Cosmic Telegram

Stardust 589

Σκορπιέ, οι πολλές σκέψεις τρώνε τον αφέντη – αντί να λες, κάνε

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 589
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329398-681309.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Είτε σε μια σχέση που σε ενδιαφέρει είτε στην επαγγελματική ζωή είτε στην οικογένεια, χρειάζεται να αναλάβεις δράση ώστε να ξεκαθαρίσεις, να προχωρήσεις, να αλλάξεις, να διορθώσεις, να σταθεροποιήσεις, να πατήσεις πόδι. Με λίγα λόγια, το κόκκινο πανί αυτή την περίοδο είναι κάποιος/α που επηρεάζει τη ζωή σου συναισθηματικά ή επαγγελματικά: μπορεί να είναι ο πατέρας σου, η μητέρα σου, ο διευθυντής, ο πελάτης, ο/η σύντροφος, ο συνάδελφος – οποιοσδήποτε δηλαδή κουνάει το χέρι του μπροστά στη μύτη σου ή προσπαθεί να σου επιβληθεί. Να έχεις κατά νου ότι είναι εποχή και ρήξεων: του μέχρι εδώ και μη παρέκει. Η ουσία στα επαγγελματικά σου πάντως είναι αν μπορείς να αντιμετωπίσεις επιπλέον ευθύνες, ή αν μπορείς να μείνεις ψύχραιμος/η στην ασφυκτική πίεση και τους περιορισμούς. Όχι αντιδράσεις εν θερμώ. 


Ταύρος  (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Καμία πλανητική διέλευση δεν σε επηρεάζει άμεσα αυτή τη στιγμή εκτός ίσως από τον Ερμή στον Σκορπιό, που όμως η ενέργειά του είναι ουδέτερη. Αυτό σημαίνει ότι έχεις περισσότερες δυνατότητες παρέμβασης στα γεγονότα ή στην ανάληψη δράσης. Σε επίπεδο ωστόσο σχέσεων να θυμάσαι ότι ο συμβιβασμός είναι ανθρώπινος, ότι η επικοινωνία δεν είναι παράλληλοι μονόλογοι, ότι η διαπραγμάτευση δημιουργεί εμπιστοσύνη όταν είναι ειλικρινής. Θέματα συνεργασιών τίθενται στο τραπέζι και στη συντροφική ζωή μπορούν να συζητηθούν ζητήματα που δημιουργούν διαφορές με διαλλακτική διάθεση. Ακόμα θέματα σπουδών, ταξίδια, επαγγελματικές επαφές, στόχοι και σχέδια ευνοούνται. Όπως και μετακινήσεις, μετακομίσεις, ενάρξεις και ξεκινήματα, ή οτιδήποτε σχετίζεται με εξωτερικό, ίντερνετ και γνώση. Κι η αγάπη; Έρχεται τις πιο αναπάντεχες στιγμές, εξαφανίζεται στις πιο δύσκολες ώρες.  Όπως και το χρήμα. Υ.Γ. Μπορείς να είσαι δημοφιλής, να αρέσεις, να σε ερωτεύονται και να είσαι επακριβώς αυτό που κάποιοι ζηλεύουν.


Δίδυμοι  (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Οι ευφυείς Δίδυμοι (όλοι, δηλαδή, αφού δεν υπάρχει άλλη κατηγορία Διδύμων) ανήκουν στους προσαρμοστικούς τύπους που μπορούν να αλλάζουν σπίτι, εργασία, ασχολία,  επαγγελματική ζωή, ακόμα και ανθρώπους όταν παύουν να τους εξάπτουν το ενδιαφέρον. Αυτό ίσχυε πριν μπει ο Κρόνος στον Τοξότη, σε ένα νευραλγικό τομέα για τους Διδύμους που συμβολίζει τις συντροφικές και επαγγελματικές σχέσεις.  Εδώ και μήνες και προς μεγάλη τους απογοήτευση οι Δίδυμοι χρειάζεται να μείνουν σε μια θέση, σε μια δουλειά, σε ένα πρόσωπο και μάλιστα αναλαμβάνοντας καθήκοντα, υποχρεώσεις και ευθύνες. Ακόμα περισσότερο η ζωή τους είναι σε άσπρο-μαύρο, χωρίς ενδιάμεσες επιλογές: ή δεσμεύεσαι ή χωρίζεις. Ή η δουλειά σου προσφέρει σταθερότητα και δουλεύεις για αυτή σκυλίσια ή μπαίνει σε φάση κρίσης. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω αναπτερώνει για λίγο ακόμα την ελαφριά πλευρά σου με κοινωνικότητα, επαφές, συναντήσεις, φλερτ, επιθυμία για καινούργιες γνωριμίες, ευχάριστες συναναστροφές και συζητήσεις και δίνει στη συντροφικότητα εκείνη τη σταγόνα ενθουσιασμού που τόσο σου έχει λείψει. 


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Άρης στον Αιγόκερω λέει κάτι σημαντικό για τις σχέσεις, συντροφικές κατά κύριο λόγο, αλλά και επαγγελματικές κατά δεύτερο: ναι στη δέσμευση, όχι στην παρορμητικότητα. Εύκολα το λες, δύσκολα γίνεται, όταν σε επηρεάζουν ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και ο Ουρανός στον Κριό δημιουργώντας συναισθηματικές ρήξεις, ξαφνικές επαγγελματικές ανατροπές, την εμφάνιση τρίτου πρόσωπου, συνυπολογίζοντας τη ρουτίνα, την καθημερινότητα και τα προβλήματα που, αντί να συζητιούνται, μπαίνουν κάτω από το χαλί για να βγουν στην επιφάνεια τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Όταν μια σχέση δεν ικανοποιεί, χρειάζεται ανάληψη δράσης για να δεις αν σώζεται, αν έχεις αντοχή και προοπτική. Όχι αναβολές, καθυστερήσεις, δικαιολογίες. Χρειάζεται να ξαναπάρει μπρος η ζωή σου – είτε με αυτόν/ή είτε χωρίς. Θυμήσου ότι η κρίση σε μια σχέση δεν σημαίνει και τέλος αλλά αλλαγή πίστας. Υ.Γ. Αν δεν είσαι σε σχέση, για σκέψου το τώρα που γυρίζει. 


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ε, τι να το επαναλάβουμε. Ρίξε έναν Λέοντα σε μια καθημερινότητα χωρίς φιλοδοξίες και φως και θα έχεις ένα μελαγχολικό άνθρωπο που έχει χάσει τη χαρά της ζωής. Όσο ο Άρης βρίσκεται στον Αιγόκερω χρειάζεται να κάνεις υπομονή με τη δουλειά σου, να είσαι παραγωγικός/ή και συνεπής στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά σου και να ολοκληρώνεις ό,τι αρχίζεις. Μπορεί να μην υπάρχει κανένα γκλάμουρ σε όλα αυτά, αλλά πολλές φορές η εργασιοθεραπεία είναι θεραπευτική και η αίσθηση ότι τέλειωσες κάτι που ξεκίνησες δημιουργεί ευφορία. Όσο για την Αφροδίτη στον Τοξότη, που βρίσκεται και ο Κρόνος, χρειάζεται να θυμάσαι ότι και ο έρωτας έχει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις μετά τις πρώτες βδομάδες. Όπως και ότι η δημιουργικότητα και το ταλέντο, αν δεν συνοδεύονται από κούραση και ιδρώτα ώστε να υλοποιηθούν σε ένα οποιοδήποτε έργο, είναι δώρα άδωρα. Προσοχή: Συναισθηματικά είσαι τρωτός/ή (μερικοί μάλιστα φτάνουν στο σημείο να σε πουν απελπισμένο). 


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Να το πούμε κι αλλιώς: ναι, η οικογένεια παίζει τους τελευταίους μήνες τεράστιο ρόλο στη ζωή σου με την έννοια ότι έχεις ανάγκη από αγαπημένα πρόσωπα, ή έναν/μία που θα σου δώσει την ευκαιρία, μέσα από την ασφάλεια και την αγάπη που θα σου προσφέρει, να τρέξεις στην επαγγελματική σου ζωή που επίσης φαίνεται ότι είναι κεντρικό θέμα. Προτιμάς από κάποιον/α όχι καλές προθέσεις και διακηρύξεις, αλλά την έμπρακτη προσοχή και συμπαράσταση. Τώρα που υπάρχει η δυνατότητα καλής επαφής και συνεννόησης μπορείς να συζητήσεις με τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει τη σχέση σας, να μιλήσεις δυνατά για τις επιθυμίες σου, να εξομαλύνεις δύσκολες καταστάσεις, να αποφορτίσεις τυχόν εντάσεις. Επίσης: αν θέλεις να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι δημιούργησε το δικό σου «σπίτι», με τους δικούς σου κανόνες και τις προσωπικές σου αξίες. Όσο για τα επαγγελματικά, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσεις χωρίς δεκανίκια – να χαράξεις εσύ το δρόμο σου. Υ.Γ. Ο έρωτας είναι μέσα τις πιθανότητες της περιόδου, αν σε ενδιαφέρει.  


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Πώς θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει αυτή την περίοδο; Μεταβατική; Σε αναμονή; Μια εποχή διαποτισμένη με ανασφάλεια, αβεβαιότητα και ελπίδα; Μια περίοδο που ξέρεις μέσα σου ότι κάτι αλλάζει, αλλά επειδή δεν ξέρεις επακριβώς τι είναι φοβάσαι; Πάντως, όντως η ψυχολογική σου κατάσταση μπορεί να είναι κυκλοθυμική – τη μια στιγμή να σκέφτεσαι ότι έχεις λαμπρό μέλλον και την άλλη να σέρνεσαι από αμφιβολίες. Ζήτημα 1: Η συναισθηματική σου ζωή, η καρδιά σου δηλαδή, βρίσκεται στη θέση της; Ζήτημα 2: ναι, είναι αγχωτικό να ζεις χωρίς χάρτη και πυξίδα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι το σύμπαν σε σπρώχνει προς τη σωστή επαγγελματική κατεύθυνση και προς τους σωστούς ανθρώπους που μπαίνουν στη ζωή σου για να σε καλύψουν συναισθηματικά ή για να σε βοηθήσουν/στηρίξουν/διευκολύνουν επαγγελματικά. Υ.Γ. Διαχειρίσου με ψυχραιμία το ενεργειακό ηφαίστειο χωρίς να καείς και να κάψεις.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μερικές σκέψεις: αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει στην επαγγελματική σου ζωή; Κάποιος σε εμποδίζει να προχωρήσεις; Σκέφτεσαι το επόμενο βήμα σου; Βαριέσαι εκεί που είσαι; Σου τη σπάνε εργασιακά οι από δίπλα; Και μετά ή ταυτόχρονα η ερωτική ζωή: Κάτι λείπει από την ερωτική σου ζωή; Η κοινή ζωή τελικά προσθέτει ή αφαιρεί από τις ζωές σας; Τι δίνεις και τι παίρνεις από τη σχέση; Υπάρχουν ακόμα σκηνές που χρησιμεύουν πολλές φορές για να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει ακόμα φωτιά ή ο βάλτος μεγαλώνει; Χωρίς καμιά διέλευση να σε επηρεάζει άμεσα (εκτός από τον Ερμή στο ζώδιό σου, που δημιουργεί κινητικότητα στα επαγγελματικά και την καθημερινότητά σου με υποχρεώσεις και επαφές, ή με συναντήσεις με ανθρώπους που έχεις καιρό να δεις), οι προηγούμενες σκέψεις χρειάζεται να απαντηθούν για να καταλάβεις πού πατάς, πού βρίσκεσαι και με ποιους είσαι. Προσοχή στο τι λες και πώς αντιδράς σε ό,τι δεν σου αρέσει.  


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η ποπ αστρολογία διατείνεται ότι η Αφροδίτη στο ζώδιό μας μάς φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που τους αρέσουμε και μας αρέσουν, ότι κάποιος/α θα μας κουνήσει την ουρά ή όταν την κουνήσουμε εμείς θα ενδιαφερθεί. Ισχύει; Υπό προϋποθέσεις ναι, χρειάζεται να συντρέχουν κι άλλοι λόγοι. Η ουσία όμως είναι ότι σου έχει ενεργοποιηθεί η επιθυμία να σχετιστείς, αν είσαι μόνος/η, ή να επαναδραστηριοποιήσεις τη σχέση που έχεις, αλλιώς η ρουτίνα ζυγίζει τώρα έναν τόνο παρά πάνω. Με δύο κουβέντες, η Αφροδίτη είναι επιθυμία για τον Άλλο – έτσι εντείνεται η κοινωνικότητα, η διάθεση να βρίσκεσαι ανάμεσα σε κόσμο, η προσπάθεια να δημιουργήσεις επαφές. Θέλεις να κάνεις αισθητή την παρουσία σου, να εκθέσεις τα ταλέντα σου, να συνεργαστείς επαγγελματικά, αν αυτός είναι ο στόχος σου, ή απλώς να περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα – θέλεις να αρέσεις.  Αν ο έρωτας δεν σε ενδιαφέρει δημιούργησε. Ή διασκέδασε. 

Υ.Γ. Και η καθημερινότητα; Είναι σκληρή. Σιγά το νέο. 


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα, οπότε δεν χρειάζεται να είσαι υπό επαγρύπνηση μόνο αλλά και να ασχολείσαι ενεργητικά με τη ζωή σου, τις επιδιώξεις και τις σχέσεις σου. Και η προσωπική και η επαγγελματική σου ζωή είναι επί σκηνής. Είναι εποχή δράσης: εσύ αναλαμβάνεις τις πρωτοβουλίες ώστε να πάνε τα πράγματα προς τα εκεί που θέλεις. Ωστόσο χρειάζεται να θυμάσαι ότι μεταξύ παρορμητικότητας και παθητικότητας υπάρχουν διαβαθμίσεις. Συγκεκριμένα: δοκιμάζονται οι επαγγελματικές σου επιλογές ή αντιμετωπίζεις κρίσιμα επαγγελματικά διλήμματα. Φυσικά υπάρχει και η δυναμική για ανάληψη ευθυνών (υπό πίεση), ή αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες για νέες διεξόδους. Επίσης στο μέτωπο των προσωπικών σχέσεων για όλους φτάνει η στιγμή της αλήθειας: ή μαζί μου ή εναντίον μου. Όποιος σε αγαπάει χρειάζεται να το αποδείξει. Όποιος έχει πρόβλημα μαζί σου πρέπει να σου το πει, αλλιώς να μη σε ζαλίζει. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Αχ, αυτές οι φωνές μέσα στο κεφάλι. Αυτός ο εσωτερικός διάλογος που έτσι και πάει στραβά καταλήγεις να τρελαίνεσαι. Ναι, τελευταία πολύ συχνά είσαι θυμωμένος/η, κι επιπλέον φορτίζεσαι από ενοχές και τύψεις. Αν τις σταμάταγες πριν σε κατακλύσουν θα μπορούσες να απολαύσεις περισσότερο τις εξόδους και τις παρέες σου – αν κι εδώ που τα λέμε αποτελούν το υγιές αντίβαρο των εργασιακών προβλημάτων και της  πιεστικής καθημερινότητας. Από τη μία λοιπόν μερικές βραδιές έξω καρδιά, με φίλους και καλή συντροφιά στις οποίες μπορείς και να φλερτάρεις και να αρέσεις, και από την άλλη ένας κόμπος: Πού πάω επαγγελματικά; Πώς απαντάς στη βαρεμάρα της σχέσης; Η απιστία μπορεί να είναι επιλογή; Ο εργοδότης σού τη σπάει σε μια δουλειά που δεν σου λέει τίποτα; Ο ερωτικός σύντροφος είναι πιο απαιτητικός από ό,τι μπορείς να αντέξεις; Κι ύστερα σε μια στιγμή έκλαμψης σκέφτεσαι: μήπως αξίζω τελικά περισσότερα από όσα αφήνω τον εαυτό μου να έχει;   


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Είναι περίοδοι που δεν μπορείς να καθυστερήσεις άλλο στο σταυροδρόμι που βρίσκεσαι αλλά χρειάζεται να επιλέξεις δρόμο. Δεν υπάρχει ούτε τέλεια οικογένεια ούτε τέλεια δουλειά – τα πάντα έχουν ευθύνες, περιορισμούς, ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάσαι ή αγαπάς, καθήκοντα, χρειάζονται δέσμευση, σου περιορίζουν την ελευθερία και την αυτονομία και πολλές φορές σε γειώνουν άτσαλα. Ναι, όλα τα προηγούμενα ανήκουν στην γκάμα του Κρόνου. Δίπλα σε αυτά όμως υπάρχουν και η σταθερότητα, το μαζί, η διάρκεια, η οικογένεια, το σπίτι-καταφύγιο, η ικανοποίηση της επαγγελματικής ζωής όταν αναγνωρίζεται, η εξέλιξη. Η Αφροδίτη στον Τοξότη, ο Άρης στον Αιγόκερω και ο Ερμής στον Σκορπιό δημιουργούν πάντως έναν προστατευτικό κλοιό που δεν σε αφήνει να πέσεις, αλλά αντιθέτως σε κάνουν επικονωνιακό/ή, δημοφιλή, προσγειωμένο/η, χωρίς να ξεχνάς τα όνειρά σου, ανοιχτό στον κόσμο και τις ευκαιρίες. Τόλμα. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ