε μπουκιά και ταξίδι. Μεξικό, Αραβία, Ινδία, διάλεξε εσύ τον προορισμό. Εγώ σου λέω μόνο ότι όπου και να πας, θα σου αρέσει.
Θα βρεις ακόμη ένα vitamin bar, όπου σου φτιάχνουν επιτόπου χυμούς λαχανικών και φρούτων από ό,τι συνδυασμό θες (δοκίμασε με πατζάρι, καρότο, ανανά, μήλο, πορτοκάλι και αγγούρι), ωραία γλυκάκια από €1 (μας άρεσε πολύ η Jamaica- bitter σοκολάτα με μαύρο ρούμι Καραϊβικής) και διάφορα street happenings. Από ζογκλερικά μέχρι φεστιβάλ μουσικής. Για του λόγου το αληθές, την πρώτη φορά πέτυχα το σερβιτόρο να εγκαταλείπει το πόστο του για να χορέψει με την ομάδα του στο δρόμο, τη δεύτερη μια μπάντα με Ρουμάνους μουσικούς που έπαιζαν jazz και μετά από αυτά αναρωτιέμαι για το τι θα συναντήσω την επόμενη. Σε όλα τα παραπάνω, βάλε δίπλα και τις ωραίες Μαργαρίτες (λεμόνι και φράουλα) που έχουν μόλις €2,50 και θα δεις πόσο γρήγορα θα το κάνεις στέκι σου.
Κολοκοτρώνη 22& Χαβρίου, 211 4113880, ανοιχτά από τις 11.00 κάθε μέρα (Κυριακή από τις 17.00) μέχρι τις 4.00
INFO
Πολυεθνικό street food που το απολαμβάνεις είτε στο χέρι, είτε στον πολύχρωμο χώρο με τις ethnic μουσικές να παίζουν δυνατά. Τραγανά φαλάφελ, burritos με κιμά, λαχανικά ή κοτόπουλο, nachos με (τέλειες) σος, μεξικάνικες quesadillas, ινδικά samosas, chimichanga με κοτόπουλο. Με άλλα λόγια, όλος ο πλούσιος κατάλογος του μεγάλου αδερφού «Altamira», προσαρμοσμένος στη street food εκδοχή του. Συχνά πετυχαίνεις και διάφορα street happenings που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι αργά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.