Cosmic Telegram

Stardust 592

Τοξότη, η απάντηση σε κάθε ερώτηση είναι διάλογος

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 592
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331404-686483.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μπορείς πάντα να δείχνεις δυναμικός/ή, ενεργητικός/ή και αισιόδοξος/η, αλλά να, μερικές φορές θέλεις έτσι για αλλαγή να στηριχτείς σε κάποιον/α. Όμως η φήμη ότι δεν έχεις ανάγκη κανένα και ότι μπορείς να τα καταφέρεις μόνος/η σου σε ακολουθεί πάντα κι έτσι δεν περνάει από κανενός το μυαλό να σου προσφέρει ένα χέρι βοήθειας. Η προσωπική σου ζωή τα τελευταία χρόνια, μια με τον Πλούτωνα, μια με τον Ουρανό δεν είναι εύκολη – για να πούμε την αλήθεια, ποτέ δεν ήταν. Μερικές φορές αισθάνεσαι σαν τον τρελό του χωριού, διαφορετικός/ή, ξένος/η, αυτός/ή που δεν χωράει πουθενά. Η πορεία αυτή την περίοδο είναι μοναχική, ακόμα και αν είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους. Όμως όσο κι αν ο δρόμος μπροστά σου δεν είναι καθαρός από την ομίχλη και τα φώτα στη μεγάλη σκάλα, αντιμετώπισε το γεγονός ότι έχεις φτάσει σε ένα  σταυροδρόμι. Σε ένα σταυροδρόμι που όποιο δρόμο και να διαλέξεις, κερδίζεις. 


Ταύρος  (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο πολεμοχαρής Άρης στον Υδροχόο, στον τομέα του επαγγελματικού στάτους, της κοινωνικής ζωής, των φιλοδοξιών και της αναγνώρισης, μιλάει για μια κρίσιμη επαγγελματική περίοδο κατά την οποία φαίνεται ότι αγωνίζεσαι για να κρατηθείς στην επιφάνεια, να σταθεροποιηθείς, να εξελιχθείς ή να τολμήσεις. Ο Δίας στον Ζυγό, που σχετίζεται με την εργασιακή πραγματικότητα, μάλλον σε διευκολύνει σε τυχόν ανοίγματα ή προσπάθειες να βελτιώσεις την εργασιακή σου ζωή. Επίσης η Αφροδίτη στον Αιγόκερω βοηθάει στις επαφές, τις συζητήσεις, τα σχέδια, τις προοπτικές, δημιουργώντας φιλικό κλίμα σε κάθε επαγγελματική συνάντηση. Έχοντας κατά νου ότι αυτές οι διελεύσεις στρέφουν την προσοχή κυρίως στην επαγγελματική σου ζωή και τους στόχους σου μπορείς επίσης να τις χρησιμοποιήσεις επικοινωνιακά, σε επίπεδο μετακινήσεων και εξωτερικού, σε σπουδές, σεμινάρια, γνώση ή ακόμα και για να ξεκαθαρίσεις το συναισθηματικό τοπίο – πού, πώς, με ποιον, με τι σκοπό και το βαθμό ικανοποίησης που σου προσφέρει ή όχι μια σχέση – και βεβαίως για να βγεις προς τα έξω για να συναντήσεις παλιούς και νέους ανθρώπους.  


Δίδυμοι  (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Υδροχόος αντιπροσωπεύει για σένα το αριστερό κομμάτι του εγκεφάλου που αναλύει δεδομένα, χρησιμοποιεί τη λογική στην επεξεργασία πληροφοριών, έχει συνείδηση του χρόνου: παρελθόν, παρόν και μέλλον, οργανώνει τα γεγονότα και τις δράσεις με μια αλληλουχία και χρησιμοποιεί τη γλώσσα για νοηματική επικοινωνία. Ο Υδροχόος σού ταιριάζει γάντι δηλαδή, και τώρα με τη διέλευση του Άρη εκεί έχεις τη δυνατότητα να είσαι επικοινωνιακός/ή με μυαλό που στροφάρει, ώστε να δεις καθαρά τι συμβαίνει στη ζωή σου (παραβλέποντας για λίγο το φόβο, τις απαγορεύσεις, τα όχι, τα όρια και τους περιορισμούς του Κρόνου), να κρίνεις και να πάρεις αποφάσεις που δεν είναι αποτέλεσμα πίεσης, κρίσης ή απελπισίας. Ο Άρης σε συνδυασμό με τον Δία στον επίσης αέρινο Ζυγό μπορεί να δώσει χειρουργικές λύσεις στα θέματα που σε καίνε και ακόμα περισσότερο να σε βάλει σε μια νέα τροχιά είτε συναισθηματική είτε επαγγελματική. Με λίγα λόγια είναι ευνοϊκή εποχή.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Άρης στον Υδροχόο σημαίνει για σένα συναισθηματική πείνα και δίψα, τεράστια δηλαδή επιθυμία για συναισθηματική εγγύτητα. Είναι από τις εποχές που θέλεις και θέλεις πολύ ο Άλλος να είναι ουσιαστικά παρών, αισθηματικά διαθέσιμος, σεξουαλικά ενεργός με λίγα λόγια απόλυτα δικός σου. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είσαι ευτυχής, αν δεν συμβαίνει θυμώνεις, αισθάνεσαι απόρριψη, γίνεσαι επιθετικός/ή, ψάχνεις αιτία για σκηνές και καβγάδες. Η πιθανόν δύσκολη ρεαλιστικά οικονομική σας κατάσταση γίνεται αφορμή για γκρίνια, αλλά ένα κομμάτι αυτής της δυσφορίας ενισχύεται από τη συναισθηματική ξηρασία  που νιώθεις. Βεβαίως κάθε έλλειψη μπορεί να μετουσιωθεί σε δημιουργικότητα – αφού δεν έχω αισθήματα, τρέχω και εξελίσσω τη δουλειά μου. Η Αφροδίτη ωστόσο στον Αιγόκερω μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά σε όσους δεν έχουν σχέση, ανοίγοντας ένα παράθυρο στις καινούργιες συναντήσεις αλλά και δημιουργώντας γέφυρες συνεννόησης ή ανανέωσης σε σχέσεις που αισθάνεσαι ότι χρειάζονται επειγόντως αναθέρμανση.  


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ακόμα και διαισθητική ή από ένστικτο ίσως αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μια σημαντική περίοδος. Και όντως είναι αφού δοκιμάζονται οι σχέσεις που σε νοιάζουν πολύ, δημιουργούνται προοπτικές για καινούργιες και είναι η στιγμή να βγεις προς τα έξω δρομολογώντας σημαντικές επαγγελματικές εξελίξεις. Με δύο λόγια, είναι μια εποχή που αν έχεις σχέση αυτή βρίσκεται σε καμπή για να αποδείξει τις αντοχές της, τη σταθερότητα, τη σημασία της. Αν δεν βρίσκεσαι σε σχέση η επιθυμία της συντροφικότητας εντείνεται κι αυτό σημαίνει ότι έχεις ανοιχτά τα μάτια και την καρδιά ώστε να συμβεί. Επίσης με σοβαρότητα και προσπάθεια φαίνεται ότι επαγγελματικά είναι εποχή κινητικότητας, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, ή πιθανόν εργασιακών προβλημάτων που σε προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Σε κάθε περίπτωση η προσοχή σου είναι στραμμένη προς τα έξω, προς τους άλλους, προς το μέλλον σου.  


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Κι ενώ ο Ποσειδώνας επηρεάζει τους γεννημένους στις 31/8 και 1, 2, 3, 4/9 (βυθίζοντάς τους σε μια θάλασσα ασάφειας, ρευστότητας, ανικανοποίητου, ψευδαισθήσεων, αυταπάτης, απογοήτευσης, διάψευσης, μελαγχολίας και θλίψης), η ζωή  συνεχίζεται. Αυτό σημαίνει ότι η Αφροδίτη στον Αιγόκερω ευνοεί την κοινωνικότητα που μπορεί να εμπεριέχει έρωτα, σεξ και συναντήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους, όπως επίσης και φίλους και παρέες, διασκέδαση και επαγγελματικές εξελίξεις και σχέδια για το μέλλον.  Όσο για τον Ερμή στον Τοξότη σχετίζεται με το σπίτι και την οικογένεια: μετακίνηση, μετακόμιση, ανακαίνιση, προβλήματα με το σπίτι ως οίκημα, με θέματα που σχετίζονται με τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια ή τη σχέση ή με επαγγελματική κινητικότητα που στοχεύει στην εξέλιξή σου, ενισχυμένες εργασιακές υποχρεώσεις και ευθύνες. Κάτι τελευταίο: Αν ανήκεις στους Παρθένους που αναζητούν μια υγιή σχέση τότε δεν σε απορροφούν τα προβλήματα των άλλων, δηλαδή δεν μπαίνεις στον πειρασμό να αναλάβεις εργολαβικά το καθήκον να σώσεις τον Άλλο. 


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο Δίας τρέχει αυτή τη στιγμή στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται να είσαι, πρέπει να είσαι σε emergency mode, δηλαδή  σε ετοιμότητα ώστε να συλλάβεις την ευκαιρία που σου παρουσιάζεται ή να δρομολογήσεις εσύ ο ίδιος/α την ευκαιρία που θέλεις. Να ξεκαθαρίσουμε για ακόμα μια φορά ότι ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης, δεν είναι κούριερ που φέρνει στην πόρτα σου δώρα από το σύμπαν. Ο Δίας είτε επικυρώνει και αναγνωρίζει μια πορεία προσπάθειας χρόνων είτε σου δείχνει ένα δρόμο που ακολουθώντας τον θα αισθανθείς ολοκληρωμένος/η είτε δημιουργεί τις συνθήκες που χρειάζεται να αναγνωρίσεις ώστε να εξελιχθείς είτε σε προτρέπει να τολμήσεις να κάνεις πραγματικότητα ένα στόχο, όνειρο, σχέδιο. Ο Δίας σπέρνει επίσης μέλλον – σπουδάζεις, επενδύεις στο αύριο, ξεκινάς μια δουλειά, δρομολογείς εξελίξεις. Βοήθησε την τύχη σου για να σε βοηθήσει, αλλιώς αναρωτιέσαι συνεχώς «μα πού είναι ο Δίας» παριστάνοντας την ωραία κοιμωμένη και τον ωραίο κοιμώμενο. 


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Βλέπεις μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία. Όλη η οικογένεια μαζί. Στην αρχή όλα σου φαίνονται φυσιολογικά. Μετά σφίγγεται η καρδιά σου όταν διαπερνάς τη φωτογραφία, όταν βλέπεις πίσω από αυτήν, όταν θυμάσαι. Όταν θυμάσαι, αισθάνεσαι στο στομάχι σου τον Βεζούβιο έτοιμο να εκραγεί. Τίποτα δεν ήταν ήσυχο παρόλο που έβαζες τεράστια ενέργεια βοηθώντας να μοιάζουν όλα ήσυχα και ήρεμα. Δεν ήταν – αισθανόσουν ότι το ηφαίστειο θα εκραγεί από λεπτό σε λεπτό. Και τώρα σαν ενήλικας/η; Ένα ερώτημα ζωτικής σημασίας αυτή την περίοδο: Αφού κάθε τόσο αντιμετωπίζεις συναισθηματική καταιγίδα μέσα στην οικογένεια, μέσα στη σχέση, με τους ανθρώπους που αγαπάς, μπορείς είτε να κλειστείς μέσα στο σπίτι σου με σφαλισμένες πόρτες και παράθυρα ή μπορείς να βγεις στον κόσμο και να αντιμετωπίσεις το πεπρωμένο σου που είναι να επιτύχεις και να αναγνωριστείς σε όποιο τομέα επιλέξεις. Στην πραγματικότητα δεν έχεις επιλογή. Πρέπει να βγεις έξω και να πετύχεις – με λίγα λόγια το αντίδοτο στις συναισθηματικές σου αναταραχές. Τώρα που είναι μια τέτοια εποχή αναταραχών, η απάντηση βρίσκεται στο κυνήγι της επιτυχίας. Τελεία. 


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ο Τοξότης χρειάζεται ζωτικά ψέματα για να αντέξει τους περιορισμούς, την πίεση, για να αντιμετωπίσει τον επώδυνο ρεαλισμό. Όμως η πραγματικότητα με τη μορφή του Κρόνου έρχεται να υπενθυμίσει την παρουσία της έντονα και αναπόφευκτα. Η δουλειά έχει δυσκολίες. Τα οικονομικά έχουν δυσκολίες. Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Και η οικογένεια. Και οι φίλοι. Η ίδια η ζωή είναι δύσκολη. Σαν Τοξότης προσπαθείς να αποσπάσεις την προσοχή σου βλέποντας κορυφές, ξεφεύγοντας στο μέλλον, στο αύριο και στο μετά. Όμως χρειάζεται να καλλιεργήσεις δύο καλά σου χαρακτηριστικά που μπορούν να γίνουν και η αχίλλειος πτέρνα σου: να ακούς και να επικοινωνείς. Η επικοινωνία είναι κεντρική στο θέμα των σχέσεών σου και αυτή δοκιμάζεται τους τελευταίους μήνες και έντονα τώρα: σπαταλάς μεγάλη ενέργεια για να δείχνεις σωστός/ή και ευφυής και αστείος/α και περπατημένος/η και χαρισματικός/ή και ψαγμένος/η και μοναδικός/ή. Σνομπάροντας σχέσεις και ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στο επικοινωνιακό σου στιλ και την ανωτερότητά σου το μόνο που καταφέρνεις είναι να αποξενώνεσαι. Στόχος σου, αν θέλεις να συνεχίσεις να βρίσκεσαι ανάμεσα στους ανθρώπους, είναι ένας διπλής κατεύθυνσης ισότιμος διάλογος. 


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Δεν είναι η ζωή μόνο άγχη, αγώνας, εργασιακή καθημερινότητα, φόβοι ότι δεν θα τα καταφέρεις, βάρη και ευθύνες. Είναι και χαρά και διασκέδαση και καλή διάθεση και αισιοδοξία και ευχάριστες συναντήσεις και φίλοι και καινούργιοι άνθρωποι που έρχεσαι σε επαφή και σε συγκινούν ερωτικά. Ε ναι, μπορείς να παίξεις για λίγο πιο ελαφριούς ρόλους, σε μια αισθηματική κωμωδία π.χ., ή να ρίχνεις πιο συχνά κλεφτές ματιές στον καθρέφτη, να προσέχεις το στιλ σου, να ζητάς χάρες και να εισακούονται, να το ρίχνεις πιο συχνά έξω. Και αν σώνει και ντε χρειάζεσαι οπωσδήποτε και μια επαγγελματική διάσταση τότε μπορείς να κάνεις δημόσιες σχέσεις του εαυτού σου, να διαφημίσεις τη δουλειά σου, να ξεκινήσεις μια δουλειά, να δημιουργήσεις επαφές με χρήσιμους ανθρώπους, να συζητήσεις ανάλαφρα για επαγγελματικά ζητήματα. Υ.Γ. Αν διαπιστώσεις ότι υπάρχει διαρροή χρήματος χρειάζεται να κάνεις κάτι για να εξασφαλίσεις την οικονομική σου ασφάλεια. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μετά από μια εποχή πιθανόν νάρκης, χαμηλής κοινωνικής ορατότητας και εσωστρέφειας, από τη στιγμή που μπήκε ο Άρης στο ζώδιό σου, υπάρχει έντονη η επιθυμία να ζήσεις πιο έντονα, να βγεις προς τα έξω με τη φόρα κάποιου που βγήκε μετά από καιρό από την απομόνωση διεκδικώντας  ό,τι ενδιαφέρον έχει να προσφέρει η ζωή. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία να δράσεις, που σημαίνει ότι αν η δουλειά σου ως ελεύθερου επαγγελματία είχε βαλτώσει το προηγούμενο διάστημα τώρα μπορείς να στρέψεις τα πράγματα προς τα εκεί που θέλεις, να ενεργοποιηθείς και να τρέξεις με αποφασιστικότητα πίσω από στόχους που εσύ θέτεις. Σε οποιαδήποτε πάντως δουλειά τα πράγματα φαίνεται να επιταχύνονται και να παίρνουν έξτρα στροφές – υπάρχει κινητικόητα, ένταση, έξτρα ευθύνες ή δουλειά. Η σχέση ή οι σχέσεις που σε επηρεάζουν, που σε ενδιαφέρουν και που είναι σημαντικές, μπαίνουν σε κρίσιμη φάση, με την έννοια ότι αναθεωρούνται, δημιουργούν κρίση, σταθεροποιούνται, βαθαίνουν ή έρχεται στην επιφάνεια ό,τι ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί.  Όχι αποφάσεις στο γόνατο – σκέψου καλά πριν. 


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Πώς είναι η περίοδος αυτή; Χμμ... Κανένας αστρολόγος δεν μπορεί να σου πει αυτή τη στιγμή ότι υπερβάλλεις όταν παραπονιέσαι, όταν αισθάνεσαι ακόμα και στις πιο χαλαρές σου στιγμές ένα αδιόρατο άγχος και φόβο ή ένα σφίξιμο στην ψυχή σου, ή ότι εδώ και κάποιους μήνες νιώθεις να πιέζεσαι από παντού – από σχέσεις, δουλειά, καθημερινότητα, οικογένεια, μέλλον, σπουδές ή ό,τι βρίσκεται σε κατάσταση ρευστότητας και πρέπει εσύ να του δώσεις μορφή, παρόν και μέλλον. Ο Άρης στον Υδροχόο και ο Ερμής στον Τοξότη δεν διευκολύνουν τα πράγματα και η Αφροδίτη σε μια σχετικά καλή προς εσένα θέση, στον Αιγόκερω, δεν μπορεί να κάνει θαύματα που τόσο πολύ έχεις ανάγκη. Μπορεί ωστόσο να σου δώσει χαρά μέσα από φίλους και ανθρώπους που εκτιμάς και σου αρέσει η παρέα τους, να βγεις έξω και να γελάσεις ξεχνώντας ό,τι σε καίει, να σου δώσει μερικές καλές στιγμές στη συντροφική σου ζωή και να αναθερμάνει το ενδιαφέρον σου για μια ερωτική ιστορία ή τουλάχιστον, βλέποντας κάποιον μέσα σε μια παρέα, να σου περάσει από το μυαλό η σκέψη «τι θα γινόταν αν... ήμασταν μαζί». Ναι, η πραγματικότητά σου είναι ζόρικη, οπότε χρειάζεται να βάλεις το χέρι σου για να την κάνεις πιο φωτεινή. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ