Cosmic Telegram

Stardust 591

Σκορπιέ, πρόσκαιρο φρένο για να δεις πού βρίσκεσαι και με ποιους

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 591
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330768-684731.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω, σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού σου χάρτη, είναι σημαντική γιατί αφορά την επαγγελματική σου ζωή. Είναι εποχές που οι από πάνω, οι συνεργάτες ή οι πελάτες σού απευθύνουν μια καλή κουβέντα, αναγνωρίζουν τον επαγγελματισμό σου, ή εσύ νιώθεις ότι τα πράγματα πάνε καλά. Φυσικά αν ανήκεις στους Κριούς που αντιμετωπίζουν τον Πλούτωνα (είσαι δηλαδή γεννημένος/η γύρω στις 4, 5, 6 Απριλίου) ή τον Ουρανό (γεννημένοι 10-13 Απριλίου) η δύναμη της Αφροδίτης υποβαθμίζεται μπροστά στην κοσμογονία που ζεις, αλλά η εύνοιά της είναι πάντα καλόδεχτη. Άρα η Αφροδίτη σού προσφέρει καλή φήμη, πιθανόν κάποια επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς τη δυνατότητα να κυκλοφορήσεις κοινωνικά, να σε δουν, να κάνεις αισθητή την παρουσία σου και να τονωθεί η αυτοπεποίθησή σου βλέποντας ότι μετράς. Και αυτοί για τους οποίους μετράς είναι αυτοί που σε ενδιαφέρουν σε κάθε επίπεδο – επαγγελματικό ή προσωπικό. 


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που δεν υπάρχει καμία σταθερότητα, που οι βεβαιότητες γκρεμίζονται μία μία, που ο κόσμος αλλάζει ραγδαία. Αυτές οι διαπιστώσεις για έναν Ταύρο που θέλει σταθερότητα, που έχει ζωτική ανάγκη από κάποιες βεβαιότητες και επιθυμεί έναν κόσμο που γυρίζει χωρίς να αλλάζει, σηματοδοτούν την Αποκάλυψη. Όμως ενώ η Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε κάνει δεκτικό σε κάποιες αλλαγές, σε βοηθάει να τις συζητήσεις χωρίς φανατισμό, ο Άρης στον Υδροχόο σε ρίχνει στην αρένα για να παλέψεις και να επιβιώσεις από τα θηρία της ελεύθερης αγοράς. Με δυο λόγια πρόκειται για ένα διάστημα που καλείσαι να προστατέψεις, να εξελίξεις, να προσαρμόσεις ή να εντείνεις τις προσπάθειες στην επαγγελματική σου ζωή, αποφεύγοντας να υποκύψεις σε παρορμητικές αποφάσεις, στο θυμό ή στην αίσθηση αδικίας που πιθανό να νιώσεις. Αν το επαγγελματικό μέτωπο είναι σταθεροποιημένο, πρόσεξε την οικογενειακή/συναισθηματική σου ζωή. 


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον Άρη στον Υδροχόο μπορείς να θυμηθείς ξανά πώς είναι να είσαι δημοφιλής, περιζήτητος/η, κέντρο της προσοχής, επικοινωνιακός/ή και εξωστρεφής. Εντάξει, ο Κρόνος στον Τοξότη είναι μελαγχολία για το πέρασμα του χρόνου, σε βαραίνει με τις υποχρεώσεις και σε αγχώνει για το επαγγελματικό σου παρόν και μέλλον, αλλά ας ελπίσουμε ότι σου έχει προσθέσει και μια σταγόνα σοφίας που σε κάνει πιο ελκυστικό/ή και σταθερό/ή. Πρακτικά αυτή η διέλευση σε διευκολύνει με ό,τι έχει να κάνει με σπουδές, γνώση, μετακίνηση, ταξίδια, δημόσιες σχέσεις, εξωτερικό και επικοινωνία. Αν χρειάζεται να δεις, να μιλήσεις, να συναντήσεις χρήσιμους επαγγελματικά ανθρώπους τώρα είναι η σωστή περίοδος. Όπως είναι καλή περίοδος για να μιλήσεις σοβαρά για σχέσεις που σε ενδιαφέρουν ή τη μία που της δίνεις προτεραιότητα. Το μυαλό και η κρίση σου λειτουργούν καλύτερα, οπότε ξεπέρασε το φόβο της αποτυχίας και της εγκατάλειψης και βγες εκεί έξω να απολαύσεις τις φιλοφρονήσεις που σου απευθύνουν. 


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η διέλευση της Αφροδίτης στον Αιγόκερω και ο Άρης στον Υδροχόο τονίζουν ζητήματα σχέσεων, ή, μάλλον, κάνουν τη συντροφικότητα κεντρικό θέμα. Η επιθυμία σου στα όρια της πείνας για συντροφικότητα, για εγγύτητα, για αισθήματα, μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες – με την έννοια ότι πιθανόν να ζητάς κάτι που ο άλλος αυτή την εποχή δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να σου δώσει, ή αυτή σου η απαίτηση για ένταση και πάθος να φέρει στην επιφάνεια προβλήματα, διαφορές ή να γίνει αιτία αντιπαραθέσεων που υπέβοσκαν. Τα κοινά οικονομικά μέσα στο ζευγάρι μπορεί επίσης να γίνουν θέμα διαξιφισμών ή εκνευρισμού – κάτω βεβαίως από κάθε οικονομικό θέμα, όσο πραγματικό κι αν είναι, υπάρχει ένα θέμα σχέσεων που χρειάζεται να διερευνηθεί. Προσοχή γιατί τα έντονα συναισθήματα μπορεί να δημιουργήσουν κρίση, αν πιστεύεις ότι ο/η σύντροφός σου δεν ανταποκρίνεται συναισθηματικά. Είναι δύσκολο να καταλαγιάσεις τα συναισθήματά σου και τους φόβους σου, αλλά αν συζητάς αντί να υποθέτεις τα πράγματα ισιώνουν (;).


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Είναι περίοδος που χρειάζεται να επαναξιολογήσεις τις σχέσεις που σε νοιάζουν, που σε επηρεάζουν, που σε κινητοποιούν. Ίσως αναγκάζεσαι να θυμηθείς ότι κάθε υπόσχεση που δόθηκε κάποτε δεν συνεπάγεται ότι θα κρατήσει μια αιωνιότητα. Όταν ξεκινάει μια σχέση και τα δύο μέρη προσπαθούν να «πουλήσουν» το «προϊόν» ο ένας στον άλλο χωρίς διάθεση να εξαπατήσουν ή να απογοητεύσουν. Όμως, όσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι χρειάζεται να είσαι περισσότερο επιφυλακτικός/ή στο στενό μαρκάρισμα όσων έρχονται προς τα σένα ερωτικά ή με προτάσεις συνεργασίας, αφού και ο ερωτικός και ο επαγγελματικός παρτενέρ έχουν έναν κοινό στόχο: να τους δώσεις κάτι που θεωρούν σημαντικό. Κολακευτικό δεν είναι; Όμως πολλές φορές παρατηρείς στο δρόμο ότι τελικά δεν παίρνεις κι εσύ πίσω κάτι σημαντικό, ή διαπιστώνεις πολύ γρήγορα ότι δεν σε ενδιαφέρει να πάρεις ή δεν έχει ο άλλος κάτι που σε ενδιαφέρει. Όλα αυτά γιατί τώρα μπορεί να ζεις ένα τετριμμένο σενάριο:  κάποιος (σύντροφος, συνεργάτης, φίλος, οικογένεια…) σηκώνεται απότομα από την τραμπάλα την ώρα που βρίσκεσαι στον αέρα ή το αντίθετο: σηκώνεσαι απότομα όταν ο άλλος βρίσκεται στον αέρα. 


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ισορροπημένη διατροφή χωρίς ζάχαρη, λιπαρά και πολλούς καφέδες. Όχι πίτσες, μπίρες και ντιλίβερι. Ναι στα λαχανικά, τα φρούτα και τις βιταμίνες. Ναι στο γυμναστήριο, στο διαλογισμό, στις οκτώ ώρες ύπνου.  Όχι σε σκοτεινές σκέψεις για το εργασιακό σου μέλλον και τις σχέσεις. Από ό,τι κατάλαβες ο Άρης στον Υδροχόο βάζει στο τραπέζι την εργασιακή σου πραγματικότητα, το εργασιακό άγχος, την καθημερινότητά σου, το σώμα και την υγεία σου. Άρα κάνε καλά τη δουλειά σου, δούλεψε πάρα πάνω αν χρειάζεται, βελτίωσε και διόρθωσε ό,τι μπορείς, πρόσεχε να μην αρπάξεις καμία ίωση και όλα θα πάνε καλά. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω σου υπενθυμίζει ότι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, οπότε η διασκέδαση δεν είναι απαγορευμένη λέξη και η ερωτική σου ζωή δεν είναι ναρκοθετημένη περιοχή. Οπότε θυμήσου ότι έχεις σεξουαλικές επιθυμίες και ανάγκη για ένα ποτό με καλή παρέα. Και μη ξεχνάς: δεν βγαίνουμε έξω με βρεγμένα μαλλιά. 


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο συνδυασμός του Δία στο ζώδιό σου και του Άρη στον φιλικό σου Υδροχόο δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε κάποιο σοβαρό τομέα της ζωής σου. Ακόμα κι αν δεν βρεθείς μπροστά σε ένα θαύμα (το οποίο δεν αποκλείεται ωστόσο) να έχεις υπόψη σου ότι τροχοδρομείται το μέλλον σου μέσα από σπουδές που επιλέγεις, πρόσωπα που συναντάς και πιθανόν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική σου ζωή, συναισθηματικές σχέσεις που ξεκινάνε τώρα ή μετακινήσεις και εξωτερικό που επηρεάζουν θετικά την εργασιακή σου ζωή. Αυτές οι ευοίωνες προοπτικές αφορούν φυσικά και τους γεννημένους μεταξύ 6-10 Οκτωβρίου, που αντιμετωπίζουν επώδυνα γεγονότα με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, και τους γεννημένους μεταξύ 12-16 Οκτωβρίου που έρχονται αντιμέτωποι με ξαφνικές ανατροπές που τους αναγκάζουν να αλλάξουν ζωή. Υ.Γ. Ανέβα στο κύμα ακόμα κι αν δεν ξέρεις επακριβώς πού πηγαίνεις – θα καταλάβεις στο δρόμο.  


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Θέλεις να βγεις και να συναντήσεις αγαπητούς σου ανθρώπους ή κάποιους που κάθε φορά που βλέπεις η καρδιά σου πηγαίνει στη θέση της. Είσαι σε διάθεση να συζητήσεις ακόμα και δύσκολα θέματα χωρίς να χάνεις την ψυχραιμία σου και την κατανόησή σου. Μπορείς να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά ή να ανταπεξέλθεις χωρίς γκρίνιες στην πραγματικότητα. Με λίγα λόγια είσαι δεκτικός/ή και ανοιχτός/ή στις απόψεις των άλλων. Ωραία, γιατί ίσως χρειαστεί να επιστρατεύσεις ψυχραιμία, συμβιβαστική διάθεση και καλά αισθήματα στη σχέση σου με κάποιον από την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει κάποιο πιεστικό ζήτημα στο στενό σου περιβάλλον τότε φαίνεται ότι είναι η επαγγελματική ζωή που σε προβληματίζει. Με λίγα λόγια, ενώ μπορεί να φαίνεσαι στους άλλους μέλι-γάλα, εντούτοις μπορεί να μη χαλαρώνεις ούτε μέσα στο σπίτι σου αφού φοβάσαι ότι από στιγμή σε στιγμή πιθανόν να συμβεί κάτι που θα σε αναστατώσει – μήπως να πολλαπλασιάσεις τις εξόδους σου;    


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η περίοδος με τον Ερμή στο ζώδιό μας δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. Είναι διεκπεραιωτική, οργανωτική, πρακτική. Μπορείς να ασχοληθείς με εκκρεμότητες που χρονίζουν, με γραφειοκρατικά θέματα, με λογαριασμούς και δημόσιο, με θέματα σπιτιού, με μετακινήσεις ή μετακομίσεις, με θέματα που άπτονται σπουδών ή με εργασιακά θέματα που χρειάζονται την επέμβασή σου ώστε να γίνεις περισσότερο λειτουργικός/ή, ή αποτελεσματικός/η. Επίσης ο Ερμής είναι επικοινωνία: οπότε τα επαγγελματικά σου ραντεβού πιθανόν να αυξάνονται, οι συναντήσεις και οι επαφές σου για εργασιακούς ή και προσωπικούς/φιλικούς λόγους να εντατικοποιούνται. Η διέλευση του Άρη στον Υδροχόο, σε έναν επίσης επικοινωνιακό τομέα, αυξάνει ακόμα περισσότερο την κινητικότητά σου, την εξωστρέφειά σου και την επιθυμία σου να επικοινωνείς με τους άλλους, να μοιράζεσαι ιδέες, απόψεις και πληροφορίες, ή απλώς τα τελευταία κουτσομπολιά, παρεΐστικα, συναισθηματικά και εργασιακά νέα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Από ό,τι συμβαίνει αστρολογικά αυτή την περίοδο συγκράτησε και εκμεταλλεύσου δύο πράγματα: τον Δία στον Ζυγό που αφορά και ευνοεί την επαγγελματική σου ζωή, δηλαδή έχε τα μάτια σου ανοιχτά για ευκαιρίες, ή ακόμα καλύτερα, δημιούργησέ τις εσύ ο ίδιος. Αν ξέρεις πού θέλεις να πας, την κατεύθυνση, θα βρεις και το δρόμο. Και μόλις ξεκινήσεις το δρόμο θα συναντήσεις τους ανθρώπους και θα πέσεις πάνω στις  περιστάσεις που θα σε διευκολύνουν. Το ζήτημα είναι να κινηθείς τώρα που γυρίζει και κληρώνει μέρα παρά μέρα. Το δεύτερο είναι η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου που σου επιτρέπει να είσαι πειστικός/ή σε ό,τι ζητάς, συμπαθής σε ανθρώπους που μπορούν να σου είναι χρήσιμοι και αξιόπιστος/η σε όσους ψάχνονται συναισθηματικά. Τηρουμένων των αναλογιών βρίσκεσαι σε μια γόνιμη περίοδο. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο Άρης διελαύνει στο ζώδιό σου (9/11 - 19/12) για έξι εβδομάδες περίπου. Μια σημαντική πληροφορία: ο Άρης επιστρέφει στο ζώδιό μας κάθε δύο περίπου χρόνια. Και λοιπόν; Η διέλευση του Άρη δίνει ενέργεια, αποφασιστικότητα, τόλμη και ενθουσιασμό. Σηματοδοτεί μια περίοδο δράσης κατά την οποία μπορείς να ξεκινήσεις οτιδήποτε σε ενδιαφέρει, ή να επανεκκινήσεις πράγματα που είτε έχουν βαλτώσει είτε είναι εκκρεμή είτε χρειάζονται καινούργια δυναμική ώστε να ξαναπάρουν μπρος. Άρα η επαγγελματική ζωή, η επαγγελματική κατεύθυνση, οι στόχοι και οι προσδοκίες σου χρειάζεται να ενεργοποιηθούν για να έχεις αποτελέσματα. Ο Άρης στο ζώδιό σου σού δίνει τον έλεγχο της ζωής σου, σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και δεν σε αφήνει να περάσεις απαρατήρητος/η. Ανάλαβε τη ζωή σου αλλά έχε κατά νου ότι ο Άρης εδώ δημιουργεί και παρενέργειες όπως ανυπομονησία, νευρικότητα και την τάση να αρπάζεσαι εύκολα και να θυμώνεις σε χρόνο dt. Αυτό που θέλεις, κυνήγησέ το χωρίς να σπάσεις χρήσιμες σχέσεις ή να σπρώξεις άτσαλα ανθρώπους που αγαπάς και σε νοιάζουν – ναι;  


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Φυσικά και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω προσθέτει χάρη και ενεργητικότητα στις φιλίες, στις παρέες, προσφέρει κοινωνικότητα, αναζωογονεί την ερωτική σου ζωή, σε κάνει άνετο/η στις κοινωνικές σου σχέσεις, σε βγάζει από το σπίτι, σου προσφέρει χαρά και γέλιο. Επίσης μπορεί να δημιουργεί ευχάριστη επαγγελματική ροή ή εν πάση περιπτώσει, αν δεν σε ζορίζει ο Κρόνος (αυτή την εποχή τους γεννημένους μεταξύ 3-8 Μαρτίου), δεν υπάρχουν εργασιακά απρόοπτα που να σε προβληματίσουν. Πρόκειται δηλαδή για μια συμπαθητική περίοδο; Στο ένα της σκέλος, ναι. Αλλά χρειάζεται να έχεις κατά νου και το άλλο, που είναι φόβος και φοβίες, μεταπτώσεις της διάθεσης, ασάφεια, ρευστότητα, ημίφως με σκιές που σε τρομάζουν και κάτι που μπορείς να ονομάσεις δυσφορία και ανικανοποίητο.  Άρα κάποιες μέρες θα πηγαίνεις να συναντήσεις τους φίλους σου σφυρίζοντας ένα τραγούδι και κάποιες άλλες θα σκοντάφτεις σε λακκούβες με νερό. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ