Cosmic Telegram

Stardust 594

Τοξότη, δεν δουλεύεις από χόμπι, προφανώς.

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 594
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332810-689850.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με το πέρασμα της Αφροδίτης στον Υδροχόο θυμάσαι ότι είσαι βαθιά φιλελεύθερος άνθρωπος τελικά κι αυτό έχει διττό αποτέλεσμα: α) αποφασίζεις ότι χρειάζεσαι ένα νοήμον oν για σύντροφο για να περάσεις καλά ή πιο παρεΐστικα και ποιοτικά πράγματα με τον υπάρχοντα σύντροφο β) αποφασίζεις ότι ματαιοπονείς στο θέμα σχέση και ότι θα ζήσεις ελεύθερο πουλί, ανάγοντας σε επιστήμη τις εξόδους  για μπίρες/κοκτέιλ με φίλους. Όπως και να ’χει, το θέμα τι κάνω λάθος και δεν μου πετυχαίνει το γλυκό θα σε απασχολήσει αρκούντως. Η επιλογή δική σου. Επανεξέτασε υπάρχουσες καταστάσεις, προτάσεις και ενδεχόμενα στα επαγγελματικά σου, χαμηλώνοντας λίγο τον πήχη για να δεις αποτέλεσμα. Μη χαθείς στην ασάφεια και μείνεις στο σχεδιασμό. Ειδικά αν ανακατεύεσαι με δημιουργικά πράγματα, μην αφήσεις τις εμπνεύσεις του τέλους της εβδομάδας να πάνε χαμένες. Αν είσαι γεννημένος στο τέλος του α΄ δεκαημέρου πρόσεξε λιγάκι την υγεία σου και περιόρισε κάπως τις κραιπάλες, θα είναι μακρύς ο μήνας που έρχεται.   


Ταύρος  (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Εντάξει η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, το γνωρίζουν και οι πέτρες, όμως ακόμη κι αν αισθάνεσαι ότι δεν παίρνεις αυτά που θέλεις στα επαγγελματικά σου, οδεύεις προς πιο κερδοφόρα μονοπάτια. Εφόσον βέβαια καταφέρεις να διαχειριστείς ότι οι προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα μάλλον δεν βγαίνουν όπως τα είχες φανταστεί. Σε περίπτωση που φταις, έσω ταπεινός και μη προσπαθήσεις να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Σου αξίζει και με το παραπάνω να χρηματοδοτήσεις ταξιδάκι το Σαββατοκύριακο ή τουλάχιστον ένα καλό φαγοπότι με φίλους και τον έρωτά σου. Γονείς και συγγενείς και λοιποί παρατρεχάμενοι απαγορεύονται διά ροπάλου γιατί το μόνο που θα κάνουν είναι να σου δημιουργήσουν άγχος και να αισθάνεσαι ότι ποτέ δεν βγήκες από τη ρουτίνα. Επειδή το ποτήρι τείνει να ξεχειλίσει στο θέμα αυτό, βοήθησε κάπως τον εαυτό σου πριν τα ψυχοσωματικά σου ή η όρεξη και τα κιλά σου βγουν ακόμη περισσότερο εκτός ελέγχου.


Δίδυμοι  (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Οι φίλοι σου σε γνωρίζουν και προφανώς σε δέχονται με τα γυρίσματά σου, ωστόσο αυτή την εβδομάδα καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις λιγάκι τον τρόπο σου και να ασχοληθείς με περισσότερη ανιδιοτέλεια με το θέμα. Προσέχεις για να έχεις. Άλλωστε, ειδικά αν έχεις γεννηθεί στην αρχή του α΄δεκαημέρου, συντόμως θα θέλεις να κυκλοφορήσεις και να καθησυχάσεις τις ανησυχίες σου για το θέμα έρωτας με αλκοόλ και πολλή κουβέντα. Καλό θα ήταν να έχεις συνενόχους. Και επίσης να μη σε πολυπάρεις σοβαρά γιατί, στην πραγματικότητα, δεν σου πάνε άσχημα τα πράγματα. Απλά σοβαρεύουν κάπως κι αυτό σε ξενίζει. Για να μην πέσεις ψυχολογικά το Σαββατοκύριακο επειδή στη δουλειά πλέεις σε θολά νερά, συνιστάται να αποφύγεις να κλειστείς κυριολεκτικά και ψυχολογικά. Πάρε το σύντροφό σου ή ανθρώπους που αντέχουν και μία πιο σοβαρή κουβέντα και ανάλυσέ το μέχρι να πεθάνει. Και κάνε ή φλέρταρε κάτι καινούργιο, επιβάλλεται.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αν είσαι γεννημένος 1-2-3 Ιούλη ετοιμάσου για μια ανατροπούλα προς τα κάτω στα λεφτά που μπαίνουν στο σπίτι, όχι τραγική αλλά σίγουρα εκνευριστική. Σου εύχομαι ολόψυχα να είναι απλά έξοδα που δεν είχες υπολογίσει ή μια καθυστέρηση (που θα είναι αρκετή, είναι η αλήθεια). Εντάξει, για να σου φτιάξει η διάθεση θα ποντάρεις σε μία συνάντηση ρομαντικού τύπου, ενισχυμένη και με μια ριψοκίνδυνη ποιότητα που θα τονώσει αρκούντως τα πάθη σου. Αν έχεις σχέση, φρόντισε να μην πνίξεις τα προαναφερθέντα πάθη σε ρουτινιάρικες κουβέντες και αλληλοκατηγορίες για το ποιος θα έπρεπε να κάνει περισσότερα. Γενικά κάνε μία καλύτερη διαλογή των υποχρεώσεων που θέλεις να διεκπεραιώσεις το Σαββατοκύριακό σου, οικογενειακών και κοινωνικών κυρίως. Ειδικά αν είσαι παιδί του τέλους του β΄ δεκαημέρου, πρέπει να ξεκουραστείς και λίγο. Και όχι, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να περάσουν όλα από το χέρι σου. Σταμάτησε να γκρινιάζεις και κοίτα να σε φροντίσεις καλύτερα.  


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η προσοχή σου και οι κουβέντες σου στρέφονται με αρκετή αποφασιστικότητα στο μείζον θέμα «σχέση», υπαρκτή ή ανύπαρκτη, ειδικά από τη μέση της εβδομάδας και μετά. Δεν θα το τραβήξω για να σου υποσχεθώ κάτι καινούργιο, αλλά σίγουρα προετοιμάζεσαι να δεις το πράγμα διαφορετικά. Νομίζω ότι σε πιάνει κάτι σαν πρόσκαιρη ενηλικίωση, ειδικά αν είσαι γεννημένος προς το τέλος του β΄ δεκαημέρου. Πριν συγχαρείς τον εαυτό σου, αν είσαι ελεύθερος φρόντισε να περάσεις το σκόπελο του σεξ που σ’ αφήνει πιο άδειο από πριν. Αν είσαι ζευγαρωμένος, παραδέξου ότι  καλό το γνωστό πρόγραμμα, εντός κι εκτός κρεβατοκάμαρας, αλλά μια ανανέωση τη χρειάζεται το πράγμα. Σε άλλα νέα, κάνε τη δουλειά σου επιμελώς και γενικά φρόντισε τις υποχρεώσεις σου, έσω τυπικός και νομιμόφρων και θα ελαττώσεις κατά πολύ τις πιθανότητες για οικονομικές απώλειες. Στο θέμα υγεία, μην αφήσεις το μυαλό σου, το άγχος και η ανησυχία να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σώμα σου. 


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Σε θέλω εξοπλισμένο με βότανα και βιταμίνες και έτοιμο να ανακόψεις οποιοδήποτε προκλητικό βακτηρίδιο και ιό κουνηθεί σε σένα ή στους δικούς σου, με το καλημέρα. Ξέρω ότι γενικά σε φροντίζεις και δεν αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους, αυτή είναι η πλευρά σου που χρειάζεσαι αυτή την εβδομάδα. Γενικά πιέζεσαι στο σπίτι. Αν αυτό που φταίει είναι ότι όλα είναι στο περίπου και γι’ αυτό υποφέρεις κι αισθάνεσαι μόνος, κάνε μία νύξη. Ό,τι θέλεις να συζητήσεις σχετικά θέλει τρυφερότητα και αρκετή σαφήνεια. Αν δεις ότι το γυρίζεις σε επίκριση, πάτα «ακύρωση» και βγες έξω. Μην πας για ποτό, πήγαινε θέατρο, σινεμά, για μουσική και γιατί όχι για χορό, τη χρειάζεσαι την εκτόνωση. Το θέμα σωματική άσκηση μην το αφήνεις στιγμή, τουλάχιστον ως υποκατάστατο ψυχοθεραπείας. Περιττό να σου πω, βέβαια, ότι χρειάζεται κι αυτό το μέτρο του κι εσύ τείνεις σίγουρα προς μία κακή υπερβολή. 


 Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ωραία είναι η εβδομάδα. Αν κάτι σου φταίει, δεν είναι τόσο τα γεγονότα αλλά κάποια απωθημένα και κάποια ρίσκα που δεν πήρες ποτέ. Συνιστώ να τα αφήσεις να πάνε στην ευχή του θεού γιατί δεν βλέπω να σε φτιάχνουν και να τα δοκιμάσεις. Εκτός βέβαια αν σε κάποιο μαζοχιστικό κρεσέντο αποφασίσεις ότι θα φτιαχτείς με το να ξεβολευτείς απολύτως και να γίνεις άνω κάτω ψυχολογικά και στο σπίτι σου. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Αν δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία, ξεσκόνισε τη γοητεία σου και τα καλά σου εσώρουχα, και φλέρταρε μέχρι τελικής πτώσεως. Επιβεβαίωση, ναι, θα πάρεις άφθονη, γνωριμίες επίσης θα κάνεις, σεξ, βεβαίως. Γενικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Το μόνο που δεν μπορώ να σου εγγυηθώ είναι ότι θα γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου. Το άλλο που πρέπει να περιμένεις και να φροντίσεις είναι η συνέπειά σου. Λίγη αναστάτωση στο πρόγραμμά σου, με επισκευές ή καθυστερήσεις, την περιμένεις, αλλά όχι κάτι δραματικό. 


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Αυτή την εβδομάδα ίσως χρειάζεται να διερευνήσεις το θέμα ύπνος και άραγμα ως μορφή διασκέδασης. Ok, βάζουμε και το σεξ στην εξίσωση για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα ή σαν βαλβίδα ασφαλείας σε περίπτωση που το πράγμα βαρύνει. Και αυτή είναι μία πιθανότητα, ειδικά αν είσαι γεννημένος στην αρχή του γ΄ δεκαημέρου. Στη δουλειά, κρατήσου από τη χειρολαβή, αναμένονται αναταράξεις και αλλαγές που σίγουρα θα σε ζορίσουν, αφού μια δυσκολία στη συνεννόηση με συναδέρφους την περιμένεις. Βάλε τα όριά σου για να μην πέσεις επάνω στα όρια που θα σου βάλουν οι άλλοι. Αν μπεις στον πειρασμό να κάνεις δράμα στο σπίτι, και πάλι, πρόσεξε μην πας για μαλλί και βγεις κουρεμένος. Δεν είναι του στιλ σου, αλλά μια πιο συγκρατημένη προσέγγιση σε όλα τα μέτωπα θα σε βοηθήσει σίγουρα να επιπλεύσεις. Αν υπάρχουν παιδιά, επικοινώνησε παραπάνω μαζί τους, κατά προτίμηση σε πιο παραμυθέ και δημιουργικούς τόνους κι όχι στο δραματικό-χειριστικό. Πρόκληση.  


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Σου αρέσουν οι άνθρωποι ίσως λίγο παραπάνω αυτή την εβδομάδα, ειδικά αν έρχονται φέρνοντας προτάσεις και σχέδια που θα ευνοήσουν και την πολύπαθη τσέπη σου. Διατήρησε  την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά σου σε δημιουργικά και θέματα προθεσμιών, αλλά όχι αν δεις ιδιαίτερη ασάφεια στο οικονομικό. Δεν δουλεύεις από χόμπι, προφανώς. Πάντως επειδή σου γίνονται ανοίγματα στο θέμα λεφτά, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Στο κομμάτι έρωτας δύο είναι τα τινά: α) μια κάποια ηρεμία χωρίς να καταλαβαίνεις ακριβώς τι γίνεται, γιατί η συνεννόηση δεν είναι απαραίτητα λεκτική και πιθανώς γίνεται σε ύπτια θέση β) κάνεις μια περίεργη συντηρητική επανάσταση όπου αποφασίζεις με κριτήρια τρίτης ηλικίας να απορρίψεις το συνήθη σου τύπο επειδή δεν κάνει για τίποτα. Κινδυνεύεις όντως να καταφέρεις να πέσεις πάνω σε κάτι διαφορετικό που πραγματικά δεν θα μπορείς να το απορρίψεις, από περιέργεια και μόνο. Για παν ενδεχόμενο και για να αποφευχθούν τραυματισμοί, ξεκίνα το φιλικά, κατά την προσφιλή σου συνήθεια. 


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Απόφυγε να κολλήσεις εμμονικά σε οργανωτικά θέματα σπιτιού και οικονομικών και μάλιστα χωρίς να λες και κάτι συγκεκριμένο ή να καταλήγεις κάπου. Αυτή η συμπεριφορά θα θεωρηθεί ότι ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου και πριν καλά-καλά το καταλάβεις θα έχεις να διαχειριστείς αρκετή αναστάτωση και κακή διάθεση. Σε πρώτη φάση να σου πω ότι μετά τη μέση της εβδομάδας το οικονομικό σου παίρνει μία ανάσα, ακόμη και μικρή, ακόμη κι αν χρειαστεί να τα δώσεις σχεδόν άμεσα. Εντάξει, στην Ελλάδα του 2016 ζεις. Στην πραγματικότητα το θέμα είναι ότι έχεις ζοριστεί και χρειάζεσαι επειγόντως μια καλή έξοδο για φαγητό, μια καλή ταινία, λίγο κρασί, ένα καινούριο ρούχο, μία τούρτα. Επίλεξε αναλόγως. Πρόσεξε λιγάκι τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες που πλέκεις στο μυαλό σου, δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι θα έχουν αίσια έκβαση τελικά. Ίσως απλά και μόνο γιατί η ένταση που σου δημιουργούν σε βλάπτει πολύ περισσότερο από ό,τι θα σε ωφελήσει η τελική έκβαση.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Περασμένες σου αγάπες και διηγώντας τις να κλαις και άλλα τέτοια αρκετά δραματικά, ειδικά αν παίζουν θέματα διατροφής στη μέση και κοινής επιχείρησης που θα σε ταλαιπωρήσουν αρκετά. Όμως η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιό σου την Τετάρτη και τουλάχιστον α) θα αισθάνεσαι ωραίος β) προγραμματίζεις αποδράσεις και αλλαγή παραστάσεων. Αν γεννήθηκες αρχές γ΄ δεκαημέρου πρόσεχε λίγο παραπάνω πώς κυκλοφορείς και άσε τα ακροβατικά σπορ και την οδήγηση στην άκρη για λίγο. Εννοείται μην πας στο άλλο άκρο γιατί η νευρική ενέργεια αφθονεί και χρειάζεσαι δραστηριότητες. Ακόμη κι αν αισθάνεσαι λίγο μόνος στο θέμα φιλίες και δεν θέλεις να το παραδεχτείς ούτε στον εαυτό σου, άσε το εσωτερικό δράμα και κανόνισε να δεις του ανθρώπους σου. Κατά προτίμηση χωρίς να υπάρχει λόγος. Στα ερωτικά σου, αν και οι μετοχές σου ανεβαίνουν, η διάθεσή σου είναι αντιστρόφως ανάλογη. Προφανώς μην πιέζεσαι, ούτως ή άλλως το όλο θέμα περνάει μακρά περίοδο αναπροσανατολισμού.   


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Μεθυσμένα τηλεφωνήματα και μηνύματα παντός είδους σε ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν είναι πια στη ζωή σου καλό θα ήταν να αποφευχθούν ακόμη και με τη συνδρομή πιο αποφασιστικών φίλων. Εκτός αν θέλεις να κάνεις επικήδειο σε κάτι που έχει τελειώσει, και προφανώς δεν εννοώ αποχαιρετιστήριο σεξ. Αν θέλεις σώνει και καλά να εκφράσεις κάπου την αγάπη και την ευαισθησία σου, πάρε τηλέφωνο τους γονείς σου ή τους γνωστούς φίλους. Μια σημείωση, με τους προαναφερθέντες ηρωικούς φίλους καλύτερα να μην καταλήξεις στο κρεβάτι. Στη δουλειά μείνε προσηλωμένος στο στόχο ακόμη κι αν θέλει πολλή προσπάθεια, ακόμη κι αν χαλαρώσουν τα πράγματα κάπως. Για να ισορροπήσεις λίγο, στρέψου οπωσδήποτε σε εξωσχολικές δραστηριότητες ή στο να συνδράμεις κάποια από τις δεκάδες ανθρωπιστικές/κοινωνικές κτλ προσπάθειες, αν δεν το κάνεις ήδη. Μη φοβάσαι ότι θα σε ρίξει ψυχολογικά, θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο και θα ιεραρχηθούν πολύ καλύτερα και τα δικά σου προβλήματα, αυτομάτως. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ