Cosmic Telegram

Stardust 588

Σκορπιέ, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών 

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 588
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328577-679175.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με την Αφροδίτη στον Τοξότη, ένα καλό νέο, σου δίνεται ευκαιρία να θυμηθείς τι επιδιώκει ο Κρόνος στον Τοξότη και πώς σε επηρεάζει. Ο Τοξότης ανήκει όπως κι εσύ στα ζώδια της φωτιάς, είναι φιλικό σου ζώδιο κι αυτό σημαίνει ότι ο δύσκολος, περιοριστικός, αγχωτικός Κρόνος δεν είναι αρνητικός ή απαγορευτικός ως προς τις επιδιώξεις σου. Ουσιαστικά αυτή η κρόνια περίοδος που ξεκίνησε κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2015 και θα επεκταθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 είναι μεταβατική και σε προετοιμάζει αμέσως μετά για τη σημαντική περίοδο του Κρόνου στον Αιγόκερω στην οποία θα διαμορφωθεί η καινούργια πραγματικότητα της επαγγελματικής και οικογενειακής/προσωπικής σου ζωής. Άρα προετοιμάζεσαι για την επαγγελματική μάχη ακονίζοντας ταλέντα, αποφασιστικότητα, γνώσεις και στόχους. Προς το παρόν η Αφροδίτη προσφέρει κοινωνικότητα, αισιοδοξία, επαφές, γνωριμίες, σπουδές, μετακινήσεις, διάθεση να ανοιχτείς στις ευκαιρίες. 


Ταύρος  (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο Τοξότης για σένα συμβολίζει πολύ χονδρικά το Χρήμα και το Σεξ. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που ο Κρόνος πέρασε στον Τοξότη για τα καλά τον Σεπτέμβριο του 2015 αυτοί οι δύο τομείς άρχισαν να δυσκολεύουν. Οι οικονομικές υποχρεώσεις έγιναν πιεστικές, τα έξοδα τρέχουν, χρωστάς, σου χρωστάνε, δάνεια και έκτακτες υποχρεώσεις δημιουργούν πονοκέφαλους. Επίσης είναι πιθανόν, αν βρίσκεσαι σε σχέση, να υπάρχει ένα αγκάθι. Πρόκειται για το σεξ που μειώθηκε ή δεν απολαμβάνεις; Για προβλήματα που έρχονται μέσω του συντρόφου σου; Για αδυναμία συνεννόησης; Για βαρεμάρα; Ή αν είσαι μόνος/η αισθάνεσαι να βαραίνει η έλλειψη συντρόφου; Τα στάνταρντς σου έχουν ανέβει και δεν είσαι διατεθειμένος/η να τα ρίξεις; Η Αφροδίτη στον Τοξότη τώρα μπορεί να σου προσφέρει και το ευοίωνο σενάριο αναζωογόνησης της σχέσης και ενεργοποίησης της σεξουαλικής ζωής. Και οικονομική ανάσα. Φυσικά κανένα φιλί δεν μπορεί να δώσει ζωή σε μια σχέση που παραπαίει, αλλά η προσπάθεια είναι εδώ. Όσο για αυτούς που ψάχνονται ίσως είναι από τις καλές εποχές για νέες επαφές και συναντήσεις.  


Δίδυμοι  (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Εντάξει, ο Κρόνος είναι πάντα εκεί στον Τοξότη και σε ζορίζει στις σχέσεις και στις επιδιώξεις σου και σε ό,τι πεις. Δεν μπορείς να τον αποφύγεις – σε όποια ηλικία κι αν είσαι ενηλικιώνεσαι θέλεις δεν θέλεις, γεγονός που θυμώνει τον Πίτερ Πάν μέσα σου. Ο Δίας στον Ζυγό και η Αφροδίτη στον Τοξότη μπορούν να λειτουργήσουν όχι μόνο ως δυναμωτικά αλλά και να δημιουργήσουν αισιοδοξία, να σε σπρώξουν στο μέλλον, να σε εμπνεύσουν ώστε να δρομολογήσεις ένα έργο/σχέδιο/στόχο/όνειρο που θα σε κάνει να αισθανθείς σημαντικός/ή και ολόκληρος/η. Όσο κι αν ο Κρόνος σε περιορίζει, σε τρομάζει ή σε γεμίζει με ευθύνες και άγχη, δεν παύεις να είσαι ένας Δίδυμος που επιθυμεί να ερωτευθεί, να ενθουσιαστεί, να μάθει κάτι καινούργιο, να συνδεθεί με τους άλλους, να ανοιχτεί στον κόσμο. Τώρα σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις κάτι από όλα αυτά ή και όλα. 


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ανήκεις σε αυτούς που ταυτίζονται με το/τη σύντροφο και αναζητάς μια σχέση που έχει νόημα, διαρκεί, αντέχει, είναι σταθερή, σε γεμίζει. Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω από το 2008, οι γεννημένοι αρχικά τις πρώτες είκοσι μέρες του ζωδίου έχουν ζήσει, ζουν ή θα ζήσουν μια σχέση που χάραξε/χαράζει/θα χαράξει τη ζωή τους για πάντα – μια σχέση που ο παράδεισος και η κόλαση πάνε χέρι-χέρι. Ο Άρης στον Αιγόκερω επιτείνει την ανάγκη για σχέση, δημιουργεί εντάσεις σε μια σχέση, φέρνει στην επιφάνεια απωθημένα και αισθήματα που έμειναν πολύ καιρό ανέκφραστα. Ό Άρης στον Αιγόκερω είναι στην καλύτερη θέση του, γεγονός που σημαίνει ότι αν έχεις στόχο μπορεί να τον οργανώσει ώστε να επιτύχει, αλλά αν δεν έχεις μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες, παρορμητικότητα, άτσαλες αντιδράσεις και συμπεριφορές. Είναι μια εποχή πολύ σημαντική για τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν και σε επηρεάζουν – συναισθηματικές ή και επαγγελματικές. Υπάρχει πολλή ενέργεια – χρησιμοποίησέ την ψύχραιμα. 


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ε όση δουλειά κι αν υπάρχει, όσες υποχρεώσεις κι αν τρέχουν, σε όσες ουρές κι αν καθίσεις για να πληρώσεις λογαριασμούς, όσες εκκρεμότητες κι αν έχεις, ακόμα κι αν ο εργασιακός φόρτος μεταφερθεί και στο σπίτι, ακόμα κι αν έχεις ραντεβού με τον οδοντίατρο, πας για εμβόλιο το κατοικίδιο, έχεις γυμναστήριο ή θέλεις να ξυπνήσεις νωρίς –ναι, όλα αυτά ισχύουν κι όσα επιπλέον μπορεί να οδηγήσουν σε μια επιβαρυμένη καθημερινότητα–, ε, μπορείς να βρεις χρόνο για φίλους, για έναν καφέ, για να βγεις έξω από το σπίτι, για να ξεχαστείς, να μιλήσεις με ανθρώπους που έχεις να δεις καιρό, να πας ένα σινεμά, θέατρο ή μια μακρινή βόλτα. Αν σου πει κάποιος ότι και η ερωτική ζωή μπορεί να ανθίσει θα τον πιστέψεις; Ακόμα κι αν είσαι απογοητευμένος/η από τις ερωτικές ιστορίες, η επιθυμία να σε αγαπάνε και να αγαπάς δυναμώνει, σε νοιάζει, σε κινητοποιεί. Εν πάση περιπτώσει, κάνε κάτι που θα σου προσφέρει χαρά και ενθουσιασμό – ό,τι κι αν είναι. 


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ναι, ξέρω, μη σε σκοτίζουμε γιατί τρέχεις και δεν έχεις χρόνο. Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η αιτία του τρεξίματος αλλά αστρολογικά ο καιρός είναι ευνοϊκός σε κάθε είδους δημιουργική επαγγελματική απόπειρα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες του ζωδίου σου έχετε τη δυνατότητα να βάλετε μπρος και να τρέξετε οτιδήποτε σας υπόσχεται μέλλον και έχει προοπτικές. Είτε δημιουργείτε το επόμενο βήμα σας, είτε δρομολογείτε ή ψάχνεστε για το παρά κάτω σας, είτε ανοίγετε ή ξεκινάτε κάτι δικό σας είτε ψάχνετε συνεργασίες ή βρίσκεστε σε μια κοινή προσπάθεια με άλλους, το θέμα είναι να ανοίξετε καινούργιες λεωφόρους και να ανέβετε στο τρένο για το αύριό σας. Τα επαγγελματικά είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι η λαχτάρα να ικανοποιήσετε τις αισθηματικές σας ανάγκες, να κουνήσετε την ουρά σας προς τα δυνάμει ερωτικά αντικείμενα του πόθου σας και να κάνετε και σεξ που... παρθένος-ξεπαρθένος χρειάζεται να θυμηθείτε. Βολική περίοδος.   


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Δυσκολίες ναι. Διλήμματα ναι. Μερικές επώδυνες αποφάσεις ναι. Αμφιβολίες και δισταγμοί ναι. Όμως το πόδι δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ να είναι μετέωρο – πρέπει να πατήσεις στο νέο έδαφος, να ολοκληρώσεις το βήμα. Μετά από πολύ καιρό χρειάζεται να σκεφτείς το μέλλον σου – το εργασιακό, το προσωπικό, το επαγγελματικό, τις σχέσεις σου, τις προσδοκίες σου. Να ξεσκονίσεις τα όνειρά σου, να γυαλίσεις τους στόχους σου, να κάνεις εικόνα τον εαυτό σου στα επόμενα χρόνια. Αυτή τη χρονιά και μέχρι τα μέσα του επόμενου Οκτωβρίου σπέρνεις μέλλον, δημιουργείς το επαγγελματικό και κοινωνικό πρόσωπο που θέλεις να έχεις. Μέσα από σπουδές, συναντήσεις, επαφές, ανοίγματα, συνεργασίες και μια σημαντική σχέση μπαίνεις σε καινούργια πίστα, οπότε μη σπαταλάς ενέργεια κοιτάζοντας τις κακές στιγμές, τις κακές επιλογές και τα όχι του παρελθόντος, αλλά προετοίμασε το φως του μέλλοντός σου. 


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Ερμής στον Σκορπιό (24/10 - 12/11) αυξάνει τους επαγγελματικούς και καθημερινούς ρυθμούς σου. Όλες οι εκκρεμότητες που έχουν σωρευτεί, έχουν μαζευτεί ή αμέλησες το προηγούμενο διάστημα χρειάζεται τώρα να διευθετηθούν. Όσοι έχεις καιρό να δεις και σε νοιάζουν, όσοι έχεις καιρό να δεις και δεν σε νοιάζουν και όσοι χρειάζεται να δεις τους συναντάς, επικοινωνούν μαζί σου, τους κλείνεις ραντεβού, βγαίνετε. Επικοινωνιακά σε φόρμα, μπορείς να κάνεις σοβαρές συζητήσεις, να μιλήσεις για συνεργασίες, να ψαχτείς για δουλειά, να υπερασπιστείς τις ιδέες σου, να πείσεις και να τρέξεις τις επιδιώξεις σου. Ο Άρης στον Αιγόκερω ενισχύει την κινητικότητα και τις συναναστροφές. Οτιδήποτε σχετίζεται με σπουδές, γνώση, επικοινωνία, ταξίδια, δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση, γράψιμο, ομιλίες και μάθηση, διδασκαλία, εμπόριο, μεταφορικό μέσο, ξεκινήματα και εγκαίνια ευνοείται. Ό,τι σε βγάζει από την καθημερινή ρουτίνα και επανάληψη είναι ευπρόσδεκτο. Βγες εκεί έξω για να διεκπεραιωθείς, για να δικτυωθείς, να κάνεις αισθητή την παρουσία σου για να σε δούνε και να τους δεις.   


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Εν μέσω Κρόνου –που αυτή την εποχή διελαύνει στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου βάζοντας τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι σε πολλούς Τοξότες– και Ποσειδώνα –που πηγαινοέρχεται στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου και τις αρχές του δεύτερου μουδιάζοντας, απογοητεύοντας και επαναφέροντας σχεδόν βιαίως στην πραγματικότητα πολλούς επίσης Τοξότες–, η Αφροδίτη εδώ στο ζώδιό σου αποτελεί όαση. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεσαι, ψυχολογική ή εργασιακή, σου αναπτερώνεται το ηθικό: όλα είναι ανοιχτά, όλα παίζονται, είσαι ακόμα στο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι καλείσαι να δεις το plan b ή να φανταστείς το παρά κάτω της ζωής σου. Η Αφροδίτη δεν είναι παντοδύναμη αλλά σε βοηθάει να βγεις προς τα έξω, να συζητήσεις ή να αναζητήσεις επαγγελματικές συνεργασίες, να ενεργοποιήσεις τις χρήσιμες επαφές σου και να διαφημίσεις τον εαυτό σου. Όπως κι αν αισθάνεσαι μέσα σου το έξω σου, η άνεσή σου και η αυτοπεποίθησή σου μπορεί να σου ανοίξουν πόρτες και σε ορισμένες περιπτώσεις και καρδιές. 


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αν έχεις να τρέξεις για κάτι, να προσπαθήσεις, να ξεκινήσεις, να εξελίξεις, να δημιουργήσεις, να διεκδικήσεις, να βάλεις ενέργεια, να ξεκολλήσεις, να προωθήσεις, να επιμείνεις, να δείξεις, να διαφημίσεις, να διαμορφώσεις, να αναπτύξεις, να του δώσεις σχήμα, να επιβάλεις, να παρουσιάσεις ΤΩΡΑ. Έχεις την ενέργεια – αν προσθέσεις θέληση, φιλοδοξία, στόχο και  προσπάθεια, θα σου βγει η ζαριά. Είναι η εποχή που η κινητοποίησή σου μπορεί να πιάσει τόπο. Η αποφασιστικότητά σου είναι γνωστή, όπως και η αντοχή και η ψυχραιμία σου. Μπορείς να ανέβεις ένα δυσπρόσιτο βουνό που όποιος σε βλέπει από κάτω να νομίζει ότι από στιγμή σε στιγμή θα παραπατήσεις και θα γκρεμοτσακιστείς – όχι εσύ. Μπορείς να ανέβεις τις πλαγιές χωρίς να χάσεις την ισορροπία σου –ίσως προς στιγμήν– με σκοπό να βάλεις τη σημαία σου στην ψηλότερη κορυφή.  


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με τον Ερμή στον Σκορπιό (24/10 - 12/11) υπάρχουν διάφορα σενάρια που μπορούν να ενεργοποιηθούν. Όπως ότι σκέφτεσαι πολύ τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα, τι θα κάνεις παρά κάτω, πώς θα τα φέρεις βόλτα με τη δουλειά σου, ποιες είναι οι εναλλακτικές σου σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μπορεί η ίδια η δουλειά σου να χρειάζεται περισσότερη προσοχή, να πρέπει να την επικοινωνήσεις, να πρέπει να δεις περισσότερους ανθρώπους ή να αποφασίζεις να την προβάλεις περισσότερο, να τη διαφημίσεις, να βγεις πιο δυναμικά προς τα έξω. Μπορεί να χρειάζεται να μιλήσεις σοβαρά με κάποιον από πάνω, με πελάτες, ή να συμμετέχεις στην προβολή ή τον επανασχεδιασμό της δουλειάς σου. Στο επαγγελματικό φάσμα μπορείς να ακουστείς περισσότερο, να προτείνεις ιδέες, να ανοιχτείς. Δίπλα στην επαγγελματική ζωή, η κοινωνική επίσης γίνεται πιο έντονη τώρα. Είσαι μέσα σε κόσμο, ευπρόσδεκτος/η, ορατός/ή. Πιάνεις τόπο. 


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Γεννήθηκες για να είσαι ανάμεσα στους ανθρώπους, να αγαπάς και να νιώθεις τους ανθρώπους, να βοηθάς και να χάνεσαι μέσα στους ανθρώπους, να κάνεις τέχνη και να γίνεσαι τέχνη για τους ανθρώπους. Υπάρχουν στιγμές που θέλεις να είσαι διάσημος/η, να ανάβουν τα φλας για σένα, να μιλάνε για σένα, να είσαι στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Κι ύστερα σκέφτεσαι, τι ανόητη ιδέα είναι η διασημότητα και τι υποκρισία κρύβεται πίσω από αυτήν, τους συμβιβασμούς που υπάρχουν, τα φτηνά κόλπα που επιστρατεύονται για να παραμείνει κάποιος στη δημοσιότητα. Κι άλλες φορές σκέφτεσαι τι θα διάλεγες σε περίπτωση που σου δινόταν η ευκαιρία: φήμη ή οικογένεια. Λίγο λίγο και όσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι το θέμα δεν είναι καριέρα ή οικογένεια, αλλά καριέρα ΚΑΙ οικογένεια. Με τον Κρόνο πάντως όλους αυτούς τους μήνες να σε στριμώχνει σε υποχρεώσεις, καθήκοντα και ευθύνες, αυτό που θέλεις τώρα είναι να βγεις έξω και να λάμψεις, να διασκεδάσεις, να φανείς, να γοητεύσεις, να παραμυθιαστείς, να φλερτάρεις, να ζήσεις από την καλή πλευρά της ζωής που τόσο μα τόσο σου έχει λείψει τελευταία. Κάν’ το. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ