Cosmic Telegram

Stardust 590

Σκορπιέ, μπαίνεις σε μια απαιτητική περίοδο που εξαρτάται από  σένα αν θα είναι δύσκολη ή εποικοδομητική

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 590
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330010-682721.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ο κυβερνήτης σου Άρης, σε ό,τι αγγίζει, προσθέτει δυναμισμό, φόρα, παρορμητικότητα, αποφασιστικότητα, ανυπομονησία. Σλόγκαν του: θέλω ό,τι θέλω και το θέλω τώρα. Αυτό σημαίνει ότι όσο βρισκόταν στον Αιγόκερω πρόσθετε ενέργεια, αποφασιστικότητα και δύναμη στον επαγγελματικό τομέα, ή στις προσωπικές σχέσεις, το σπίτι και την οικογένεια. Μέχρι τις 9/11, γιατί μετά περνάει στον Υδροχόο. Ελπίζοντας η διέλευσή του στον Αιγόκερω να βοήθησε στην επαγγελματική σου εξέλιξη ή να έλυσε δύσκολους προσωπικούς κόμπους κι ότι δεν λειτούργησε σαν οδοστρωτήρας η νέα θέση του στον Υδροχόο (9/11), μειώνει τις εντάσεις και τους κραδασμούς και σε περνάει σε χαλαρούς ρυθμούς σε ό,τι αφορά φιλίες, συνεργασίες, διασκέδαση και ερωτικές σχέσεις. Επιπλέον, με την είσοδο της Αφροδίτης στον Αιγόκερω (12/11), τα επίπεδα τρέλας στην καριέρα μειώνονται, η κοινωνικότητα είναι ευχάριστη και η οικογενειακή ζωή μοιάζει με σκηνές από καρτούν του Ντίσνεϊ που τα αληθινά προβλήματα υπάρχουν μακριά από τη Λιμνούπολη. 


Ταύρος  (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Δύο είναι τα βασικά μοτίβα που κυριαρχούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες: 1) Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω (από 12/1) συνεχίζει να στρέφει το ενδιαφέρον σε ό,τι δεν αποτελεί ρουτίνα και καθημερινότητα. Ό,τι αποτελεί αντίδοτο στην πλήξη και την επανάληψη. Ναι κάθε τι που ανοίγει τους ορίζοντες, το μυαλό, εμπλουτίζει την αντίληψη και την οπτική μας. Ναι σε σπουδές, γνώση, σεμινάρια, ταξίδια, ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Το ερωτικό ενδιαφέρον μπορεί να στραφεί σε κάποιον/α που έχει διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο από το δικό σου, άλλο τρόπο σκέψης, διαφορετικές απόψεις. Ευνοείται ό,τι σχετίζεται με δημόσιες σχέσεις, διαφήμιση, ίντερνετ, επικοινωνία. 2) Η μετακίνηση του Άρη στον Υδροχόο (9/11) ξεκινάει μια πολύ σημαντική περίοδο που σχετίζεται με την επαγγελματική και δημόσια ζωή σου. Είναι η καριέρα σου που αρχίζει να κοχλάζει από δω και πέρα, ώστε να συνειδητοποιήσεις αν υπάρχουν οι δυνατότητες σταθεροποίησης ή πιθανής εξέλιξης ή υπάρχουν τρύπες που χρειάζεται να κλείσεις. Έντονη και απαιτητική περίοδος: ανέβασε τον επαγγελματισμό σου και μη χάνεις την ψυχραιμία σου όταν προκαλείσαι.    


Δίδυμοι  (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Έχουμε και λέμε: 1) Ο κυβερνήτης σου Ερμής ξεκινάει στις 12/11 τη διέλευσή του στον Τοξότη. Αυτό σημαίνει ότι επιθυμείς να συνεργαστείς, να συζητήσεις, να βρεις κοινούς τόπους με τους άλλους – είτε σε επίπεδο επαγγελματικό είτε σε προσωπικό/συντροφικό επίπεδο. Διάλογος, ανταλλαγή απόψεων και οπτικών, διαπραγμάτευση, επαφές με άλλους και σοβαρές συζητήσεις ανήκουν στο μενού της περιόδου. Η ουσία είναι να βρεις άκρη σε εργασιακά προβλήματα που χρονίζουν, ή να ρίξεις γέφυρες συνεννόησης με όσους ή όποιον/α θεωρείς ότι υπάρχουν διαφορές. 2) Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω (από 12/1) μπορεί να σηματοδοτεί μια ανάσα στα οικονομικά σου πιθανόν μέσω του συντρόφου ή άλλη πηγή, την επιθυμία να αισθανθείς οικειότητα, σύνδεση και αισθήματα μέσα στη σχέση που έχεις ή την ανάγκη μιας σχέσης, αν δεν υπάρχει. 3) Ο Άρης στον Υδροχόο (από 9/11) σε προτρέπει να τολμήσεις επαγγελματικά ή και ερωτικά, αν θέλεις. Κυρίως όμως αναδεικνύει σπουδές και εξωτερικό, ταξίδια και ξεκινήματα, συναντήσεις με καινούργιους ανθρώπους, σημαντικές συναντήσεις και επιθυμία να κάνεις μια καινούργια αρχή.  


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Φεύγοντας ο Άρης από τον Αιγόκερω στις 9/11 για να περάσει στον Υδροχόο παύει να σε πιέζει στις σχέσεις σου. Τυχόν εντάσεις, προστριβές, σκηνές, προβλήματα στη συντροφική ζωή χαλαρώνουν και με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω από τις 12/1 είτε εξομαλύνονται είτε ξαναπαίρνουν τα πάνω τους είτε μπαίνουν σε μια καλή περίοδο – όσοι ψάχνονται συντροφικά και συναισθηματικά παίρνουν έξτρα μπόνους 4 ακόμα εβδομάδων για να πέσουν πάνω σε αυτόν ή αυτή που αναζητούν. Έτσι οι σχέσεις αποκτάνε χάρη, κοινωνικότητα, δημιουργούν χαρά και ικανοποίηση, κυλάνε απρόσκοπτα. Από την άλλη ο Άρης στον Υδροχόο φέρνει στο επίκεντρο τις οικονομικές σχέσεις και τα οικονομικά που εξαρτώνται από τους άλλους: τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τους συνεταιρισμούς και τις οικονομικές συνεργασίες, τα δάνεια, τους λογαριασμούς, τις κάρτες, τις τράπεζες, την εφορία.  Υ.Γ. Τι θα κάνεις με τις ορμόνες και τη σεξουαλικότητα που χτυπάνε κόκκινο και δεν έχουν καμία σχέση με έσοδα-έξοδα; 


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Για να ξυπνάμε. Ή μάλλον ξύπνιος/α είσαι, αφού δουλεύεις υπερεντατικά και πολλές φορές αργείς να κοιμηθείς γιατί σκέφτεσαι τη δουλειά, τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες, ή αισθάνεσαι ότι είσαι μόνος/η ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε σχέση. Με το πέρασμα του Άρη στον Υδροχόο (από 9/11) και για έξι περίπου εβδομάδες μπαίνεις σε μια σημαντική περίοδο του χρόνου που κάνεις βουτιά στο κύμα της ζωής με αιχμή τις επαγγελματικές και συναισθηματικές σου σχέσεις. Με άλλα λόγια: η συντροφική σου ζωή μπαίνει στον κάδο του πλυντηρίου για να δεις αν αντέχει, οπότε μια χαρά, ή αν δεν αντέχει πού βρίσκεται το πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζεται. Το ίδιο και η επαγγελματική σου ζωή: πάει, δεν πάει, πού πάει. Αν είσαι μόνος/η είναι εποχή που η επιθυμία της συντροφικότητας αυξάνεται κατακόρυφα και επαγγελματικά είναι σημαντική γιατί συνειδητοποιείς αν αξίζει τον κόπο αυτό που κάνεις, σταθεροποιείσαι, εξελίσσεσαι ή χρειάζεται να ψαχτείς για αλλού.  


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Φεύγοντας ο Άρης από τον Αιγόκερω (στις 9/11) –στον οποίο ενεργοποίησε έρωτα, δημιουργικότητα, εξωστρέφεια, σχέδια, παιδιά και όνειρα–, τη σκυτάλη παίρνει η Αφροδίτη που μπαίνει στον Αιγόκερω στις 12/1 συνεχίζοντας σε ηπιότερους τόνους να σιγοντάρει την ερωτική, ρομαντική ζωή, να κάνει την αυτοέκφρασή σου προτεραιότητα – είτε είσαι καλλιτέχνης, δημιουργός ή απλός υπάλληλος σημασία έχει να είσαι ο εαυτός σου, να νιώθεις καλά με ό,τι κάνεις, ή να κάνεις ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά. Σημασία έχει με μια δόση υγιούς εγωισμού η δική σου καλοπέραση, το δικό σου σενάριο, οι δικές σου επιθυμίες. Ιδανικά ο Άλλος εκεί έξω έρχεται να σου κάνει τα χατίρια, να γοητευτεί από σένα, να απογειώσει τη μοναδικότητά σου. Στην πραγματικότητα, αν ψάχνεσαι, χρειάζεται να κουνήσεις κι εσύ την ουρά σου, να φλερτάρεις, να προσκαλέσεις, να κυνηγήσεις. Υ.Γ. Ο Άρης στον Υδροχόο (από 9/11) κινητοποιεί την εργασιακή σου καθημερινότητα, σε απασχολεί με πρακτικές δουλειές, σε στρέφει προς το σώμα σου και τη φροντίδα του.   


 Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ναι, ναι, πολύ καλύτερα με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω (ξεκινάει την πορεία της στις 12/11) παρά με τον Άρη στον Αιγόκερω που κάθεται εκεί μέχρι τις 9/11 και σε τρελαίνει με ανασφάλειες, άγχη και φόβους, που ναι μεν μπορεί να έχουν κάποια λογική βάση αλλά που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι εκτός πραγματικότητας. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω λειαίνει τις αιχμές, σου υπενθυμίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπάνε, σε κάνει να αισθάνεσαι προστατευμένος/η και αισιόδοξος/η ότι όλα θα πάνε καλά. Ο Άρης στον Υδροχόο (από 9/11) αναζωπυρώνει τον ερωτισμό, τον πόθο, τη διάθεση να αρέσεις, τη λαχτάρα να είσαι το κέντρο του ενδιαφέροντος. Αν ο έρωτας και το φλερτ δεν σε νοιάζουν τότε μπορείς να στραφείς σε κάτι που σε κινητοποιεί επαγγελματικά, ή δημιούργησε κάτι που θα σε κάνει να αισθανθείς υπερηφάνεια. Επίσης άνοιξε τον εαυτό σου σε μια πιο ουσιαστική επικοινωνία προσθέτοντας την αναζωογονητική διάσταση που λέγεται Αλήθεια. 


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Άρη στον Υδροχόο (από 9/11) κινητοποιούνται υπόγεια κομμάτια του εαυτού σου, μερικές φορές δυσάρεστα και μια αίσθηση εγκατάλειψης, αποξένωσης, δυσαρέσκειας ή θυμού που έχουν σαν αφορμή ένα οικογενειακό πρόβλημα, μια συντροφική αντιπαράθεση, μια επαγγελματική στεναχώρια. Επίσης, εξαιτίας του φόβου της εγκατάλειψης είναι περίοδοι, όπως τώρα, που αφήνεις τους ανθρώπους που αγαπάς να σε καταπιέζουν, να αδιαφορούν για τις δικές σου επιθυμίες αυξάνοντας τη δυσφορία σου. Όταν δε οι φόβοι σου προβάλλονται στη δουλειά (σε ανώτερους, συναδέλφους, πελάτες)  θεωρώντας τους σαν προέκταση των γονιών σου, είναι αναπόφευκτο να δημιουργούνται παρενέργειες. Όμως… Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω (από 12/11) άφησε την κοινωνικότητά σου ελεύθερη. Μπορείς να πείσεις, να γοητεύσεις, να ζητήσεις, να συζητήσεις οτιδήποτε σοβαρό με καλά αποτελέσματα, να δρομολογήσεις σχέδιά σου, να μετακινηθείς, να μάθεις, να συναντήσεις χρήσιμους ανθρώπους ή φίλους για να ξεχαστείς και να περάσεις καλά, να επικοινωνήσεις, να σε δουν και να τους δεις. Υ.Γ. Παράπονα τύπου «Είμαι μόνος/η, γι’ αυτό δεν έχω ενέργεια» δεν πιάνουν – κάνε κάτι για αυτό. 


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Το πέρασμα του Άρη στον Υδροχόο (9/11) και η άφιξη του Ερμή στο ζώδιό σου (από 12/11) δείχνουν ότι ξεκινάει μια περίοδος έντονης κινητικότητας: είτε η δουλειά ανεβάζει ρυθμούς είτε πρακτικά τρεξίματα είτε γραφειοκρατικές υποθέσεις, φαίνεται ότι κάθε μέρα πρέπει να διεκπεραιώνεις υποχρεώσεις που τρέχουν εκτός της εργασιακής πραγματικότητας. Η δουλειά λοιπόν εντατικοποιείται, αν σπουδάζεις χρειάζεται να τραβήξεις επιπλέον κουπί, αν ψάχνεσαι εργασιακά είναι εποχή για να επιμείνεις περισσότερο, ραντεβού κλείνονται, φίλοι σε θυμούνται, οι συναντήσεις σου με άλλους για οποιοδήποτε λόγο πληθαίνουν, πιθανόν υπάρχει μετακίνηση, ταξίδι ή και μετακόμιση. Αν ασχολείσαι με επικοινωνία, διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, μεταφορές, ελεύθερα επαγγέλματα, εμπόριο, εκπαίδευση, μίντια, μπαίνεις σε μια έντονη περίοδο που έχει δουλειά, εξελίξεις, συζητήσεις, σχέδια, ανακατατάξεις, νέα ξεκινήματα και ενάρξεις. Υ.Γ. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω (από 12/1) μαλακώνει τις σχέσεις σου, σε κάνει πλουσιότερο/η κατά μερικά ευρώ (μια καλοδεχούμενη ανάσα στην οικονομική έρημο) και σου προσθέτει σεξ απίλ (ε, ναι, μην ξεχνιόμαστε).


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο Άρης φεύγει από το ζώδιό σου στις 9/11, η Αφροδίτη έρχεται στον Αιγόκερω (από 12/1). Η ένταση υποχωρεί ξαφνικά, η μπουνιά στα χέρια χαλαρώνει για να γίνει επαφή, συνεννόηση, επικοινωνία. Μπορείς να δεις από απόσταση τι συνέβη τις προηγούμενες εβδομάδες, τι κατάφερες, πού έχασες, τι συνειδητοποίησες. Η Αφροδίτη προσθέτει ζεστασιά στις σχέσεις σου, την επιθυμία της συντροφικότητας αν δεν υπάρχει, ή τη διάθεση να έρθεις πιο κοντά στη σχέση. Ακόμα: προσφέρει υγιή εγωισμό, τονώνει την αυτοπεποίθηση, σε φέρνει στο κέντρο. Θέλεις να είσαι ωραίος/α, να σου κάνουν τα χατίρια, ή να προσφέρεις εσύ στον εαυτό σου ό,τι μπορεί να σε κάνει να νιώσεις χαρά και ικανοποίηση, να βγαίνεις συχνότερα, να διασκεδάσεις περισσότερο, να περπατήσεις στη φωτεινή πλευρά. Έχεις ανάγκη από επιδοκιμασία, ενθάρρυνση και αγάπη. Ε ναι, θέλεις επιτέλους να ξεκουραστείς ακουμπώντας σε κάποιον/α αντί να παριστάνεις συνεχώς το βράχο που στηρίζονται οι άλλοι χωρίς να σε ρωτάνε αν αντέχεις, ή πώς αισθάνεσαι. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η παρουσία του Άρη στο ζώδιό σου από τις 9/11 τερματίζει μια περίοδο που αν δεν υπήρχε κάτι πραγματικό να σε απασχολεί –προβλήματα στη δουλειά, γκρίνια στη σχέση, κάτι με την υγεία, προηγούμενες εκκρεμότητες που είχες αφήσει και επέστρεψαν ενοχλητικές, δυσαρέσκεια από συμπεριφορά δικού σου ανθρώπου κ.λπ.–, τότε η δυσαρέσκεια ήταν εσωτερικής, ψυχολογικής φύσης. Με τον Άρη τώρα στον Υδροχόο θα μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις το συναισθηματικό και επαγγελματικό τοπίο με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η περίοδος θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις το είδος των διαπροσωπικών σχέσεων που επιθυμείς. Σε τέτοιες περιόδους πάντως οι συντροφικές σχέσεις δοκιμάζονται, όπως και οι επαγγελματικές συνεργασίες. Ωστόσο είναι εποχής δράσης και ανάληψης πρωτοβουλιών όσον αφορά τη δουλειά και τους στόχους σου – έχεις τον έλεγχο οπότε στρέφεις τη ζωή σου προς τα εκεί που θέλεις. Ναι, φυσικά υπάρχει ένταση, αντιμετωπίζεις αντιδράσεις, οπότε χρειάζεται να έχεις ψύχραιμη και ξεκάθαρη εικόνα στο τι θέλεις, πού πας και με ποιους – όχι αποφάσεις στο γόνατο. Άρα, πήγαινε νωρίς στο κρεβάτι, τρώγε τα λαχανικά σου και προσπάθησε να είναι ευγενής αλλά και αποτελεσματικός/ή. 


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Από το παρελθόν δεν ξεφεύγει κανείς – οπότε κάποια στιγμή χρειάζεται να λύσεις τις εκκρεμότητες μαζί του. Η μετακίνηση του Άρη στον Υδροχόο (από 9/11), σε ένα δύσκολο κομμάτι του ηλιακού σου χάρτη, ενεργοποιεί το παρελθόν είτε μέσα από μια εργασιακή αντιπαράθεση ή εξαιτίας μιας προσωπικής/ συναισθηματικής υπόθεσης, ή με οποιαδήποτε αφορμή, αναγκάζοντάς σε να θυμηθείς περασμένα σφάλματα, λάθος επιλογές, τραύματα και απογοητεύσεις. Όμως πρέπει να σταματήσεις να αυτοτιμωρείσαι για ένα παρελθόν που δεν μπορεί να αλλάξει. Έχεις δίκιο: οι συντροφικές σχέσεις, οι σχέσεις με συνεργάτες, συναδέλφους ακόμα και με φίλους ή ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, δοκιμάζονται. Οπότε, αν οι στόχοι και τα όνειρα που είχες κάποτε χρειάζονται τροποποιήσεις, ξεκίνα. Αν αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου μη διστάσεις. Θυμήσου επίσης ότι  όταν σχετίζεσαι με άλλα ανθρώπινα πλάσματα οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες. Υ.Γ. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω (από 12/1) σου θυμίζει ότι όχι μόνο δεν χάθηκε η μάχη, αλλά ότι με ανανεωμένη στρατηγική, με την εμπειρία του τελευταίου καιρού, με ελπίδα και μανία για ζωή, είσαι έτοιμος/η να κερδίσεις τον πόλεμο, αρκεί να μην ξαναμετρήσεις πόσα τραύματα έχουν δημιουργήσει στην ψυχή σου οι άλλοι – κι εσύ στους άλλους, να τα λέμε κι αυτά. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ