Cosmic Telegram

Stardust 593

Τοξότη, τρέξε για ό,τι θεωρείς ότι σε εξελίσσει, μίλα για ό,τι θεωρείς σημαντικό, άκου τους άλλους. 

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 593
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332129-688386.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάς ότι είσαι τυχερός/ή που γεννήθηκες Κριός γεμάτος δυνατότητες και ενέργεια. Για να διοχετεύσεις αυτές σου τις δυνατότητες χρειάζεσαι ένα στόχο, ένα σκοπό, μια κατεύθυνση. Κανενός η βοήθεια, η συμβουλή ή η προτροπή δεν είναι αρκετή για να σε κινητοποιήσει. Αυτή τη φόρα πρέπει να τη δώσεις ΕΣΥ στον εαυτό σου. Όταν εμπνέεσαι παίρνεις φωτιά. Ό,τι σε εμπνέει να διοχετεύσεις την ενέργειά σου είναι πάντα και αποκλειστικά μόνο δική σου επιλογή. Όλοι σταματάμε κάποια στιγμή στα σαμαράκια που βρίσκονται στο δρόμο, αλλά εσύ και μόνο εσύ μπορείς να πάρεις την απόφαση για το πώς θα αντιδράσεις, ποιο δρόμο θα ταξιδέψεις και ποιον όχι. Η επιλογή πρέπει να είναι δική σου, όπως και η ευθύνη της. Μπορεί ο αστρολογικός σου χάρτης να είναι χάλια και η παιδική σου ηλικία εφιάλτης αλλά εσύ είσαι αυτός/ή που μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο του/της. Όλα αυτά λέγονται γιατί ο Δίας στον Ζυγό σού υπενθυμίζει ότι το μέλλον είναι στο χέρι σου – πού θέλεις λοιπόν να στρέψεις τη ζωή σου; 


Ταύρος  (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Λένε ότι δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα αρκεί να αναφέρεται σωστά το όνομά σου. Για πολλούς Ταύρους είναι μια κακή μοίρα να ζήσουν σαν ανώνυμα μέλη της κοινωνίας κάνοντας οικογένεια και μένοντας στα προάστια. Είναι εντυπωσιακό πόσοι Ταύροι καταλήγουν με οικογένειες που δεν ήθελαν ή περνώντας τη μισή τους ζωή τρέχοντας να ξεφύγουν από μια οικογένεια. Για πολλούς επίσης Ταύρους η επαγγελματική ζωή μπορεί να αποτελεί συνδυασμό ανατριχίλας, τρόμου και ουρλιαχτού, που μόνο το τρενάκι του τρόμου στα λούνα παρκ μπορεί να προκαλέσει.  Η φήμη και η αναγνώριση έχουν υψηλό κόστος για έναν Ταύρο – άσε που πολλές φορές μπερδεύεται με την πολιτική και στο τέλος το όνομά του συνδέεται με ένα σκάνδαλο. Ελπίζοντας το όνομά σου να μη δημοσιοποιηθεί για τους λάθος λόγους, είναι μια εποχή έντονης κοινωνικής παρουσίας, επαγγελματικών εξελίξεων, αναγνώρισης ή πτήσης με φοβιστικά κενά αέρος. Προσοχή.


Δίδυμοι  (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Ερμής στον Τοξότη και ο Άρης στον Υδροχόο (και συνυπολογίζοντας τον Δία στον Ζυγό, που ανοίγει ένα παράθυρο σε κάθε πόρτα που κλείνει) σου δίνουν τη δυνατότητα να ελιχθείς με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση στα επαγγελματικά και στα αισθηματικά και προσωπικά σου. Με άλλα λόγια είναι ευνοϊκή περίοδος για οτιδήποτε εμπεριέχει συζητήσεις, επαφές, συναντήσεις, διαπραγματεύσεις, μετακόμιση, εξωτερικό, σπουδές, εκπαίδευση, διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις. Είναι εποχή για να ξεκινήσεις κάτι που σε ενδιαφέρει, να βγεις προς τα έξω, να πεις τις θέλεις, να ακουστείς, να πείσεις, να βρεις άκρη σε χρόνια προβλήματα ή σε εκκρεμότητες που σε κυνηγάνε, να μιλήσεις ψύχραιμα για όσα σε απασχολούν με κάποιον/α που έχεις θέματα ή που θέλεις να έρθεις πιο κοντά. Έχοντας κατά νου τον Κρόνο που διατρέχει τον Τοξότη, να θυμάσαι ότι αυτή η περίοδος αποτελεί ένα ξέφωτο. Οι ευνοϊκές περίοδοι δεν είναι αυτονόητες, οπότε στρέψε την προσοχή σου και κυνήγα ό,τι θέλεις τώρα που ο τροχός της τύχης γυρίζει. 


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Οι γυναίκες και οι άντρες του 1950 που μπορούσες να βασιστείς πάνω τους, που οι γυναίκες ήταν η δύναμη πίσω από την εξουσία και οι άντρες έφερναν το ψωμί στο σπίτι. Ωραίες εποχές.  Όλοι ήξεραν τους ρόλους τους και οι σχέσεις δεν χάλαγαν για ψύλλου πήδημα. Ναι, τότε ήταν όλα καλύτερα. Τουλάχιστον εσύ έτσι θέλεις να πιστεύεις. Σχέσεις. Χμμμμμ… Δεν χρειάζεσαι κάποιον/α που να σε αγαπάει, λαχταράς διακαώς έναν πολύ συγκεκριμένο τύπο που θα σε τιμήσει, θα σε εκτιμήσει, θα σε αναγνωρίσει και θα σου δώσει τα εύσημα που τον/την στήριξες ολόψυχα και μάλιστα τη στιγμή που εσύ χρειαζόσουν στήριξη και βοήθεια. Αντιλαμβάνεσαι ότι μέχρι να εφευρεθεί η μηχανή του χρόνου δεν είναι δυνατόν να ζήσεις τις σχέσεις όπως παλιά. Η Αφροδίτη ωστόσο στον Αιγόκερω μπορεί να σου δώσει μια φευγαλέα αίσθηση των σχέσεων όπως θα τις ήθελες – μια αστραπή που όμως μερικές φορές μπορεί να φωτίσει όλο τον κόσμο (σου). 


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αν δεν το ξέρεις το υποψιάζεσαι, ή μεγαλώνοντας σιγουρεύεσαι: οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτοι, αλλοπρόσαλλοι, ασταθείς. Αν όχι όλοι, τουλάχιστον αυτοί που επιλέγεις εσύ. Όχι εσύ όμως. Εσύ μπορείς να μείνεις μέχρι την τελευταία δύση του κόσμου με κάποιον/α. Ναι, πολλοί σε κατηγορούν ότι τους αποπλανάς, τους πλησιάζεις και μετά τους σφίγγεις τα λουριά τόσο πολύ ώστε να τους καταπνίξεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε γοήτευσαν στην αρχή. Ή το αντίθετο: δίνεσαι στον τελευταίο έρωτα με ορμή και μετά τον παρατάς ή την παρατάς επειδή τελικά δεν ήταν αυτό που έψαχνες. Ναι, οι σχέσεις σου μπορεί να είναι, πιθανόν να είναι, αποτέλεσμα ναρκισσισμού, ανασφάλειας, φαντασιώσεων και επίδειξης. Και τώρα που το έργο των σχέσεων με τον Άρη στον Υδροχόο ξαναπαίζεται με εσένα πρωταγωνιστή, πώς θα το εξελίξεις; Τι λέει αυτή τη φορά το σενάριό σου για σένα και το συμπρωταγωνιστή ή τη συμπρωταγωνίστριά σου; Θα ακολουθήσεις όσα ήδη ξέρεις, ή μήπως να μην ακολουθήσεις κανένα σενάριο;


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Το παρασκέφτεσαι. Ακόμα κι όταν αποφασίσεις να διασκεδάσεις, να περάσεις ένα αντιπαραγωγικό αλλά ευχάριστο βράδυ με φίλους, αισθάνεσαι ότι κάτι έχεις αφήσει ημιτελές, ότι κάτι άλλο έπρεπε να κάνεις, ότι κάποιο καθήκον παραμελείς. Όταν πρόκειται για την ευχαρίστησή σου, την ερωτική σου ζωή και τη διασκέδαση, το παρασκέφτεσαι. Προτιμάς τις υποχρεώσεις, τα όρια, τη χωρίς εκπλήξεις καθημερινότητα της δουλειάς παρά να διακινδυνεύσεις μια ερωτική ιστορία. Θα μου πεις, πώς να ερωτευθώ και να αγαπήσω όταν ο Άλλος πρόκειται να με εγκαταλείψει, να με προδώσει, να με παρατήσει στη μέση του πουθενά. Ναι, στον έρωτα χάνεις όλα τα χαρακτηριστικά που αποτελούν σήμα κατατεθέν σου: εμπιστοσύνη, διαύγεια, αντικειμενικότητα. Η λύση είναι να κάνεις ένα βήμα πίσω και να διορθώσεις τον εαυτό σου στον εαυτό σου. Τώρα που η διασκέδαση, η ρομαντική διάθεση και η χαρά της ζωής ευνοούνται μήπως να ξαναδείς το θέμα του έρωτα από άλλη πλευρά; Μήπως;


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο Άρης στον Υδροχόο είναι ένα καλό νέο διαρκείας.  Έρωτας και δημιουργικότητα. Τι άλλο θέλεις; Είναι οι δύο πόρτες του παραδείσου. Ή της κόλασης βεβαίως – τουλάχιστον όσον αφορά τον έρωτα. Ωστόσο, ως αστρολόγος σου, ξέρω ότι αναζητάς μια υποψία καταστροφής σε μια ερωτική σου ιστορία ώστε να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον σου. Δεν είναι ζήτημα μαζοχισμού. Χρειάζεσαι μια υπερβολή, κάτι έντονο, ένα στοιχείο εξωφρενικότητας στη σχέση σου που θα διατηρεί τον ενθουσιασμό σου ακμαίο και το πάθος αναμμένο. Το τι είναι αγάπη μπορούμε να το συζητήσουμε άλλη φορά. Προς το παρόν αυτό που προέχει  να κάνεις είναι να δημιουργήσεις κάτι που να σε εκφράζει επαγγελματικά και να βρεις ένα πρόσωπο που θα σε ξεμυαλίσει, θα σε εμπνεύσει ή θα σε κλέψει την καρδιά σου. Αν είσαι σε σχέση, ενεργοποίησέ την. Αν δεν είσαι, τώρα μπορείς.    


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Κρίση. Κρίσεις. Αν τις μετρήσεις είναι αρκετές, μερικές πολύ έντονες και οδυνηρές, μία ή δύο μάλιστα σε έστειλαν στην κόλαση με one way εισιτήριο που ένας θεός ξέρεις πώς κατάφερες να το κάνεις μετ’ επιστροφής. Αυτή την εποχή πιθανόν να ζορίζεσαι – πολύ, αρκετά, ή λίγο.  Αιτία μια ενδοοικογενειακή κόντρα, ένα επαγγελματικό σου πρόβλημα, αίσθηση εγκατάλειψης ή μάλλον φόβος ότι σε έχουν εγκαταλείψει ή παράπονα ότι στη σχέση είσαι μόνος/η και ο άλλος δεν υπολογίζει τις ανάγκες ή τις επιθυμίες σου. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει εμφανής αιτία ανησυχίας αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά χωρίς να μπορείς να το ονομάσεις ή ότι κάτι πρόκειται να συμβεί που θα σου αναστατώσει τη ζωή. Σε κάθε περίπτωση –είτε δικαιολογημένα προβληματίζεσαι είτε άδικα τρομάζεις τον εαυτό σου με σκοτεινές σκέψεις και άγχη– να θυμάσαι ότι πρέπει να παίξεις το ρόλο ενός προέδρου στη μέση μιας κρίσης. Να σταθείς υπεράνω των προβλημάτων ώστε να επιπλεύσεις της κρίσης, να μπορέσεις συνειδητά και λογικά να αναζητήσεις λύσεις, να ρίξεις γέφυρες συνεννόησης όπου χρειάζεται, να είσαι ψύχραιμος χωρίς να παρασύρεσαι από αδιέξοδες σχέσεις και ξεχνώντας ποιος/α σε εγκατέλειψε πριν δέκα χρόνια ή την περασμένη Δευτέρα. 


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Γεννήθηκες για να βλέπεις ένα υπέροχο κτίριο εκεί που σήμερα υπάρχει μια μαύρη τρύπα. Ή για να βρίσκεις την τετραγωνική ρίζα του 12.342. Γεννήθηκες για να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που οι απλοί άνθρωποι θεωρούν άλυτα. Χρειάζεσαι χρόνο για να παρατηρείς τα αστέρια τη νύχτα και να αφήνεις το μυαλό σου να διατρέχει τον ουρανό.  Όχι περιορισμοί. Όχι όρια. Όχι αμφιβολίες. Με τον Ερμή στον Τοξότη μπορείς να βρεις λύσεις στα προβλήματά σου, να δρομολογήσεις τα σχέδιά σου, να συναντήσεις όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείς για να σε βοηθήσουν, συμβουλεύσουν, ενθαρρύνoουν, προστατεύσουν ή ακόμα και για να σε κριτικάρουν ή να σε προγκήξουν ώστε να συνειδητοποιήσεις λάθη και παραλήψεις σου. Είναι εποχή διεκπεραίωσης αλλά και οργάνωσης των επιδιώξεών σου. Είναι εποχή συζητήσεων, προτάσεων, συνεργασιών, συμμαχιών, ξεκινημάτων. Είναι εποχή που η εσωστρέφεια και η απομόνωση είναι πολυτέλειες. Τώρα τρέχεις. 


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Eίσαι σκληρό καρύδι, είναι αναγκαίο να είσαι σκληρό καρύδι. Οπότε το να σου πει κάποιος να χαλαρώσεις, να απολαύσεις ένα τσάι με δίπλα μάφινς ή να χαλαρώσεις σε μια πολυθρόνα πίνοντας ένα ποτήρι κρασί και ακούγοντας τη μουσική που σου αρέσει, μάλλον πέφτει στο κενό. Κι όμως είναι επακριβώς αυτά που χρειάζεται να κάνεις αυτή την περίοδο προσθέτοντας σχέσεις με ανθρώπους που σε αναζωογονούν, σε ευχαριστούν, σου φτιάχνουν τη διάθεση. Παρόλο που είναι υπέροχο να αναγνωρίζεται η δουλειά, τα ταλέντα και η αφοσίωσή σου στους στόχους που θέτεις, εντούτοις μάλλον είναι χρήσιμο να μάθεις τη διαφορά μεταξύ κύρους και επαγγελματικής καταξίωσης και ευχαρίστησης. Με άλλα λόγια τώρα είναι εποχή για να πάρεις ικανοποίηση, για διασκεδάσεις, για να κάνεις τον/την όμορφο/η, να σαχλαμαρίσεις, να αφεθείς στην ελαφρότητα, να συναναστραφείς όσους σου κάνουν κέφι, να κάνεις χάρες στον εαυτό σου. Ναι;


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

1. Αν συνδεθείς με κάποιον/α που δεν έχει τις ίδιους με σένα φόβους (φόβος ότι θα χάσεις την ανεξαρτησία σου, ότι θα νιώσεις συναισθήματα που δεν μπορείς να εξηγήσεις λογικά, ότι θα μπεις σε μια δυσβάσταχτη ρουτίνα κ.λπ.) θα ανακαλύψεις πιθανόν τι σημαίνει να είσαι μεγάλος και να έχεις μια ενήλικη σχέση. Φυσικά και μπορεί να είναι κουραστικό κάτι τέτοιο μερικές φορές, αφού προτιμάς να είσαι το παιδί κι όχι ο γονιός. 2. Κάθε σχέση και κυρίως μια συντροφική σχέση έχει σκαμπανεβάσματα. Όπως τώρα. Αγάπη δεν σημαίνει υποταγή, αλλά δεν σημαίνει ότι παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω με την πρώτη στραβή. 3. Δεν θα επιτρέψεις ποτέ σε κανένα αφεντικό να σε κάνει πουλί σε κλουβί αλλά έχε υπόψη σου ότι και η άκρη άκρη έχει τη μέση της. 4. Είναι περίοδος που κρατάς και το μαχαίρι και το ψωμί, οπότε πρόσεχε μην κοπείς και μην πληγώσεις από κεκτημένη ταχύτητα κάποιον/α και μετά τρέχεις.  


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Είσαι ονειροπόλος/α. Πού είναι το κακό; Άσε τους να σε κρίνουν και να σε κατακρίνουν και να σε ειρωνεύονται. Έχεις όνειρα, πρέπει να τα  ακολουθήσεις.  Έχεις άποψη πώς πρέπει να ζουν οι άνθρωποι αφήνοντας στο πλάι μικροδιαφορές και εγωισμούς. Μια τεράστια ευτυχισμένη ανθρώπινη οικογένεια. Έχοντας μια φιλοσοφία που φαίνεται απραγματοποίητη στους άλλους δεν σημαίνει ότι είναι λάθος ή ότι είναι παιδική. Η αχίλλειος πτέρνα σου είναι ότι το πας πολύ μακριά αναζητώντας την Εδέμ, την Ατλαντίδα, τη Χώρα Των Θαυμάτων, του Ποτέ Ποτέ. Αυτό μπορεί να σημαίνει απόδραση, άρνηση της πραγματικότητας, υποκατάστατα με εθισμούς, αποδιοργάνωση, περισπασμούς, απελπισία, ψευδαισθήσεις, φόβους και ηττοπάθεια. Πρακτικά τώρα: είναι περίοδος εσωστρέφειας, αναθεωρήσεων, ανασκόπησης, περισυλλογής, με ενισχυμένη την τάση να ξεφύγεις από την πραγματικότητα που σου φαίνεται βαριά. Προσοχή στην υγεία, τις καταχρήσεις και τους εθισμούς. Μη μαστιγώνεις τον εαυτό σου. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ