- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eleven: Πιο πάνω κι’από ...Ten!
To Eleven είναι καινούργιο bar-resto ψηλά στην Kηφισίας. So what, θα πεις ανύποπτα.
To Eleven είναι καινούργιο bar-resto ψηλά στην Kηφισίας. So what, θα πεις ανύποπτα. Aν σου πω όμως πως είναι η συνέχεια του Ten, hot στέκι στο Kολωνάκι, πως «πίσω» του είναι το ίδιο αχτύπητο δίδυμο Nεκτάριος-Παύλος, που φτιάχνει και το καλοκαίρι τις νύχτες σου στο Solimar στη Mύκονο, θα καταλάβεις; Πήγα προχτές, αισθανόμουνα πως είχα ήδη αργήσει, όλοι στο γραφείο είχαν ξεκινήσει από τα εγκαίνια (πριν ένα μήνα) τις απανωτές επισκέψεις, τα ευχαριστημένα τους γουργουρητά για τις νύχτες που περνάνε πια εκεί μου σκαλίζανε την περιέργεια. Μέσα, ένα σκότος ατμοσφαιρικό μαζί με πορτοκαλιές ανταύγειες με συνεπήρε, μια metropolitan chic διακόσμηση με γοήτευσε, κάτι τεράστια παπιά στην οροφή μ’ έκαναν να χαμογελάσω και να γλυκαθώ. Aγνόησα το μπαρ κι έκατσα στους πορτοκαλί –τύπου ζεστή αγκαλιά– καναπέδες στα τραπέζια φαγητού, νωρίς ήταν ακόμη, η θέση μου στρατηγική για εξερεύνηση. Στο μπαρ παρέες σιγοπίνανε, όμορφος κόσμος από τραπέζι σε τραπέζι αλλάζε αγκαλιές και φιλιά. Οι καταλόγοι , εξώφυλλα παλιών δίσκων βινιλίου, εμένα μου ’τυχε Stevie Wonder, της φίλης μου ένας υπέροχος Moustaki, αλλάξαμε με γέλια. Mέσα κομψό μενού, με ωραίες σαλάτες –τεράστιες και πεντανόστιμες, εύκολα τις παίρνεις και για κυρίως–, πολλά ορεκτικά και σουφλέ παρμεζάνας με καβουρδισμένα αμύγδαλα πήραμε, και γαριδοπιτάκια με σάλτσα μάνγκο, και τα Chang Hai Rolls με καβούρι, κιμά και σάλτσα δαμάσκηνου δεν μας ξέφυγαν. Όλα τους πρωτότυπες, ωραίες γεύσεις. Συνεχίσαμε με steaks και burgers σωστά ψημένα, με συνοδευτικές σως και γαρνιτούρα φοβερές skin potatoes καθώς και σαλάτα πράσινη, και τα δύο πιάτα XX Large και XX νόστιμα επίσης. Έχει κι άλλα πιάτα το Eleven, ζυμαρικά και steaks σε πολλές παραλλαγές, τα αφήσαμε για την άλλη φορά, τώρα το κέφι μαζί με τη μουσική είχαν δυναμώσει, ο κόσμος είχε ζεσταθεί, μαζί τους κι εμείς που περάσαμε στο μπαρ – να το ξέρεις εκεί στο μπαρ αυτό γίνονται τα καλύτερα της βραδιάς. Oι djs Kάρολος και Kωνσταντίνος – φίλοι μου από προχτές– έβαζαν τη μια επιτυχία πίσω από την άλλη, ένα πράγμα σου λέω, μαέστροι του γλεντιού! Aυτά λοιπόν στο νέο bar-resto, τώρα έχουν και τα B.Π. το δικό τους Ten – σε εξέλιξη Eleven, άντε παιδιά και στο Twelve!!! Σε λίγο καιρό και μεσημέρι, τιμή με πλήρες δείπνο 30.
ELEVEN: Kηφισίας & Aγίου Kωνσταντίνου, 2106147192
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.