- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Μυτιλήνη/ Σύντροφος 36χρονης γιατρού - «Παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα»
Πάθαινε ανακοπές κατά την αεροδιακομιδή - Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της
Η Μυτιλήνη παραμένει συγκλονισμένη από τον θάνατο 36χρονης γιατρού
Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης από τον τραγικό θάνατο της 36χρονης γιατρού Μάγδας Πασβούρη του νοσοκομείου Μυτιλήνης, μόλις τέσσερις μέρες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων της σε Μυτιλήνη και Αθήνα να την επαναφέρουν, δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και τους συναδέλφους της.
Η 36χρονη γιατρός εργαζόταν επί χρόνια στα επείγοντα του νοσοκομείου Μυτιλήνης και είχε πρόσφατα διοριστεί στο ΕΚΑΒ και έκανε εφημερίες ακόμη και όταν βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Συνάδελφοί της μιλούν για έναν άνθρωπο με ήθος, επαγγελματισμό και αφοσίωση στον ασθενή. Πάντα πρόθυμη, πάντα χαμογελαστή με απεριόριστη αγάπη για το λειτούργημα που επέλεξε να ακολουθήσει.
«Δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα», λέει ο σύντροφος της γιατρού
«Αυτό που συνέβη κατά πάσα πιθανότητα έχει 80 με 90% θνησιμότητα. Είναι μία στο εκατομμύριο, κατά πάσα πιθανότητα»,είπε συγκλονισμένος ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «στο Live News».
«Είναι αδιάγνωστο το τι συνέβη. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μετά τη γέννα. Απλά θα σας πω ότι η όλη κατάσταση ήταν επιδείνωση ραγδαία και δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα. λα έγιναν κατά γράμμα. Και δεν ανέκαμψε ποτέ»,. τονίζει.
«Δεν ξέρουμε αν είχε μικρόβιο. Έκανε μία ραγδαία απόκριση ο οργανισμός της η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα, όλοι», προσθέτει ο σύντροφός της.
«Μετά τον τοκετό, μετά από δύο μέρες. Την επόμενη, ξεκίνησε να πονάει. Δεν πρόλαβε να γυρίσει στο σπίτι. Παρασκευή γέννησε, Δευτέρα την έβαλαν στην εντατική και την Τρίτη…», λέει συγγενής της.
«Η γυναίκα γέννησε την Παρασκευή το μεσημέρι με φυσιολογικό τοκετό, μη επεμβατικό. Και παρουσίασε τα συμπτώματα από Κυριακή ξημερώματα και μετά. Όπου άρχισε να επιδεινώνεται η υγεία της, όπου και τη μεταφέραμε τη Δευτέρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας», είπε ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής.
Η κατάσταση της ήταν τόσο κρίσιμη που αποφασίστηκε να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα.
«Έγινε διακομιδή αλλά η υγεία της επιδεινώθηκε πολύ μέσα στο αεροπλάνο», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος προσθέτοντας ότι εμφάνισε συμπτώματα σηπτικού σοκ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει η ελληνική αστυνομία
Το περιστατικό έγινε στη λεωφόρο Μεσογείων - Συνελήφθη ο 65χρονος οδηγός
Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας στρατιωτικός
Για αυτοχειρία κάνουν λόγο τα πρώτα στοιχεία
Τη σύλληψη του εργολάβου ζήτησε ο εισαγγελέας μετά τον θάνατο του εργαζόμενου
Το αρχικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί έχει φτάσει πλέον τις 850.000 ευρώ
«Μέχρι την Κυριακή περιμένουμε τα πορίσματα»
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε Πικέρμι και Μενίδι αποκάλυψε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών
Σε κρίσιμη κατάσταση ο δεύτερος τραυματίας
Ο 14χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο
Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προληπτικής συντήρησης στο διυλιστήριο
Συνελήφθη από τις Αρχές που εντόπισαν και ναρκωτικά
Θα επανέλθουν, λένε, αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις
«Ξεσκονίζεται» ακόμα και το δάνειο ύψους 500.000 ευρώ μεταξύ των δύο καλλιτεχνών
Θα ανοιχτεί και η θυρίδα τους στο Κολωνάκι
Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Κορίνθου
Με καλεσμένη την ψυχολόγο & ψυχοθεραπεύτρια Ζηνοβία Βασιλειάδη, μιλάμε για τα όρια, την ασφάλεια, τη ματαίωση και τις αποφάσεις των παιδιών
Εντοπίστηκε με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο πρώην στρατόπεδο Νταλίπη
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ένας 39χρονος και μία 34χρονη - Βρίσκονταν παράνομα στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.